Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wiolka.00

Alimenty , ratunku ! czynsz ...

Polecane posty

Gość wiolka.00

Witam od 18 lat otrzymuje alimenty od ojca , właśnie wkroczyłam w dorosły wiek , jestem uczniem szkoły ,dlatego płaci na mnie 400 zł . Od 5 miesięcy wraz z partnerem postanowiliśmy zamieszkać razem , ojciec zaś zaproponował nam 2 pokoje z kuchnią w swoim domu . Po wzięciu kredytu i włożeniu w remont , zażądał od nas "czynszu" w wysokości 500 zł . Niestety jestem jeszcze uczniem i osobą oczekującą na operacje kręgosłupa , dlatego też nie mogę podjąć żadnej pracy . Chłopak także ma niewielki dochód za który nas utrzymuje tj. jedzenie , ubrania , środki higieniczne , chemie . Także jest studentem szkoły , dlatego z pracą ciężko ... Taka prawda , że nie stać nas na płacenie czynszu . Czy ojciec może nas wyrzucić ? Czy może odebrać alimenty skoro sami się utrzymujemy ? Czy może żądać czynszu ? proszę o pomoc : wiolettastarzec.00@wp.pl

Gość barbababa
może lepiej idź do adwokata po poradę. Ja rozumiem to tak....on ma płacic 400 zł alimentw i chce 500 zł czynszu, więc Wy mu dopłacacie 100 zł. Spróbuj cos jeszczez nim utargować. A w tym 500 zł jedzenie jest wliczone ?