Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Problem, skóra tłusta, trądzikowa

Polecane posty

Gość gość

Witam, mam nadzieję że jakoś pomożecie bo mi już ręce opadają. Aktualnie moja twarz nie jest w tak fatalnym stanie,jest ok, ale jest tłusta, choć nic nie nakładam na nią, fluidu, pudru etc to ona się świeci. Od kilku lat męczę się z tym trądzikiem, co zejdzie, to wróci ze zdwojoną siłą. Preparaty,peelingi , toniki, żele, maście, maseczki NIC NIE POMAGA. Nawet byłam z tym u dermatologa, ale również skutki zadowalające nie są. Brałam tabletki te od dermatologa i te co kupiłam na własną rękę, niestety nic nie pomogło. Mam strasznie tłustą cerę, jeden pryszcz zejdzie 10 wyjdzie i tak w kółko. Macie może jakieś sposoby sprawdzone, albo co wam pomogło ? Byłabym bardzo wdzięczna bo jest to strasznie męczące. Może jakieś domowe sposoby? Peelingi, maseczki etc ? Z góry bardzo dziękuję. :)

Gość gość
Idz do endokrynologa to po pierwsze Maseczka: 1 łyżka cynamonu, 4 łyżki śmietany (uwaga uczula) trzymać na twarzy 40min (przez 15 będzie piekło aż zaschnie)

Może zamiast robić peelingi i maski, które WYSUSZAJĄ ci twarz pomyślisz logicznie? Skoro skóra wytwarza łój, to jest sucha. TRZEBA JĄ NAWILŻYĆ! Poszukaj kremu, który nie ZAPYCHA, a najlepiej kup jakiś olejek. Polecam olej arganowy. Kiedyś miałam problem, twarz mi się okropnie świeciła. Ale zamiast latać po lekarzach, to poszukałam przyczyny. Teraz wystarczy, że nałożę go na godzinę co trzy dni i skóra mi się nie świeci ani trochę. Codziennie kremuj, olejuj i problem zniknie. Daj skórze tydzień na efekty,

Cynamon? :O Spali ci twarz. Poczytaj o żelu z siemienia lnianego, polecany jest głównie na włosy, ale twarz też świetnie nawilża.

Bardzo dobry do cery ze skłonnościami do trądziku jest Dermogal A+E Gal. Jest doskonały dla skóry wrażliwej i z problemami takimi jak: trądzik, atopowe zapalenie skóry, nadwrażliwość na czynniki zewnętrzne. Ponadto wpływa na poprawę nawilżenia, elastyczności i jędrności skóry. Świetnie nadaje się pod makijaż.

Gość gość
dermosral, spamerko... :/ nie sprzedaje wam się to badziewie, co? i dlatego tak kr3tyńsko spamujecie :/

Gość pola939
Również mam cerę trądzikową i walczę z nią u dermatologa i kosmetyczki. Zmiany ropne leczymy lekami i kremami, a pozostałe ślady zabiegami. Dermatologa i kosmetyczkę mam w jednym miejscu, czyli w klinice SCM estetic. Uważam, że są najlepsi w Krakowie.