Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 pytanieOwesele

czy mam isc...?

Polecane posty

Go艣膰 pytanieOwesele

Mam takie pytanie, chcialabym uslyszec odpowiedzi od zarowno kobiet jak i mezczyzn. W najblizszym czasie szykuje sie wesele w mojej rodzinie. Jestem osoba samotna, nie mam chlopaka, ani kolegi ktorego moglabym zaprosic. Bylam sama na dwoch weselach, i wiem, ze na trzecie sama nie chce isc. Mojej matce postawilam sprawe jasno od razu - nie ide. Ona nie moze tego przezyc, doslownie szaleje, probuje wymusic na mnie pojscie prosba, grozba, p艂aczem. Uwaza ze wbijam jej noz w plecy, ze jestem pod艂a bo nie chce isc na wesele wnuka jej ukochanego brata. Ja juz podjelam decyzje. Doszlo do tego, ze zadzwonila do tej rodziny (rodzicow pana mlodego) i powiedziala ze ja nie chce isc, bo sie wstydze ze nie mam pary/osoby towarzyszacej. I tu moje pytanie : komu odbija?mnie czy jej? bo ja juz stracilam orientacje i nie wiem naprawde kto przegina. Prosze o powazne odpowiedzi

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰
zalezy ile masz lat, jak jestes bardzo mloda, masz ze 20 lat to id藕, ale jak masz 30+ to nie id藕 bo b臋d膮 gadac ze stara panna

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Bolek Zdun
a czego si臋 obawiasz, 偶e zostaniesz zjedzona przez par臋 m艂od膮 na weselu ?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 pytanieOwesele
Rocznikowo mam 27 lat.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
jesli b臋dziesz sie zle czu艂a to nie idz

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 pytanieOwesele
Prosze odpowiedzcie, czy to ja 艣wiruje czy moja matka przesadza

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 pytanieOwesele
Ja wiem, ze bede sie zle czula (bo dodatkowo nie lubie tej rodziny, unikam spotkan z nimi). Ale moja matka nie potrafi tego przyjac do wiadomosci

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Bolek Zdun
艣wirujesz zupe艂nie bez powodu , nie jeste艣 jedyn膮 singielk膮 na 艢wiecie, p贸jd藕 na to wesele

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
ja mam prawie 29 i bym nie poszla...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Bolek Zdun
sk膮d wiesz, a mo偶e panna m艂oda ma fajnego brata i te偶 b臋dzie sam na weselu ?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
twoja mama przesadzi艂a z tym telefonem. ja bra艂am 艣lub w sierpniu, mieli艣my wtedy 28 lay i kuzynka mojego m臋偶a (nasz rocznik) nie przysz艂a. Mniemam, 偶e powod by艂 taki sam jak twoj ale nie m臋czylismy jej. Przekaza艂a nam jednak prezent - pi臋kn膮 po艣ciel.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Bolek Zdun
jasne, schowajcie si臋 kobiety za miot艂ami albo za piecem i nie wychod藕 nigdzie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 pytanieOwesele
Na ostatnim weselu na ktorym bylam jako singielka ani raz nie bylam na parkiecie...w domu bylam o 24, nie bylo sensu siedziec tam dalej i pic kolejnej kawy albo wychodzic na papierosa. i znosic ciaglych pytan czemu sama, a dlaczego, a jak to tak

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
I jedna i druga. Ja mam 32 lata i niebawem id臋 sama na wesele i to w najbli偶szej rodzinie. I w nosie mam, czy b臋d膮 gada膰, 偶em stara panna czy co艣 jeszcze innego! Staropanie艅stwo to poza tym stan umys艂u - przynajmniej wg mnie ;) Tylko 偶e ja bardzo lubi臋 pa艅stwa m艂odych i nie wyobra偶am sobie, 偶eby mia艂o mnie nie by膰. Ale Twoja mama te偶 przesadza wpadaj膮c w histeri臋 z tak g艂upiego powodu, a ten telefon to ju偶 pora偶ka totalna :p

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Bolek Zdun
najlepsze wesele to cudze wesele aby si臋 dobrze bawi膰

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
a nie b臋dzie tam jakich艣 twoich kuzyn贸w?? ja w zesz艂e lato by艂am na 艣lubie wraz z moim m臋偶em u mojej kuzynki, moja siostra ktora ma 30 lat jest osob膮 samotn膮 i by艂a r贸wnie偶 na tym 艣艂ubie. Siedzieli艣my razem, pogadalismy, po艣mialismy si臋, potanczylismy, dodatkowo bylo tez pozostale moje kuzynostwo. Bylo naprawde super.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 pytanieOwesele
Moi kuzyni sa o okolo 25 lat starsi ode mnie (jednym z nich jest ojciec pana mlodego), ja taka nie wiadomo skad pozno sie pojawilam na swiecie:P Z tego co wiem to nie bedzie tam osob wolnych a troche trudno samotnej dziewczynie na weselu przymilac sie do zajetych facetow

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
dajcie spokoj, moja przyjaciolka brala slub jak mialysmy po 24 lata, bylam wtedy sama i sama poszlam na slub i wesele a bawilam sie przednio. usiadlam sobie posrod kuzynow mojej przyjaciolki (ktorych nawet wczesniej nie znalam) i obtancowalam polowe facetow, i starszych i mlodszych. wesele bylo jedno z fajniejszych.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Bolek Zdun
p贸jd藕 na to wesele i baw si臋 dobrze, ta艅cz, drinkuj, zaczepiaj go艣ci , a gdy si臋 dowiem, 偶e nie posz艂a艣 to przyjad臋 po Ciebie nawet o p贸艂nocy i wyci膮gn臋 z 艂贸偶ka na to wesele, nawet je偶eli b臋dziesz nago !

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Jak jestes towarzyska
i lubisz tanczyc to idz. Zawsze sie trafi膮 inne osoby "bez pary", zreszt膮 ludzie do obtanczenia masa. Ja nie lubi臋 wesel bo nie lubi臋 tanczy膰 ale i tak czasami chodz臋 bo trzeba, i tez sama i pomimo tego ze nie tancze i jestem sama zwykle bawie sie dobrze, przeciez tam jest du偶o ludzi, zawsze sie kogos pozna, z kims pogada...

Udost臋pnij ten post

Ja bym chyba posz艂a sama na wesele, ale nigdy nie by艂am w takiej sytuacji, wi臋c na 100% nie powiem. Je艣li masz 藕le si臋 czu膰, to nie ma sensu i艣c na si艂臋. Ale na sam 艣lub idziesz?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
ja to bym poszla ale na slub na wesele nie, nie wiem czemu ale taka jestem :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 pytanieOwesele
Na slub tez nie ide. Nie mam zamiaru sie nikomu tlumaczyc "czemu juz uciekam"

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Bolek Zdun
wariatka, szalona wariatka nie chce p贸j艣膰 na wesele bo si臋 wstydzi pokaza膰 rodzinie , koszmar i 偶enada roku !

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
ja uwazam ze jak isc to na jedno i drugie a jak nie to nie i tyle. Tez bym chyba nie posz艂a gdybym nie przepadala za ta rodzina ale sorry... nie przyznalabym sie tak co do powodu. Nie mog臋 i tyle

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 pytanieOwesele
No ja sie wcale przyznawac nie planowalam, to moja matka zadzwonila i opowiedziala, ze niby sie wstydze tego ze jestem stara panna

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ja niedawno posz艂am sama na wesele (jestem po 30-stce). W dodatku by艂o to wesele kole偶anki, zna艂am tylko pa艅stwa m艂odych, 艣wiadka i jeszcze zaproszona by艂a jedna nasza wsp贸lna kole偶anka. Uzna艂am, 偶e na tym weselu to ja nie pota艅cz臋 (ale by膰 chcia艂am, bo lubi臋 wesela, lubi臋 tych konkretnych m艂odych i kole偶ance bardzo zale偶a艂o, 偶ebym by艂a), tote偶 za艂o偶y艂am najwy偶sze i najmniej wygodne szpilki jakie mia艂am :D Takie buty idealne do siedzenia :p Do tego by艂am kierowc膮, wi臋c nie pi艂am alkoholu. I o dziwo...by艂o to wesele, na kt贸rym wybawi艂am si臋 chyba najlepiej od kilku lat! Ca艂e szcz臋艣cie, 偶e w samochodzie mia艂am tenis贸wki, bo w szpilkach nie je偶d偶臋 ;) Wygl膮da艂o to tragicznie, ale do wywijania poleczek i innych oberk贸w na parkiecie by艂y idealne ;) A wszystko dlatego, i偶 okaza艂o si臋, 偶e para, kt贸ra siedzia艂a ko艂o mnie, to nie by艂a wcale "para" - po prostu: facet nie mia艂 z kim i艣膰, zaprosi艂 dziewczyn臋 poznan膮 na necie dwa dni wcze艣niej i widzieli si臋 po raz pierwszy. Ona kompletnie nie mia艂a ochoty do zabawy, nie chcia艂a ta艅czy膰, w og贸le chyba nie by艂a zbytnio zadowolona z bycia na tej imprezie ani ze swojego partnera. Wr臋cz prosi艂a mnie, 偶ebym si臋 nim zaj臋艂a, podczas gdy ona chodzi艂a non stop na papierosa :D I tym sposobem mnie si臋 trafi艂 tancerz idealny ;) Tak wi臋c r贸偶nie to bywa na takich imprezach ;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 pytanieOwesele
Tez uwazam, ze jak isc to i na slub i na wesele, a jak na jedno nie to lepiej w ogole nie isc

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Radsgjd
A skad jestes ? Moglbym pojsc z Toba

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 pytanieOwesele
Juz za pozno, juz dalam odpowiedz odmowna

Udost臋pnij ten post