Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

który profil do liceum wybrać?

Polecane posty

Gość gość

mam do wybory 2 profile w liceum: biologia-chemia i biologia-chemia-fizyka chce iśc w przyszłości na medycyne a wiem że niektóre uczelnie np. wrocław chcą mature z rozszerzonej fizyki a nie tylko biologii i chemii tylko że jest jeden problem. mam dość dużo godzin na rozszerzeniach bo: biologia – 5 godz.w kl.II i 5 godz. w kl. III chemia – 4 godz.w kl.II i 4 godz. w kl. III i fizyka – 5 godz.w kl.II i 6 godz. w kl. III jakbym poszła na biol-chem to miałabym rozszerzenie tylko z tych dwóch wyżej a jakbym chciała dodatkowo jeszcze te 5 i gh fizyki na tydzień. mopi rodzice mówią żebym ja zdecydowała i żebym sie poważniej zastanowiła bo musiałabym z tych 3 przedmiotów iść na korepetycje i miałabym dużo więcej nauki z tą fizyką i czy bym wyrobiła bo fizyka to jednak nauka ścisła a jeszcze biol i chem to bardzo dużo by tego było jak myślicie? prosze o uzasadnienie odpowiedzi

Gość MATFIZ MATFIZ MATFIZ
NA MATFIZ IDŹ!!!!!!!!!!!!!!!!!

po matfizie poradzisz sobie z maturą z chemii,biologii i fizyki na rozszerzeniu z przysłowiowym palcem w d***e,jak chcesz byc kimś i coś osiągnąc to idz na matfiz,nawet się nie zastanawiaj nad biolchem

Gość gość
zgadzam sie profile matematyczne teraz tez sa dobre i wcale tez nie takie łatwe dla nie których. Biologi i chemi mozesz samodzielnie sie uczyc, w szkole mało Cie nauczą (według swojego dosiwadczenia) szczegolnie z bilogii. Medycyna to nie łatwy kiierunek. Moja kuzynka dostała sie gdzies na slask z chemia i bilogią nie zdawała fizyki.Według mnie zastanów sie najpierw do jakiej szkoły chcesz dalej isc, oraz sytuacje w nasyzm kraju i wrunki

Gość gość
niby czemu mam sie nie zastanawiać nad biol chem? ja bym powiedziała że to dużo lepszy profil niż na mat fiz a na chusteczke mi mat fiz na medycynie?

Gość gość
Zeby dostac sie na medycyne trzeba najprawde miec bilogie i chemie w małym placu, to jest bardzo trudna decyzja według mnie wiec trzeba sie powaznie zastanowić czy sie podoła

Gość gość
Z tego co pamietam to chyba jest dowolnosc zdawanych przedmiotów na maturze bez znaczenia na jakim sie jest profilu....

matematyka uczy logicznego myślenia,a nie myślący lekarz to d**a a nie lekarz:) chemia i biologia to absolutna podstawa,jeśli myślisz nad medycyną to powinnaś zacząc się uczyc juz nawet w te wakacje,jaką specjalizację chcesz wybrac?

Gość gość
Zadzam sie z wypowiedzią wyzej. Jesli chce sie zdac mature z bilogii i chemi to najlepiej jaknajwczensiej pogłebiac ta wiedze. Chemi moga cie coś nauczyc w szkole z fizyka gorzej ja nie trafiłam na takiegi nuczyciela fizyki i w liceum i teraz na polibudzie ktory by umiał wyjsnić fizyke, choć opiera sie ona czesto na podstawach matmy, z ktorej jestem dość dobra. Większość uczniów chodzi na korki z fizy bo jej nie rozumie. Zato nasza pani od bilogi miała w d***e to ze zdajmy mature z tego przedmiotu jesli sie samemu nie wzieło ksiazki w reke i nie uczył z włąsnego zainteresowania to nic sie nie wynioło z tego przedmiotu.

matfizmatfizmatfiz chce iść na stomatologie albo farmacje

to rzeczywiście lepiej na biolchem,jakbyś chciała np isc na chirurga to matematyka by ci się 'przydała' w sensie myślenie i rozwiązywanie problemów+ wiedza.ale skoro albo farmacja albo stomatologia,gdzie liczy się wiedza,to lepiej iśc na biolchem i skupic się na biologii i chemii