Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gusinka77

Jaka pralka będzie najlepsza?

Polecane posty

Gość Gusinka77

Hej. Rozglądamy się za jakąś nową pralką. I tutaj pytanie do użytkowników forum. Jaka pralka najlepiej nadałaby się dla rodziny czteroosobowej (dwoje dzieci) i czy za mniejszą sumę (tak do 1000 zł) da się coś fajnego znaleźć? Dobrze by było jakby miała trochę programów, np. do prania wrażliwszych tkanin, no i żeby cicha była. Będę wdzięczna za pomoc.

Gość gość
Cześć ja mam 3 osobową rodzinę i jak kupowaliśmy pralkę 5 lat temu to założenie było takie że duży wsad 5kg min 1000 obrotów i do 1000 zł. Wybór był największy w euro agd czy jakoś tak. I kupiliśmy whirpool 5kg 1000 obrotów opóźniony start do 6h klasa Aa i dużo programów do wyboru i jeszcze nas ani razu nie zawiodła. A mąż ma brudną robotę, a i pościel często zmieniam bo co 2 tyg przeważnie. I ręczniki też często piorę. Stoi w kuchni i tylko wirowanie głośniejsze ale krzyczeć przy nim nie trzeba i trwa niedługo więc nikomu nie przeszkadza. A dziecko jak było małe to nawet specjalnie wstawiałam jak spał w dzień bo w tym szumie spał jak w samochodzie dokładnie tyle co trwał program.:)

Gość gość
Nie polecam whirlpoola ,daj 200zl więcej i kup np bosha albo elektroluxa

Gość gość
Siemensy są podobno też bardzo dobre. Margolka ,ta pralka, którą poleciłaś ma klasę wirowania C i 1000 obrotów,jesteś zadowolona z efektów wirowania?Pytam,bo przymierzam się do kupna,a mój szajsowy whirlpool ma 1200 i klasę wirowania B,ale strasznie niszczy mi pranie.Dodam jeszcze ,ze to 6 zmysł....Przestrzegam kazdego przed whirlpoolem.

Do osoby powyżej.Tak jestem bardzo zadowolona - wyprane ciuchy są bardzo dobrze odwirowane i co najważniejsze nie pomięte tak jak było to z whirpoolem - a niech on tam sobie będzie i nie wiem który zmysł ale to szajs nad szajsy - z simensa jestem mega zadowolona:)

Gość rozwiazanie optymalne
zmniejszajaca koszty utrzymania rodziny

Gość zabawa trwa?
zabawmy sie w rodzinę:)

Gość zabawa trwa?
ty jesteś mamą on tatą ona córką a ja .... przybłedą

Gość gość
Simens

Gość gość
amica a nie siemes, siemens jest słaby

my też szukamy pralki i narazie najbardziej przypadł nam do gustu bosch

Gość oanna
ja mam bosha już 5 lat i wszystko z nią ok. Wsad 5 kg, 1000obrotów.

Gość gość
też chcę kupić pralkę, dla 4 osobowej rodziny. Zastanawiam się czy nie kupić pralko-suszarki, zajmuje mniej miejsca i nie trzeba wieszać w całym domu prania bo wyjmuje się suche.Ktoś może posiada i podzieli się wrażeniami?

Gość gość
rozglądnij się za Haierem, pralki z serii HW70 spokojnie poniżej tysiaka znajdziesz :) te z serii wyżej (ja mam taką, z HW80) są droższe, ale dla mnie były jednak ciekawsze. dużo w niej piorę i jak dotąd żadnych problemów :)

Gość gość
A co sądzicie o pralkach z Mastercooka?

Gość gość
ja w lipcu kupiłam nowa pralkę. postawiłam na elektrolux. dużo Piore.. często pościel, firany, ręcznik, koce... wsad 7kg, wirowanie 1000 obrotów. ma programy do bawełny i to na nim Piore większość rzeczy ale przynajmiej dla mnie przydatne są też programy do prania firan, welny, czy delikatnych materiałów. opóźnienie startu od 30 minut do 12godzin. opcja łatwego prasowania i co najważniejsze! nie jest tak ogromna jak większość pralek z wsadem 7kg i bardzo łatwa w obsłudze.

Gość gość
ja jestem ciekawa jak się sprawdzają pralko-suszarki.Widziałam taką od LG i zastanawiam się poważnie nad zakupem, na oddzielną pralkę i suszarkę nie mam miejsca a jednak przydało by się mieć suche pranie bo często piorę i nie mam już mokrego prania wieszać a nie chcę zagracać całego mieszkania suszarkami.

Gość gość
pralko suszarka to bardzo dobry pomysł - polecam taki zakup. Natomiast jeśli komuś zależy na pralce taniej i solidnej to polecam amikę - mamy ją już drugi rok (za 920zl) i wszystko gra.

Gość monikamammama
ja natomiast NIE POLECAM candy, popsuła się jak miałam ją niecały miesiąc(o zgrozo!) cała elektronika padła. Dobrze, że była na gwarancji bo ta część 5 stówek kosztuje. W sumie do tej pory ma czasami problem z wirowaniem. I wcale nie była taka tania 1300zl za nia dałam i żałuje.

Ja mogę od siebie polecić pralki LG : http://www.niezawodnepralki.pl/ . Mam swoją już od 4 lat, (czyli zostało jeszcze 6 lat gwarancji), pierze cicho i ładnie wypłukuje proszek, a do tego nic nie musiałam narazie w niej naprawiać - a piorę naprawdę często.

Gość gość
Amica... świetnie pierze ta z aqa spray. Ale też była awaryjna. 6kg. Duży i wygodny otwór, wsad? :-P Jak może pralka niszczyć ubranie? Sprawdź czy nie wbiła się jakaś "pierdoła" w dziurkę w bębnie? Bosch często ma pozytywną opinię i części za rozsądną cenę. Lg, zdaje się, że daje tak długą gwarancję, ale tylko na bęben,albo silnik. Cała reszta, jak wszyscy. 2 LATA. Master coś tam ogłosił plajtę. Pytanie - dlaczego? Bardzo trwały jest , ale drogi.

Gość gość
:-P Trwały to oczywiscie elektrolux:-D Jak oni to robią? Nie wiem.

Gość gość
Tylko elektrolux. Mam podblatową, szarą 6 kg i oczywiście posiada time menager. Bardzo często nastawiam pranie codzienne, albo koce na program prania 15 min. - 20 min. CUDO!!!!

Gość gość
mam pralkę LG F10B8ND, jest super. Cichutka, bezawaryjna, ma dobry silnik na który jest 10 letnia gwarancja, 6 kg wsadu spokojnie wystarcza dla naszej 3 osobowej rodziny, no i ma klasę energ. A+++

Gość MarikaPeska
Też od lat mam Elektroluxa. Teraz starą wymieniłam na jeden z najnowszych modeli z opcją Steam (działanie parą) - genialna sprawa. Odświeżą, usuwa zagniecenia i nie musze walczyć z obrusami czy zasłonami,a ni prasować jeansów. Oczywiście ma to wszystko co mają ich nowe modele czyli czujnik wagowy, zarządzanie czasem prania i dozowanie detergętu. Poza tym ma już klasę A+++-20%, więc na prawdę da się oszczędzić.

Gość gość
Jaki wsad najlepiej wybrać dla 5 osobowej rodziny + pies?? 8kg wystarczy czy lepiej wziąć coś jeszcze większego?

Gość NinjaMam
No nie wiem co tak na bierząco pierzesz dla psa, ale taki wsad w pralce na pewno Ci wystarczy. Jak bym miała polecać to też postawiłabym na Elektroluxa. Jednak jedna z najbardziej sprawdzonych marek na rynku.

Gość Minersis
Dużo osób poleca Electroluxa, ale możecie polecić jakiś konkretny model. Jest ich dużo, a chciała bym jednak zawęzić poszukiwania do kilku chociaż modeli i z nich dopiero wybrać.

Gość ja myślę że 8 kg
spokojnie wystarczy. za mały bęben to niedogodność, ale za duży też bez sensu. po co ci większy niż 8 kg? i koc w ośmiokilowym wypierzesz i większą partię ubrań, pościeli, firan. większy to i więcej miejsca zajmie i trudniej zapełnić, chyba że często będziesz używać opcji połowy załadunku.