Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Suikia

Noworodek i 3 latek

Polecane posty

Gość Suikia

Za 2 miseiace rodze.Moj syn w grudniu skończy 3 latka.Najciezej jest rok za rok,jednak tu będzie roznica wieku prawie 3 lata,czy dam rade,czy będzie mi ciężko?Maz większość dnia siedzi w pracy wiec wszystkie obowiązki będą na mojej glowie,tzn ogarnąć dom 200 m2,pranie gotowanie,zabawa.Syn niestety nie dostal się do przedszkola wiec będziemy w domu razem w dzidziusiem caly dzien.Jak to wygląda z waszej praktyki.Moze jakies wskazówki?Nie chce żeby syn odczul się odtrącony,wiadomo będę musiala dużo czasu tez poswiecic dzidzi.

Gość gość
"dzidzi" będzie wiekszosc spalo to sie mozesz zajac synalkiem

Gość Suikia
Boje się tego ze będzie miało kolki.Z synem ciężko to przezylam do 5 miesiąca ciagle placz,zaden lekarz nie pomogl,samo przeszlo.To był koszmar.Jedna noc wygladala tak ze maly zasnal po 20,obudzil się o 11 i do 2 w nocy na największych obrotach krzyczał z bolu.Wezwalismy po 12 karetke,przyjechal lekarz ,dziecko się uspokoilo,pojechali i znow.Zasnal z wycieńczenia.O 4 znow pobudka,godzina krzyku i potem spal do 8.Boje się ze znow mogę mieć dziecko z kolka i nie dam rady ze wsyztskim :(

Gość gość
Jak nie dasz rady to najwyżej oddasz

Gość Suikia
Jak oddac?MAm oddac dziecku?Nigdy bym nie zbila własnego dziecka !

Gość gość
oddasz DZIECKO! skoro piszesz ze nie dasz rady

Gość gość
to po co robiłaś sobie 2 dzidzi skoro boisz sie ze nie dasz rady?

Gość wwwww
będziesz miała ciężko...nieprawdą jest, że noworodek ciągle śpi..mój synek ma juz 8 tyg. ale od pierwszych dni spał rzadko i krótko....nic w domu nie mogłam zrobić..teraz jest troszkę starszy i też mniej spi - dobrze, że chociaz w nocy daje mi odetchnąc :)

Gość Suikia
Glupia odpowiedz głupie pytanie.Zaliczylam wpadke :)

Gość gość
ja mam taka sytuacje mam 3 letnia corke i 1,5miesiecznego synka. Jest ciezko mały bardzxo malo jak na noworodka, niemowlaka spi, a corka tez potrzebuje uwagi. Jest co raz bardziej zazdrosna i co raz bardziej zwraca na siebie uwage. ostatnio nawet sama nie chce isc do toalety bo jak widzi tylko ze mam malego na rekach to mowi zebym go polozyla do lozeczka i poszla z nia. czesto chce sie przytulac i mam milion problemow akurat gdy ja cos robie przy malym. Gdy nie ma meza w domu (a tez neisity czesto go nei ma) mam czasami dosc. wieczorami jestem wykonczona i nie wiem jak sie nazywam. Mam nadzieje ze z biegiem czasu jakos sie polepszy ale nawet glupie wyjscie do sklepu to u nas jest mega wyprawa i na prawde ciezka sprawa. :/

Gość gość
Autorko, solidaryzuję się z Tobą w strachu, z tymże u mnie będą 2 lata różnicy i też jestem przerażona jak ja to ogarnę. Teksty typu "po co sobie robiłaś" są dla mnie żenujące. Gdybym miała drugi raz podejmować decyzję o drugim dziecku zrobiłabym tak samo, mimo że się boję, jak to się mówi człowiek boi się tego, czego nie zna, a tylko głupi się nie boi. Pisze się tu po to żeby właśnie spróbować sobie wyobrazić nową sytuację, oswoić się z nią na podstawie doświadczeń mam, którą takową mają.

Moja 3 letnia zazdrosnica uspokoiła się jak mlodsza skończyła 3 miesiące. Wcześniej bylo jak ktoś wyżej napisał. Jak tylko bralam mlodsza na ręce starsza akurat wtedy potrzebowała coś zaraz natychmiast. Siusiu samemu za trudno, jesc tez, ubrać się samemu tym bardziej ;) początki są trudne a potem to juz z górki ;)

Gość gość
Glupia odpowiedz głupie pytanie.Zaliczylam wpadke xxx co się martwisz, za kolejne 3 lata będziesz miała trójkę dzieci do ogarnięcia. teraz to pestka.

Gość gość
ja miałam po 1,5 roku drugie dziecko i powiem szczerze , że to trudne -ale dasz rady ,bo musisz i tyle. Ja nauczyłam tego starszego , że po obiedzie idzie na drzemkę razem z dzidzią ,trwoło todwa tygodnie ale się udało. W ten sposób miałam godzinkę dla siebie- na relaks ,odsypianie albo prace domowe. wieczorem , też kładłam ich raze , o tej samej porze.

Gość typowa zona
Dasz rade. ja mam odstep 2 lat,mlodsze ma teraz 3 mce. Nie ma kolek ani nic,no ale niemowlakiem trzeba sie troche zajac. ale tak po dwoch miesiacach wszystko sie staje bardziej przewidywalne i mozna to ogarnac. Wazne to nie oczekiwac od siebie bog wie czego. jest syf -to niech bedzie,posprzata sie jutro albo w weekend. nie ma czasu zrobic zarcia -to sie zje kanapki. wykorzystywac kazda wolna chwile na sen i nie przejmowac sie,jak cos sie nie udaje