Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

W USA nie wiedzą gdzie jest Polska, okej, a czy wy wiecie gdzie jest Utah, Ohio

Polecane posty

Gość gość

itp? ja np szczerze wyznam, nie wiem gdzie jest jaki stan, zawsze kojarzylam tylko że miami i floryda to taki cypel, ale np. byłam w szoku jak zobaczyłam gdzie jest los angeles :D albo,że waszyngton jest tam a tam, że Boston nie jest w Nowym Jorku i w ogóle :D więc nie miejcie Amerykanom za złe,że nie wiedzą.Ja nawet nie wiem jak sie nazywają wszystkie stany i pewnie wiekszosc z was też nie zna wszystkich stanow na pamiec

Gość gość
Stan a panstwo to roznica.

Gość prawictwo pospolite123
ciekawe czy przecietny amerykanin zna wszystkie wojewodztwa w Polsce na pamiec .. albo czy zna przyjamniej jedno wojewodztwo.

Gość gość
jak nie wiedzą, gdzie leży Polska to pewnie nawet nie kojarzą nazw najważniejszych miast, więc co to za porównanie? Po za tym wielu Amerykanów też nie wie, gdzie leży Utah, czy Ohio :). Taka ich wiedza.

Gość gość
ja do 23 roku życia nie wiedziałam gdzie jest Łódź, Radom, Kozienice, Poznań i Wrocław oraz Toruń :)

Gość incognitooo
Tak, ja wiem, gdzie leży utach czy ohio, bo akurat interesuje sie stanami, byłam tam 2 razy, planuje jeszcze kiedys pojechac. Nie wiem natomiast, gdzie leza poszczagólne landy u naszych zachodnich sasiadów. Dodam jeszcze, co ktos tu juz napisal, ze ogrom amerykanow nie wie, gdzie sie znajdują konkretne stany. Sama rozmawialam z amerykanka, ktora nie potrafila mi wytlumaczyc, jak najlepiej dotrzec do grand canion, znakomicie natomiast zrobila to moja mieszkajaca w teksasie przyjaciolka POLKA.

Gość prawictwo pospolite123
Moja kuzynka wyjechałą do USa w wieku 10 lat i powiedziała , ze to co ich ucza w szkole jest na smiesznie niskim poziomie .. Miała porównainie , bo była 4 lata w polskiej podstawówce .. 5 klasa podstawówki w Polsce z matematyki odpowiada poziomowi techników w USA ...

Gość incognitooo
a czy to źle??? ja na przyklad jestem humanistka, nie rozumiem zupelnie, po co musialam sie meczyc w liceum z calkami :-O i tak skonczylam filologie na uw.

Gość gość0510
nie wiem gdzie są te stany!!! Polska to kraj a nie stan!!! Moja siostra na geografii musi znać wszystkie państwa świata i ich stolice!!! Taka jest nauka w Polsce, a w USA ludzie nie wiedzą nawet ile mają stanów !!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość ajajaowa
Ja mieszkam w Polsce a nei wiem gdzie jest np. Bełchatów albo Wąbrzeźno 🖐️ i tez bym nie umiala powiedziec amerykanowi jak dojechac z gdanska na pustynie bledowska.

Gość gość
USA to nie kraj to stan umysłu,przereklamowane gówno z cebulą,w tv pokazują tylko dobrobyt a w rzeczywistości bieda smród i ubóstwo taka oto jest Ameryka. To tak samo jak emitowany program na TVN ugotowani,mieszkania jak z dobrego żurnala a w rzeczywistości to kogo na to stać 10czy20% Polaków,a co do nauki to moim zdaniem mają lepszy system nauczania uczą sie tego co ich interesuje,nauczyciele pomagają zgłęmbiać wiedze za co są sowicie wynagradzani,a u nas na lekcji przeczytanie tematu szmery bajery+zadanie do domu naucz sie sam