Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dojrzała mama x 2

Mam 37 lat i planuje zajść w ciąże - czy ktoś jeszcze ?

Polecane posty

Gość Dojrzała mama x 2

Mam już dwoje dzieci, ale dojrzewam do decyzji o kolejnym dziecku. Chce się jak najlepiej przygotować. Czy ktoś myśli tak samo ?

Gość gość
Podziwiam.W jakim wieku sa dzieci?

Gość gość
ja w tym roku skoncze 36lat i czasami marzy mi sie maluszek, ale juz sie chyba nie zdecyduje. Dzieci mam 3 :-)

Gość gość
Syna urodzilam majac 24lata corke majac37 amam 39.Powiem tylko ,ze jest ciezko.Od dwoch lat nie sypiam,do tego praca,domMysle,ze im jest sie mlodszym tym latwiej wychowac dzieci.To tak z mojego doswiadczenia,bo mala od samego poczatku nie sypiala dobrze w dzien i do tej pory w nocy-)

Gość reni74
Witam:) Ja mam prawie już 39 i też chciałabym mieć jeszcze jedno dziecko. Najbardziej córcię bo mam już dwóch synków: jeden skończy w sierpniu 10 lat a drugi 2 i 4 miesiące. Nie zabezpieczałam się i nie zabezpieczam to może coś z tego wyjdzie.

Gość gość
Ja mam 34 też marzy mi się jeszcze jedno dziecko mam już 2 synów starszy ma 8 lat młodszy 3.Najtrudniejsza jest decyzja bo jak by się okazało że jestem w ciąży to bym się cieszyła, teraz liczę dni płodne i nie płodne więc wszystko może się zdarzyć :)

Gość Dojrzała mama x2
Moje dzieci mają 10 i 7 lat. Wiem że spora różnica wieku by była, ale dzieci same wciąż mówią o małym braciszku lub siostrze. Trochę się boję czy podołam, ale jeśli do tej pory dałam rade, to myślę, że zle nie będzie

Gość Dojrzała mama x2
Czy w jakiś sposób przygotowujecie się do ciąży ? Ja myślę o kwasie foliowym i jakiś witaminkach. Macie jeszcze jakieś propozycje ? Co do linku topiku o podanego powyżej, niestety wiem, że są tam problemy z pisaniem i odświeżaniem stron

Gość mama blizniakow
witam wszystkie mamy i przyszle mamy ja mam 2,5 letnie blizniaczki. mam teraz 36 lat. maz strasznie chce jeszcze jedno dziecko... pewnie marzy mu sie syn, choc glosno mowi ze dziewczynke :) a ja zastanawiam sie czy to czasem nie za pozno?????

Gość Dojrzała mama x2
Mama blizniaków, czemu nie. Owszem, ciąża musi być już pod większą kontrolą, ale różnica u ciebie byłaby nieznaczna, więc to jest tylko na korzyść :-)

Mieszkam w Irlandii. Tu zaczyna się mieć dzieci w 35 roku życia i do 45 ma się trójkę, czwórkę a nawet szóstkę!!!!!!!!!! Nie to że to pochwalam i na pewno niesie to swoje wyzwania ale wszystko da się zrobić :-) Moja koleżanka z pracy urodziła pierwsze w 38 roku życia, bliźniaki w 40 i właśnie jest w ciąży z kolejnym (termin na listopad). Ma w tej chwili 41 lat. I będzie miała 4 dzieci poniżej 4 roku życia :-) Masakra jakaś no nie??? Ale oni tu tak żyją i dają sobie nawet nieźle radę. Sama też planuje trzecie... a już 33 na karku mam :-) No i nie teraz bo moje najmłodsze ma dopiero 9 miesięcy. Za jakieś 2-3 lata.

Gość Dojrzała mama x2
Paulinka podziwiam te kobiety, ja już nie miałabym sił mieć kilka małych dzieciaczków koło siebie, ale jak te już są w miarę samodzielnie to czemu nie :-) Od dziś witaminki i odliczam dni :-)

Gość gość
ja też wciąż myślę o 3 dziecku. Mam 33 lata i dzieci w wieku 12 i 8 lat. Zaglądam w wózku innym, ale jakoś ciężko się zdecydować biorąc pod uwagę wiele czynników.

Gość gość
I co dacie tym swoim dzieciom za 10 lat? Swoją sztuczną szczękę do zabawy? :D

Gość zxcvbnmvfffffff
Ja mam 35 lat, jedną córkę i oczekuję drugiego dziecka...ostatniego:)

Gość łooo matkooooooooooo
"I co dacie tym swoim dzieciom za 10 lat? Swoją sztuczną szczękę do zabawy? " No jasne bo w Polsce jak masz 30 lat to tylko butle z tlenem na plecy ,sztuczna szczeka i czekać na śmierć .

Gość reni74
Ten "gość" to wszędzie wszystko będzie psuł(a). Napiszę krótko nie Twoja sprawa czy ktoś chce mieć dziecko czy też nie, szczękę do zabawy śmieszne a co tobie dawali szczękę do zabawy. Jesteś żałosna(y).

Właśnie problem jest w tym jak się postrzega kobietę i jej rolę. W Polsce kobietę około 40 uważa sie za wiekową. Na zachodzie nadal za młodą. Kobiety w wieku 50 lat są tutaj w wieku średnim - w PL w przedemerytalnym :-) W PL są tylko młode 20stki :-) Zależy jak kto się czuje. Ja tam nie widzę przeciwwskazań. Mam 33 lata mam dwoje malusieńkich dzieci i po rpostu czuje się mamą. W żadnym wypadku starą mamą :-) No bardzo bardzo bym chciała 3. Czas pokaże :-)

Gość gość
Mam 32 lata i dwoje dzieci. Zaplanowanych, "ustrzelonych" za pierwszym razem ;) Staram sie aktywnie o trzecie dziecko od 10 m-cy i nie wychodzi, biore wigaminy, czasem mysle ze juz za pozno sie za to wzielam:( niby 32 lata to jeszcze nie menopauza ale chyba maja racje ci co mowia ze po 30-stce spada plodnosc. Tak wiec autorko nie zastanawiaj sie dluzej abys nie miala podobnych problemow bo niestety organizm kobiety nie ma litosci starzejemy sie w ekspresowym tempie i wiecznie plodne nie bedziemy.

Gość gość
ja tez w obie ciaze zaszlam za 1. razem, w druga majac 31 lat i bliźniaki, wiec nie przesadzajmy z tym spadkiem plodnosci :-P

Gość gość
No wiesz ja tez zawsze tak myslalam "nie ma co przesadzac"... A jednak... To ze tobie sie udalo nie znaczy ze autorce sie uda, roznie to bywa i w wieku powyzej 35 lat nie ma juz na co czekac tylko jak sie chce to dziecko to brac sie od razu do roboty.;)

Gość mirabelka 1
Ja mam 2 dzieci -syn 18 lat i córka 11 m-cy mam 38 lat

jeśli tylko możesz i zdrowotnie i finansowo sobie na to pozwolić to życzę powodzenia trochę zazdroszczę bo ja już nie dałabym rady mam 37 Mysz 13 lat i Lal 16 miesięcy zdrowie się posypało więc już nie zaryzykuję ale szczęścia życzę :)

Gość Dojrzała mama x2
Dziękuję wam za te słowa, a tym, którzy głupoty piszą, nie ma co zawracać sobie głowę i olewać po prostu. Ogólnie to na rękę by mi było dopiero gdzieś za dwa lata zacząć starania, ale nie chcę by była zbyt duża różnica między dzieci, a na czwarte to już mnie stać nie będzie :-) Chyba bym nie wydoliła fizycznie biegać za dwójką z pampersikiem ;-) Ale my kobiety twarde jesteśmy i nawet w skrajnych sytuacjach dajemy rade... więc kto wie ;-)

Gość Dojrzała mama x2
U mnie staranie pewnie nie skończą się na jednym razie, bo z poprzednią dwójką też nie było od razu :-) "ja tez w obie ciaze zaszlam za 1. razem, w druga majac 31 lat i bliźniaki, wiec nie przesadzajmy z tym spadkiem plodnosci " Czy u ciebie w rodzinie były blizniaki ? Czy ot tak się zdarzyło ? Słyszałam, że kobiety koło 40-tki rodzą częściej bliżniaki, czy to prawda ?

Gość gość
Niby jest wieksze prawdopodobienstwo ciazy blizniaczej gdy matka ma wiecej niz 35 lat i ma za soba kilka ciaz.

Gość gość
fajnie byłoby mieć blizniaki. Dwa razy więcej pracy ale za jednym zamachem ;-)