Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Z@NIEPOKOJON@

DZIEWCZYNY ,CZY ZDARZYŁO SIĘ WAM

Polecane posty

Gość Z@NIEPOKOJON@

masturbować w ciąży? Nigdy tego nie robiłam a teraz w ciąży (23tydz.) mam taką ogromną ochotę na seks że masakra...! Mąż pracuje w Anglii i przyjeżdża raz na dwa miesiące na kilka dni a mnie po prostu roznosi!!! Parę dni temu sama doprowdziłam się do orgazmu i aż się przestraszyłam...:-( Nie żeby było źle, wprost przeciwnie ,był cudowny i taki intensywny że skurcze nie chciały się skończyć...Martwię się czy nie zaszkodzi to dzieciątku:-( Tak intensywnego orgazmu nigdy nie przeżyłam współżyjąc z mężem...Wczoraj to powtórzyłam i podobnie...:-( Wstydzę się zapytać gina, może Wy miałyście podobnie? Czy takie mocne i długo trwające skurcze nie szkodzą maluszkowi..? Czy Wam też zdarza się masturbować i macie podobne odczucia? Pewnie że mogłabym tego nie robić ,ale wtedy jestem nie do życia...:-( Z góry dziekuje za pomoc!

Gość tdytdd
A brzuch potem ci twardnieje, tak jakby był to długi skurcz? Pewnie tak... Odradzam bo sama z tego powodu urodziłam zbyt wcześnie a to nie jest dobre dla dziecka.

Gość gość
w zaawansowanej ciąży może wywoływać przedwczesne skurcze... nie słyszałaś że seks wskazany by przyspieszyć poród?

Gość justyś870418
Ciąża zagrożona? Powiedz lekarzowi że po współżyciu z mężem tak masz i czy to nie zaszkodzi. Przecież nie musisz mówic ze po masturbacji;) Sex wskazany do szybkiego porodu nie oznacza ze w czasie ciąży nie można się kochać! Musisz spytać lekarza czy w Twoim przypadku jest możliwy czy nie. Jak pozwoli Ci się kochac to i masturbacja może być;)

Gość gość
ale przeciez to naturalne ,ze brzuch twardnie na chwilke zaraz po orgazmie.To jeszcze nic nie oznacza nie straszcie dziewczyny.Ja tez mialam orgazmy i byly jeszcze lepsze w ciazy i jakos dziecko 2 tyg po terminie i w dodatku porod wywolywali.

Gość Z@NIEPOKOJON@
O kurczę...!!!:-( Faktycznie miałam potem troche twardy brzuch...:-( No to ładne kwiatki...:-( O ile wcześniej urodziłaś?

Gość gość
kobieta kazdy ma twardy brzuch po orgazmie :) To trwa chwilke i puszcza ,jak ciaza nie jest zagrozona to mozna.To nie szkodzi dziecku to naprawde sa delikatne skurcze .

Gość Paula34++
Ja też masturbowałam się w ciąży ,podobnie jak Ty przeżywałam intensywne orgazmy i nic złego się nie stało...Ale zapytać lekarza nie zaszkodzi!

Gość gość
W ciazy w ogole orgazmy sa intensywniejsze i szybciej sie dochodzi

Gość gość
A ja dla odmiany nie mam wogóle ochoty na sex!

Podczas orgazmu macica dostaje skurczy i jest to jak najbardziej naturalne. Dopiero w ciąży to czuć bo macica jest duża. Co do tego że sam seks przyspiesza poród to bzdura. Po 34 bądź 36 tygodniu plemniki a raczej jeden z ich " składników " może wywołać skurcze. Jeżeli ciążą nie jest zagrożona, seks nie jest niebezpieczny.

Gość gość
w ciaży ma sie bardziej intensywne orgazmy. Ja stez sie czasem masturbuje, bo kobieta w ciąży zazwycaj ma większe potrzeby seksualne. I brzuch po orgaźmie zawsze jest przez chwile twardy. Nie ma sie czym przejmowac. To normalne. I tak jak radziły dziewczyny możesz się gina zapytac o to, że gdy współżyjesz z mężem to po orgazmie masz twardy brzuch i czy to jest ok? Ja mojej ginekolog przy każdej wizycie sie pytam np. czy nie ma przeciwwskazań do współżycia.

Gość gość
Myślę że większość kobiet się masturbuje.Mnie zdarza się toczasami ale w ciąży to było bardzo często...I urodziłam normalnie..Chyba że masz zakaz seksu od lekarki to wtedy uważaj.

Gość gość
Teź się nad tym zastanawiałam.... Faktycznie podczas masturbacji orgazm mam sporo intensywniejszy. Ale to chyba nic złego?

Gość gość
Moja siostra przez takie praktyki urodziła wcześniaka... Nie warto ryzykować!

Gość Kiniaaa 32
Zazdroszczę wam popędu seksualnego. Ja w ciąży nie msm go wogòle.

Gość gość
U mnie podobnie

Gość pewna pani 21+
Ja miałam ciążę zagrożoną i nie mogłam współżyć, a ochotę miałam ogromną! Nie ryzykowaliśmy ,ale zdarzały mi się nocne orgazmy.Brzuch zawsze po nich mocno twardniał ale nic złego się nie stało i urodziłam tylko 2 tyg przed terminem:-) Pozdrawiam!

Gość gość
co za idiotyzmy wypisujecie ! Wczesny poród wywołuje seks a nie masturbacja !!! a dokładniej seks gdzie partner kończy wewnątrz bo sperma zawiera prostaglandyny które zmiękczają szyjkę i powodują jej rozwieranie

Gość gość
E chyba nie do końca...? Silne skurcze też mogą przyspieszyć poród...

Gość gość
:-(

Gość gość
Ciekawy temat .Ja też sobie czasami pomagam ale nie wydaje mi się żeby to mogło wpłynąć w jakikolwiek zły sposób na dzidziusia...,raczej hormony szczęścia sie uwolnią!

Gość gość
całą ciązę sie masturbowałąm bo miałąm bardzo duże libido i urodziłąm w terminie zdrowe dziecko

Gość gość
Ja też!:-)

Gość gość
Nigdy się nie masturbowałam i nie bardzo mogę pojąć jak tak można! To trochę jak zdrada!

Gość piciaaa
Zdarzylo mi sie i wszystko bylo ok. seks do przyspieszenia porodu to przede wszystkim z uwagi na wlasciwosci spermy,a nie skurcze. Masturbacja to jak zdrada? moze nie przesadzajmy

Gość gość
:-)

Gość gość
skoro mąż rzadko w domu to podaj adres, wpadnę Cię przelecieć wielokrotnie.

Gość gość
glupoty piszecie ja tez mialam duze potrzeby i maz byl w anglii.. prawie codziennie sie masturbowalam i 2 tygodnie po terminie urodzilam jakos nic to nie przyspieszylo..

Gość gość
Najważniejsze, aby kobieta w ciąży była zdrowa i czuła się szczęśliwa, bo od tego zależy zdrowie jej dziecka - wyjaśnia ginekolog i położnik dr Jacek Tulimowski - Jeśli więc ma ochotę na samopobudzanie i nie ma ku temu żadnych przeciwskazań medycznych, ciążą nie jest zagrożona, to czemu nie. Kobiety w ciąży często mają większą ochotę na seks, a nie zawsze są ku temu warunki, aby rozładować napięcie, bo np. partner przebywa gdzieś daleko. Masturbując się, sprawiają, że ich organizm zaczyna produkować więcej substancji poprawiających nastrój i w ogóle korzystnie działających na zdrowie. Nie tylko ich, ale również dziecka. Oczywiście powinny jednak cały czas mieć na uwadze, aby pobudzać się delikatnie, nie szkodząc płodowi.