Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Sentymentalna Puszka Po Piwie

Czy wy też tak macie że wspominacie miłe chwile, które już się nie powtórzą..

Polecane posty

..na przykład sytuacje związane z ukochaną osobą, z którą już nie macie kontaktu? Ja wręcz żyję wspomnieniami, bo nic innego mi nie pozostało, więc przywołuję w pamięci piękne momenty. Np jadę ulicą, na której kiedyś byłam z pewną ważną dla mnie osobą, i przypominam sobie: w tym miejscu staliśmy i rozmawialiśmy. Bardzo mocno przywołują wspomnienia także zapachy (np perfum) czy muzyka. Są takie piosenki, które kojarzę z tylko jednym okresem w moim życiu, mimo, że słuchałam ich też później 🌻

ja to robię od ponad 14 miesięcy odkąd rozstałam się z moim ukochanym...i nie ma dnia zebym o nim nie myslala, wszystko mi o nim przypomina...czasem to plakac się chce...

niesamowite jak muzyka pozwala nam podróżować w czasie...wiecie o czym mówię?

Mało tego, że wspominam ale często żałuję gdy np nie odważyłam się na jakiś krok i rozmyślam jakby to było, jak mogłoby wyglądać moje życie... Wspominam każdą cudowną chwilę, która już nie wróci i jednocześnie chce mi się płakać ze szczęścia, że było mi dane to przeżyć.

Gość gość
to smutne...czlowiek powinien żyć marzeniami, a nie wspomnieniami....

"czlowiek powinien żyć marzeniami, a nie wspomnieniami" - tak ale tylko wtedy gdy jego marzenia są realne. W przeciwnym razie lepiej żyć wspomnieniami

Gość gość
a też tak macie, że perfumy swoje przypominają wam się z jakimś okresem?

Gość gość
Mi się to zdarza dosyć często.

to chyba normalne że człowiek kojarzy np pewne melodie z określonymi sytuacjami itp, nie jestem wariatką, prawda?

Gość ona.24
tym topikiem wyrazilas wszystkie moje mysli :) mam identycznie - bardzo czesto,szczegolnie wieczorami wracam do najpiekniejszych wspomnien mego zycia, czasem sie niezle naplacze ogladajac zdjecia np ze wspanialych wakacji. Wystarczy zapach zelu do kapieli albo perfum ktorych uzywalam w czasie wycieczki z eksem - a wspomnienia wracaja w ulamku sekundy jak bumerang. To samo jest z piosenkami - jedna piosenka milion wspomnien... jest mi wtedy bardzo bardzo smutno, ze te momenty juz NIGDY sie nie powtorza. Owszem beda inne piekne chwile, ale TAMTE momenty juz nigdy nie wroca - to napawa mnie pewnego rodzaju smutkiem. W takich momentach powtarzam sobie motto: Nie smucmy sie, ze cos sie skonczylo, cieszmy sie, ze nam sie to przytrafilo!

ona24 no właśnie o to mi chodziło.. już myślałam że jestem kretynką bo płaczę przy "Fireflies" Owl City - nie wiem czy znasz ale to taka mega wesoła piosenka...a ja płaczę bo kojarzy mi się z tak pięknymi chwilami, które już się nie powtórzą. Płaczę i uśmiecham się jednocześnie;)

Gość ona.24
znam swietna piosenka, tez bardzo ja lubie :) a mnie np ta piosenka: Andru Donals & Eugenia Vlasova - Wind Of Hope mocno kojarzy sie z pewnym wakacyjnym wyjazdem,takim szalonym,pelnym przygod , byloby wspaniale moc przezyc te nasze najlepsze wspomnienia jeszcze raz :)

dlatego właśnie napisałam że muzyka pozwala podróżować w czasie. szkoda że tylko tak "na niby" ;( kiedyś gdzieś nagle poczułam zapach męskich perfum...i jakby ktoś mną potrząsnął albo trzasnął w łeb. Zapach jego perfum. Nigdy mi się jakoś szczególnie nie podobały. Ale przysięgam że w tamtej chwili przez sekundę czułam się jakby czas się cofnął... ehh gdybym wiedziała tylko co to za perfumik to poszłabym do drogerii je sobie kupić;) używałabym ich zamiast zapachu do samochodu

Gość sentymentalna fifka po marii
dokładnie ! ten moment , cała twoja rzeczywistość znika i jestem znów tam z nim jest wiosna .....

odświeżam topik