Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wzmocnic miesnie kregoslupa, jakie cwiczenia?

Polecane posty

Gość gość

Czy znacie cwiczenia, zestawy cwiczen zeby wzmocnic miesnie kregoslupa? A moze ktos ma linka do dobrej strony z cwiczeniami wzmacniajacymi. Z gory dziekuje za porady.

Gość jijfisjfijf
a dlaczego akurat kręgosłup? masz jakąś rehabilitację, bolą cię mięśnie kręgosłupa czy co ? bo to duża różnica czy chcesz mieć mocne mięśnie czy dochodzisz do siebie np , po jakimś wypadku

Gość jijfisjfijf
i o która częśc kręgosłupa ci chodzi, bo to też są różne ćwiczenia

Gość gość
Polecam zaopatrzyć się w dobrą poduszkę i najlepszy materac - taki z pianki medycznej, z regulowaną twardością Art Medic. Sprawdziłam to sama na sobie - za radą mojego masażysty i jestem mu wdzięczna za tak cenną wskazówkę. Jakość życia nie do opisania

Gość gość
Polecam z własnego doświadczenia 2 podstawowe rzeczy- odpowiedni materac i poduszkę ortopedyczną. Materac najlepiej odpowiednio, indywidualnie dobrany- ja mam Viscotherapy z pianki oddychającej. Jakości spania nie da się do niczego porównać- po prostu przynosi ulgę. Ponadto warto zainwestować w dobrą rehabilitację. Ruch i wypoczynek to klucz.

Gość gość
Oprócz wykonywania systematycznych ćwiczeń, rehabilitacji i dodatkowych masaży, bardzo ważne jest, aby w nocy zapewniać sobie odpowiedni komfort - mnie znajomy rehabilitant polecił materac Visco Art Medic i zauważyłem bardzo pozytywne zmiany, od kiedy na nim sypiam. Dawniej po całej nocy wstawałem z bólem korzonków w różnych miejscach, a od kiedy mam porządny odpowiednio dobrany materac, to się już nie zdarza. Ach, dokupiłem jeszcze poduszkę!

Gość Die Nacht
Kładziesz się na brzuchu, ręce splatasz na karku i podnosisz do góry klatkę piersiową. Tyle razy, ile dasz radę, zanim opadniesz z sił :)