Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość navyblue_moo

nietypowy problem włosowy

Polecane posty

Gość navyblue_moo

Postaram się opowiedzieć w skrócie o moim wydaje mi się dość nietypowym problemie. Otóż od pewnego czasu używałam tych samych kosmetyków do pielęgnacji włosów: - szamponu przeciwłupieżowego Green Pharmacy (który ma być naturalny, bez SLSów i innych), -odzywki z Alterry, - odżywki w sprayu z Mariona. - sporadycznie nakładałam na włosy jedwab Biosilk. Wszystko było w jak najlepszym porządku, dopóki nie skończył mi się szampon i z racji tego, że mój tłusty łupież przez upały się nasilił zakupiłam szampon przeciwłupieżowy Head&Shoulders. Przestałam też używać odżywki z Mariona. I zaczęło się. Naprawdę NIE WIEM czym to jest spowodowane ale: moje włosy na końcach są totalnie poplątane. Rozczesanie ich zajmuję 20 minut, po czym po jakichś 2 minutach znów są w totalnym nieładzie. Po dokładnym przyjrzeniu się stwierdziłam, ze włosy są posklejane! Jest to jakaś żółto podobna maź, która żeruje na moich włosach już od jakichś 2 tygodni. Włosy zbijają się w strąki i zaczynają ze sobą sklejać (głównie na końcówkach). Jestem totalnie zdezorientowana, bo nie wiem co to może być! Nie chce dłużej szarpać włosy, bo intensywnie je zapuszczam, więc proszę Was o pomoc. Czy przyczyną jest szampon z SLS, którego zaczęłam stosować po długiej przerwie właśnie bez SLSów? Może chodzi i długo już nieużywany Biosilk? A może o mój tłusty łupież? Próbowałam zmyć to coś z włosów, szorując je po kilka razy mocnymi szamponami ale to nic nie dało. Błagam Was o pomoc. navyblue_moo jest teraz online Zgłoś do moderatora Edytuj lub usuń tę wiadomość

Po pierwsze idź podciąć troszkę końcówki, bo pewnie są wysuszone. Kup sobie osobną odżywkę na końcówki (np. nivea ma dobre). Polecałabym też zmienić szampon na szampon fryzjerski. Ewentualnie wróć do starego szamponu. Te H&S wysuszają włosy i je niszczą, więc dodatkowo musisz włosy nawilżać.

Gość navyblue_moo
włosy miałam podcinane ledwo 2 tyg temu, i są w bardzo dobrym stanie, więc to nie ich wina.