Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

za wcześnie na test???

Polecane posty

Gość gość

cześć! Od niedawna staramy się z moim partnerem o drugie dziecko. Mam regularne 28 dniowe cykle, okres trwa zawsze 4 dni.. Cykl zaczął mi się 15 maja, następna miesiączka wypada na 11.06. Uprawialiśmy sex praktycznie codziennie. Pobolewają mnie piersi, temperaturę mam 37,2 już od kilku dni. Tak samo miałam przy poprzedniej ciąży. Wtedy test wykazał ciąże ponad tydzień przed okresem. Dziś kupiłam Pink test, który wykrywa ciążę 6 dni po zapłodnieniu.. Niestety wyszła jedna kreska. Są jeszcze jakieś szanse, abym była jednak w ciaży?

Do miesiaczki masz jeszcze jakies 1,5 tyg. wiec jak mialby Ci wyjsc test pozytywny? A temperatura zawsze jest podwyzszona po owulacji i bez wzgledu na to czy jest ciaza czy nie. Jak nie dojdzie do zaplodnienia,to temp. spada i dostajesz miesiaczke, wiec to zaden wyznacznik ciazy wg mnie.

Gość gość
ale ze mnie panikara:)) tak bardzo chcę Dzidziusia, że nie zauważyłam, że liczę @ na 4.06. bo w kalendarzu 11 jest obok 4 i źle sobie zaznaczyłam.. Czyli jeszcze mogę mieć nadzieję:)

Gość PaniEl
tak propos codziennych staranek. to wlasnie one moga niweczyc szanse na dziecko. plemniki nie sa wystarczajaco dojrzale. najlepiej sie kochac co 3 dni. chociaz moze tym razem Ci sie udalo ;) jesli przy pierwszym dziecku zaszlas szybko tzn ze jest wysokie prawdopodobienstwo ze tak bedzie tym razem ;)

test wcześnie wykonany, piszą chyba 6 dni aby zwiększyć sprzedaż. Po zapłodnieniu komórka wędruje przez 6-9 dni jajowodami, next zagnieżdża się w błonie. i dopiero po zagnieżdzeniu sie produkowany jest HCG.

apropo codziennych staranek to mam inne źródła niedojrzałe? plemniki są prdukowane CAŁY CZAS przez jądra, później dojrzewają w najądrzach. Dopiero z najądrzy przedostają sie nasieniowodami na wolność. Jak non stop są produkowane to jakby mogło zabraknąc dojrzałych plemników??

Gość gość
chyba za wcześnie na test, ja przy drugiej ciąży też robiłam test kilka dni po stosunku, później ponad 10 dni po-obydwa wyszły negatywne.Dopiero po dniu spodziewanej miesiączki wyszedł pozytywny. Miałam też bolesne i nabrzmiałe piersi + mleczny wodnisty śluz/brałam na to lactovaginal/. Poczekaj do dnia okresu i zrób jeszcze raz test.