Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Polka1992

Czy 2400 funtów pod Londynem dla 2 osób to dużo czy mało?

Polecane posty

Gość Polka1992

Ile można zaoszczędzić miesięcznie zakładając, że obie osoby razem zarabiają 2400 funtów, mieszkają na przedmieściach Londynu w mieszkaniu 2-pokojowym i dojeżdżają do pracy do centrum miasta oraz żyją niezbyt rozrzutnie? Gdzie można się zatrudnić posiadając polskie wykształcenie wyższe i znając biegle angielski, ale nie mając żadnych brytyjskich kwalifikacji? Ile zarabia sekretarka, recepcjonistka, kelnerka (z napiwkami), hostessa, fryzjerka? Wiem, że zadałam dużo pytań, ale myślę nad kilkuletnim wyjazdem do Anglii w celu nabrania doświadczeń życiowych i dorobienia się jakiejś konkretnej sumy pieniędzy, co w Polsce jest raczej niemożliwe w moim przypadku. Czytałam w internecie o brytyjskich zarobkach i uznałam, że 2 osoby mogą zarobić po 1200 funtów, ale może się przeliczyłam...

Gość xxxstudentkaxxx
co znaczy dokladniej 'polskie wyzsze wyksztalcenie'? jak jestes naukowcem czy inzynierem to przeciez mozesz pracowac w zawodzie bez wzgledu czy to twoje wyzsze wyksztalcenie jest polskie, brytyjskie czy jakies inne (szczegolnie skoro mowisz ze znasz angielski). Zeby wykonywac prace kelnerki czy recepcjonistki to wcale nie potrzebujesz wyzszego. Ja pracowalam jako administrator w firmie w trakcie studiow w UK, po naszym polskim liceum. Wykonujac te powyzsze zawody, spokojnie powinno dac sie zarobic te 1200 miesiecznie. Mieszkanie w okolicach Londynu nie nalezy jednak do najtanszych, a duza kwote wydacie na codzienny transport do pracy w centrum wiec nie wiem czy uda wam sie sporo zaoszczedzic, ale to chyba zalezy od stylu zycia.

Gość gość
k***a tysiac razy btylo na forum,,przewin sobie kilka tematow ty z wyksztalceniem wyzszym buhahaha

Gość to proste no
Zarobki to szczerze małe, bo zaledwie po 1200 na osobę, nawet jeśli nie Londyn, to i tak blisko Londynu pewnie, wiec wciąż drogo...Odłożyć coś? Wątpię...

Gość gość
a k***a do skarpetki sobie chowajcie to co odlozycie i niechrozmnozy haha. Nie wierze ze ten temat zlozyl ktos kto ma wyzsze wyksztalcenie naprawde :D