Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Lycka

Miłość na zawsze?

Polecane posty

Jestem z mężem w szczęśliwym małżeństwie już od 24 lat. Ja mam 46 lata, a on 48...Nie mogę zrozumieć dlaczego młodzi teraz często się rozwodzą...Miłość się wypaliła? Po co się żenili, jeżeli po dwóch latach mają się dosyć i nie kochają się? Jeżeli miłość się wypali to zostaje przyjaźń, która według mnie jest ważniejsza od miłości!!! My z mężem mimo kłótni zawsze idziemy na kompromis i potrafimy się dogadać, a młodzi od razu odstawiają scenki i wyprowadzają się do rodziców. Zacytuję pewny demotywator : "Idę ulicą i widzę parę staruszków po ok. 80 lat. Podchodzę do nich: -Jak to państwo robią, że jesteście razem przez tyle lat? Dziadek spogląda przyjaźnie na żonę i mówi: -Bo my jesteśmy z pokolenia, gdy jak coś się zepsuło to się naprawiało. A teraz jak się coś zepsuje to kupuje się nowe, a stare wyrzuca na śmietnik. Małżonkowie odeszli zostawiając mnie z głupią miną na lodzi" Uważam, że ten demotywator wspaniale obrazuje rzeczywistość. Nie pamiętam dokładnie tego demota, ale wypowiedź dziadka jest taka sama...

Gość ciocia Miecia radzi...
a co będzie jak sobie w końcu maż przypomni , że Cię bez cnoty wziąl?

Gość Ale to już było
Też często zastanawiam się nad młodym pokoleniem.Przeżyłam w małżeństwie z moim mężem 45 lat,od 6-u lat jestem wdową - wychowaliśmy dwoje dzieci.Nie pamietam sytuacji że gdy coś jest nie po naszej myśli to rozwód? Co to za czasy teraz nastały?