Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak szybko zwalczyc bol gardla domowymi sposobami?

Polecane posty

Gość gość

Kilka godzin temu rozbolało mnie gardło, a nie mogę się rozchorować. w poniedziałek idę pierwszy dzien do pracy :( :( :( Nie mam za wiele kasy, jak zwalczyć ból gardła? Jak nie dać się chorobie? Znacie skuteczne sposoby?

Gość gość
Nie mam soku malinowego :( a to co w sklepach jest dostepne typu Paola to nie soki malinowe tylko o smaku malinowym... sprawdzałam, malin tam tyle co kot naplakał.... :/

Gość gość
No ja własnie 50 zl na leki przez gardło wywaliłem :/ A tez zbytnio kasy nie mam i nie wykupiłem całej recepty... Podobno dobry sposób to syrop czosnkowy lub na cebuli. Przepis znajdziesz na necie. Jak moja mama żyła to mi to robiła i pomagało. Jeżeli nie masz takiego talentu to proponuję herbatkę i witaminę C. Unikaj zimnych napojów. Zwłaszcza piwa. Jedz marchew. Miód pomaga , ale jak nie masz kasy to nie musisz kupywać. Hmm.. Sam nie wiem. Może jakieś tabletki rozpuszczalne ? " tabsy". Ten zestaw witamin. To chyba najlepsze pomysły :)

Gość gość
Płukanka solna, woda ciepła z solą, i przepłukuj gardło nie pij przypadkiem :)

Gość zloty10
Mnie gardło boli, leczę się, biorę tabletki do ssania, piję dużo herbat z cytryną, miodem, czy sokiem malinowym , płukałam gardło itp. Mi pomogło zjedzenie loda, ale jest to bardzo ryzykowne, bo albo wyzdrowiejesz, albo Cię rozłoży. A jak nie to znajdź w domu jakąś herbatkę szałwiową i płukaj nią gardło, a jak nie to kup w aptece, kosztuje grosze. Możesz też jakieś tabletki do ssania, albo może czosnek zjedz, ale on chyba bardziej na przeziebienie. Życze szybkiego powrotu do zdrowia ;)

Gość plus
dobry sprawdzony przepis na ból gardła. ; na 1/2 szklanki przegotowanej ciepłej wody 1 łyzeczka sody. Wymieszać i tym płukać gardło kilka razy dziennie /nawet 5 razy nie zaszkodzi/ + tabletki "olbas" z apteki ale zamiast tabletek lepszy będzie plasterek surowego imbiru trzymany w jamie ustnej i powoli gryziony a ślina łykana. Po 1/2 godzinie pogryzione kawałki imbiru wypluwamy. Efekt takiej kuracji zapewniony. Tani i zdrowy oraz gwarantowany.

Gość gość
Dzięki za rady :) Najgorsze wlasnie ze z kasą krucho i czekam do 10go. A tu w pon 1 dzien pracy. Byłoby beznadziejnie gdybym nie przyszła. Narzeczony własnie poszedł po mały słoik miodu, mleko i cytryne. A pozniej do apteki po jakieś tabletki przeciwbolowe i paracetamol. On mieszkal 10 lat w holandii i powiedzial ze u nich lekarze wszystkie infekcje leczyli paracetamolem, nie zadnymi antybiotykami. Ponoć te antybiotyki to tak w Polsce tylko wypisują lekarze...

Gość gość
O, imbir mam w domu akurat wiec wyprubuje. Czosnek tez jest. A co to za tabletki OLBAS? Nigdy o nich nie slyszalam. Drogie są? I czy skuteczne?

Gość gość
Nie wiem jak Was ale mnie w*****a to, że w PL zanim pojdziesz do apteki to musisz sprawdzić ile masz kasy w portfelu i zastanowić się na co możesz sobie pozwolić a na co nie... tak samo w sklepie, w markecie... Na zachodzie ludzie po prostu wchodzą, ładują swoje wózki potrzebnymi artykułami, płacą i wychodzą... a polacy z karteczkami i ołówkiem w ręku robimy zakupy... Nie stać mnie nawet na leki :/ Co za pieprzony kraj!

Gość gość
zaparz łyżeczkę MAJERANKU jako herbatkę, Popijaj małymi łykami albo płucz

Prosty domowy sposób znany od lat. Do 1/2 szklanki przegotowanej wody wsypać łyżeczki soli.Dobrze wymieszać w ciepłej wodzie i płukać.Mnie po tym przechodzi ból gardła.Życzę zdrowia,pozdrawiam.

Sprawdzony sposób to... litry gorącej herbaty. Może być z sokiem z malin, z cytryną, ale nie musi. Najważniejsze by herbata była goraca!

Gość marta334s
Na pewno mogę powiedzieć, że ten inhalator co mam czyli Pro Sanity jest wytrzymały. Ostatnio córka tak nieszczęśliwie się z nim zderzyła, że spadł ze stołka na podłogę i na szczęście nic się z nim nie stało...z córką też nie ;) Poza tym dobrze się z aparatu korzysta, nie jest stresujący dla dziecka, bo to córa najczęściej z nas wszystkich w domu takie inhalacje ma robione.

Gość Biologia
Calego banana zgniesc na papke zalac woda przegotowana giraca i zjesc czynnosc powtarzac przez 5 dni

Gość annaskrobek
Można w cenie do 200 zł zamówić Baby Sanity. W domu korzystamy już od pół roku i działa bez zakłóceń. Szybka, wygodna inhalacja, ale też łatwo się wszystko czyści. Mały inhalator, można wygodnie sobie spakować do torby i schować do szafki, nie musi zaraz zajmować połowy mieszkania.