Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

guzek piersi,wejsdzccie prosze

Polecane posty

Gość gość

mam 25 lat, 2 dzieci, około 3-4 miesięcy temu badajac swoje piersi wyczulam guzek, bylam u lekarza on go nie wyczul a jest napewno... nic nie zrobił, gdzie mogę wykonac jakiekolwiek badania zeby zobaczyc czy jest to grozne? czy usg piersi wykonuje sie na nfz?

Gość justyś870418
3-4 m-cy temu i dalej nie działasz? Jak On nie wyczuł a jesteś pewna ze coś jest to trzeba iść do innego! Proste. Usg piersi? Nie wiem czy na NFZ, bo ja do ginekologa chodzę prywatnie raczej tak. Ale skoro to było już tyle czasu temu to lepiej wybierz się prywatnie bo znając życie na NFZ będziesz zaś musiała czekać a jak wiadomo czas to pieniądz!

Gość gość
Normalnie na NFZ zrobią ci USG piersi. Miejsce wykonania może ci wskazać zwykły lekarz rodzinny. Jeśli USG wykaże że coś jest nie tak, będziesz miała już w poradni onkologicznej USG z biopsją (oglądają obraz i pobierają tkankę) lub samą biopsję (na podstawie zdjęcia pobierają tkankę). To proste badania. Niczym się nie przejmuj, to pewnie zwykły np gruczolakowłókniak. Można z tym nic nie robić i wiele osób tak ma.

Gość gość
idz na usg prywatnie bo z nfz to troche potrwa tymbardziej ze poki co nie masz nawet skierowania.Powiem ci tak ze ja wyczulam guzek wiec szybko pobieglam na usg prywatnie i faktycznie jest gruczolakowlokniak i gdy w koncu doczekalam sie terminu z nfz-u to pani nic nie zobaczyla .....a guzek jest