Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość katerina_no5

Czy golicie włosy na rękach?

Polecane posty

Gość katerina_no5

Jestem ciekawa, proszę napiszcie też ile macie lat :) Ja osobiście nie golę, ale zastanawiam się w ogóle czy warto zacząć. Nie mam ciemnych włosków, ale jednak... Co do metod ich pozbywania: Słyszałam też o mieszaniu takiego olejku (nie pamiętam jak się nazywa) z balsamem i wcieranie go w owłosienie. Powoduje to ich rozjaśnienie i osłabienie, po kilku miesiącach zminimalizowanie zbędnego włosia. Jeśli je usuwacie, napiszcie też w jaki sposób, czyli ogólnie mówiąc, proszę o powiedzeni czy to robicie i jeśli tak, jak to robicie oraz ile macie lat :)

Nie golę, bo po co dodawać sobie obowiązków. Kobiety i tak muszą golić sobie wystarczająco dużo rzeczy. Uważam, że jeśli włosy nie są ciemne nie ma potrzeby tego robić.

Gość gość
Mam 24 i nie golę. Też ostatnio o tym pomyślałam, bo stwierdziłam, że chyba są dłuższe niż te na nogach :D Ale nie przeszkadzają mi, właściwie fajne są, niech zostaną.

Gość hela20000
mam 21 lat i nie golę, nigdy nie goliłam. Ogólnie mam ogromne problemy z depilacją, gdybym zaczęła to zapewne ręce miałabym ciągle w stanach zapalnych. Zresztą ja nie mam jakiegoś buszu na rękach, włoski są wprawdzie widoczne, ale na szczęście są cienkie i nie są gęste.

Gość katerina_no5
Dziękuję za odpowiedzi dziewczyny :) Proszę o więcej! :D

Gość gość
ja nie golę i nie mam zamiaru w lecie noszę krótsze rękawy, wtedy włoski się "opalają" i są mniej widoczne lepiej nie zaczynaj, jeżeli naprawdę nie musisz, czyli nie masz bardzo grubych i ciemnych włosów, które ci przeszkadzają w internecie jest pełno wypowiedzi dziewczyn, które zgoliły włosy na którejś części ciała i potem te włosy odrosły im znacznie mocniejsze i były znacznie bardziej widoczne

Gość gość
a ten olejek, o którym piszesz nazywa się telocapil, można go łączyć z delikatnym balsamem do ciała, albo zrobić swój własny używałam na nogi i muszę przyznać, że faktycznie jest skuteczny, ale... nie pozbędziesz się całego owłosienia jest dość upierdliwy do stosowania, chyba że masz nawyk codziennego smarowania się balsamem - ja nie mam i po pewnym czasie codzienne smarowanie nóg stało się straszliwie nużące dla mnie ten olejek brudzi na ciemno żółty kolor - musiałabyś spać w bluzce/piżamie z długimi rękawami i to takiej, której ci nie szkoda i i tak być może pobrudziłabyś pościel - z tego powodu głównie moim zdaniem nie nadaje się do smarowania na dzień, tylko na noc, bo załatwiłby nie jedno ubranie, a nie spiera się a co do efektów - po wielu miesiącach codziennego stosowania włoski są znacznie słabsze, część wypada i już nie odrasta, ale to nie jest efekt całkowitego pozbycia się włosków na dodatek trzeba być bardzo konsekwentnym, ja zrobiłam sobie wielomiesięczne smarowanie nóg już wiele lat temu, od tego czasu próbowałam smarować np. przy depilacji, albo sporadycznie i moim zdaniem nie ma wtedy jakiegokolwiek efektu, trzeba się za to zabrać raz a porządnie i faktycznie smarować codziennie przez wiele miesięcy, a efekt zobaczysz dopiero po bardzo długim czasie

Gość gość
ja mam 33 lata usuwam kremem od kilkunastu lat 1-2 x w m-cu i włosy mam bez zmian cienkie i delikatne. włosy, to nie rośliny- nie wzmacniają się od przycinania. jak się goli, to wiadomo, że włos ma tępą końcówkę i w efekcie mamy szorstkiego jeża i szczecinę, ale chyba każdy wie, że golić, to mozna łydki albo pachy

Gość gość
telocapil nie jest żadnym naturalnym olejem tylko chemiczną substancją. olej z krokosza

Gość gość
właśnie, telocapil to nie olejek :o

Gość gvhhhhhhhhhhhn vbn
ja depiluje rece nie gole, raz ogolilam okropny widok i samopoczucie jak nie musisz to tego nie rob ja mialam naprawde czarne dlugie wlosy, niejako musialam bo moje rece wygladalo mesko takze, nie ma co przesadzac jak sie nie ma buszu na rekach

Gość gość
telocapil jest pozyskiwany z liści i kwiatów woskownicy, nie piszcie bzdur, jeżeli czegoś nie wiecie

Gość gość
tak czy siak NIE jest to olej. a wyciąg z woskownicy jest na końcu składu, więc sama pomyśl ile tam go jest.. nie twierdzę, że to nie działa, bo nie próbowałam, ale to nie olej ani nie żadna "naturalna" substancja tylko glikol butylenowy z kroplą wyciągów roślinnych, więc sama nie pisz bzdur.

Gość piję sobie kawę
ja się ich pozbywam, czasem golę, czasem używam kremu (nie radze depilować, u mnie to skutkuje czerwonymi kropkami-zapaleniem mieszkó włosowych :( każdorazowo)

Gość gość
ten glikol to jest tylko nośnik, nie ma co się tak ekscytować :D na którym miejscu jest substancja czynna nie ma znaczenia, ważne jest czy jest to stężenie skuteczne, a w tym przypadku jest skuteczne substancja czynna jest w glikolu rozpuszczona, ułatwia tez jej wchłanianie i o telocapil właśnie chodziło autorce wątku, przeczytaj dokładnie oleju z krokosza nie miesza się z balsamem