Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

monbiaa

Styczeń 2014 :)) NOWE FORUM zapraszam świeże ciężarne :)

Polecane posty

Zmykam na zakupki. Trzeba trochę spożywki kupić oczywiście po drodze kupię wspaniałego pączka i może natrafię na jakieś ciuszki dla maluch :) Później jak mi się uda może wrzucę swoje ubranka jakie mam już dla swojego smyka :) Aneczko podobnie i u mnie może dużo więcej nie mam włosków, ale na pewno są ciemniejsze :) Miłego dzionka i do później :)

Witam i ja moje kochane! To forum to mnie normalnie uzależniło, już od rana czytałam co piszecie ale dopiero mam chwilę żeby coś naskrobać. Pomarańczowa witaj w domku, mam nadzieję że już będzie lepiej i te wstrętne bóle nie wrócą. Jejku a ciuszki wspaniałe, ten kocyk taki słodki mięciutki i różowiutki normalnie zwala mnie z nóg. I jak tu nie kupić maleństwu ukochanem. Ja nadal łudzę się że może będzie córeczka i też będę mogła te różowe ciuszki kupić. Dziś jakoś tak mniej czuję mojego malca, trochę mnie to martwi. Miałyście też tak?

Aizuz i Gunia dobrze że jesteście już spokojniejsze o swoich babelków, spokój mamy to spokój dzidzi także cieszę się że jest lepiej. Mój maluch coś dziś cicho siedzi nie wiem co jest grane. Malinowa na pewno pięknie będziesz wyglądać w tej sukience i życzę udanej zabawy, tylko nie szalej za bardzo! Kasiax nie wiem dlaczego nie można byłoby farbować włosów? Ja po 2miesiącach to bym wyglądała jak miotła bez farby. W pierwszej ciąży też farbowałam włosy przez ciążę i nic się nie działo. Teraz tylko do 3miesiąca się trochę wstrzymałam ale ani lekarz ani moja fryzjerka nie mieli przeciwwskazań. Dzisiejsze farby nie są już takie szkodliwe więc myślę że przyszła mamusia może ładnie wyglądać.

monbiaa mam do ciebie pytanko bo pisałaś kiedyś ze kupiłaś już leżaczek ( mam nadzieję ze sie nie pomyliłam) i kupiłaś leżaczek sam czy z huśtawką? bo z huśtawka nigdy na żywo jeszcze nie widziałam i nie wiem czy jest praktyczniejszy niz zwykły

Gość kams 29
aniołek sliczne ciuszki ,ja ci powiem o leżaczku ze swojego doświadczenia z corka ze niewarto kupywac chustawek bo co chwila musiałam kupować baterie tylko nerwy były tylko ze to było kilka lat temu może teraz sa lepsze ale zwykle lezaczki niezastąpione jak dziecko jeszcze nie siedzi a już niechce lezec

Gość kams 29
jeśli chodzi o skracajaca się szyjke to moja siostra miała zaczelo się w 19 tyg tez dostala leki i musiala lezec ale później zaczela jej się bardziej skracać to założyli jej pessar na szyjke macicy i tak dotrwala do końca a jej helenka ma już trzy lata ,także bądź dobrej myśli skracajaca się szyjka po prostu może oznaczac szybszy przedwczesny porod dużo odpoczywaj i raczej niewybieraz się w długie podruze moja rada siostra miała skrucona na początku 4 cm i jej kazali lezec i na długie spacery się niewypuszcac

Gość kams 29
a u mnie jest ok jakos leci wlasnie zaczelismy 18 tydz jestem dobrej ysli 9 września mam badania prenatalne polowkowe i już się stresuje ale wieze ze będzie dobze zobaczymy kto tam u mnie w brzuszku siedzi chlopiec czy dziewczynka oczywiście bez roznicy ale jestem ciekawa ,nie wiem co na obiadek zrobić ale chyba leczo mam jakas ochote...........trzymajcie się milej zabawy na eselu .pomaranczowa dobze ze już w domu

Aniołek cudne masz te ubranka :) a rajstopki te białe z kokardka rewelacja! :) Tak nie pomyliłaś się ja kupiłam już leżaczek zaraz Ci podeśle zdjęcie to zobaczysz jak on wygląda :) już go mam w domu złożyłam go żeby zobaczyć czy są wszystkie części i jestem oczarowana nim :) ale jest bez huśtawki bo te z kolei są dużo droższe :) http://pokazywarka.pl/czmn5r/

Aniołku śliczne ciuszki. I znowu różowiutki kocyk. Takie cuda teraz można kupić. A u mnie to już chyba ostatni raz w życiu mogę kupić takie ciuszki bo raczej na 3dziecko ciężko będzie się w dzisiejszych czasach zdecydować. No ale nigdy nie mówię nigdy. Czasem weźmie mnie instynkt tak jak teraz i nie będzie zmiłuj.

kams powiem szczerze że o bateriach w ogóle nie pomyślałam a to tez przecież istotne :) monbiaa super ten leżaczek no i fajnie że ma daszek też dopiero zwróciłam na to uwagę:) no ale kupić coś mogę dopiero we wrześniu bo teraz już kasy brak, zostało już tylko na jedzenie... dziś odkupuje laktator od koleżanki jeżeli mi się spodoba i w tym mcu koniec już :(

aniołek23 ty to juz masz cały arsenał rzeczy:) jak tak patrez to sie za głowe łapie bo ja nie mam jeszcze nic dla dzidzi. Ale chyba dzięki wam zaczne juz kupować :P Na prawde prześliczne te rzeczy macie :) A mozecie napisac mniej wiecej ktora w jakim tyg jestescie bo ja sie tak przyłączyłam w srodku i nie bardzo wiem :P

Gość gość
aizuz a ile przed skróceniem szyjka miała? no nie wiem,ja i tak bym sobie odpuscila takie wycieczki na twoim miejscu...zrobisz jak uwazasz... pozdrawiam i zycze zdrowka

Gość gość
Witam, mam pytanie do doświadczonych mam - jakiej firmy laktator stosowałyście i czy byłyście zadowolone. Przymierzam się do zakupu - medela lub avent - nie wiem który wybrać. Pozdrawiam.

powiedzcie mi która będzie kupowała LAKTATOR? :) i czy ma być to elektryczny/ręczny oraz jakiej firmy :)

ANIOŁEK: Ale ciuszków! i jakie słodkie. Widzę zakupy idą pełną parą ;) Ja też mam już duuuużo ciuszków. Od kuzynki wielką torbę po synku, ale jest dużo uniwersalnych i chyba ze 2 torby od siostry po córkach, więc kupowanie ciuszków ograniczę do minimum. Niestety fotek nie zrobię bo to wszystko jest u siostry w piwnicy, u mamy nie mam gdzie składować. - Co do LAKTATORA: to ponoć dobre są z Aventa, ale też trochę kosztują. JA chyba na ten się zdecyduje. A wy?

Gość gość
Monbia ja 10lat temu miałam Avent, to była wtedy nowość i byłam bardzo zadowolona. Ręcznie sama ściągałam pokarm i nic nie bolało. Teraz też taki kupię bo jakoś tych elektrycznych się obawiam ale to pewnie dlatego że nie miałam z nimi do czynienia. Aniu u mnie kończy się 21tydzień dokładnie 20t5dz. Trzeba może jakaś tabelę zrobić bo dawno już nie było. Narazie pisze z tel więc nie mam możliwości.

No właśnie tabelka to dobry pomysł :) może ja zacznę :)A wy kopijcie i się dopisujcie :) NICK.............WIEK.........Tydz.Ciąży......... Ter.porodu......... Płeć...... aneczka0124.....21.........17tydz ...........27.01.2014........nieznana

Gość gość
Aneczka tabelka jest juz pare stron wczesniej trzeba sie dokopac ;)

Aniolek piękne masz ciuszki ale jak dużo ! Musze porzadnie nadrobić zakupy :) Mombia bardzo mi sie podoba Twój lezaczek o kolorystyka fajna super :) Tez będę kupowac na pewno taki lezaczek, na allegro kupowalas od ktoregos z tych co polecalas ?:) a wlasnie mam pytanie na taki lezaczek to chyba i tak dopiero od mniej wiecej 3 miesiąca prawda ? Jeżeli chodzi o laktator to slyszalam ze sie przydaje dlatego tez chyba będę kupowac albo aventa albo tommee tippee. Wrocilam juz zakupów ledwo zyje. Zmeczylam sie choć chodzilam wokól domu a teraz obiadek i odpoczynek :) Niestety pączków juz nie bylo wiec ma deser będzie pyszna drożdżówka ślimak :)

ja kupuje z babyono ręczny za 30 zł, kilka razy uzyty, chociaż podobno elektryczne są lepsze... ale ja chce karmic a laktator to tak jakbym nie mogła:/napewno warto miec... a ciuszków mam duzo bo ostatnio przywiozłam od koleżanki zresztą pisałam juz ta historie.... no i narazie starczy chociaz wiem ze idac na ciuchy zawsze coś przyniose do domu:)

Wróciłam właśnie z zakupów i uwaga wrzucam moje maleńkie zdobycze... Nie uwierzycie,ale za wszystko co na zdjęciu dałam... 12zł w SMYKU ;) Po 3 zł za sztukę/komplet. s1.pokazywarka.pl/i/2241169/387780/img-1805.jpg

Majaaa2014 - 29 - ______ - 02.01.14 - płeć nieznana Mały miś - 31 - łódzkie - 04.01.14 - Córcia (chyba) Styczniowa_mama2014 - Gdańsk - 05.01.14 - Córeczka MamaPysia - 30 - Kraków - 05.01.14 - Córeczka Sysia90 - 23 - Wiedeń - 07.01.14 - Synek kasiax - 25 - Płock - 07.01.14 - Synek ania_sz - 25 - Dąbrowa T. - 08.01.14 - Córcia Uleczkaa - 23 - Krynica- 08.01.14 - Córeczka justyna29oo - 28 - Niemcy - 11.01.14 - plec nieznana pomaranczowa - 23 - Pabianice - 11.01.14 - Córcia. Monbiaa - 21 - Jarosław - 12.01.14 - płeć nieznana szczesliwa_onaaa - 22 - Kielce - 14.01.14 - Córcia Aniołek23 - 23- Mragowo - 17.01.14 - Córunia aizuz - 25 - Kraków - 17.01.14 – Synek natalia575 - Rzeszów - 18.01.14 - płeć nieznana Ita3 - __ - Toruń - 19.01.14 - Synek Gunia1990 - 23 - Świdwin - 20.01.14- córcia (chyba) Cytrynka963 - 29 - Niemcy - 21.01.14 - synek polepiona - 31 - Łódź - 22.01.14 - płeć nieznana Niutka - 23 - Łódź - 23.01.14 - Córcia Mycha251988 - 25 - Świdwin - 24.01.14 - płeć nieznana Malinowaaa - 25 - Wrocław - 24.01.14 - płeć nieznana KarinaSty2014 - Gdańsk - 28.01.14 - płeć nieznana jak coś nie tak poprawcie

Monbia super leżaczek. Identyczny oglądałam ostatnio na allegro i mi sie bardzooo spodobał :) też bym taki brała. Ale moze zostawie to dla kogoś, kto bedzie chciał moze zrobić prezent mojej małej;) np. na chrzciny może nam ktoś to kupic:P X Wlasnie mnie tez interesuje sprawa laktatorów, więc mamusie juz z dziećmi poza brzuchami wypowiedzcie sie;) ja dostalam od znajomej, uzywany tylko raz, bo nie miala potrzeby. Yy wlasnie go wyjęłam z torby. To chyba troche lipne jest.. jakiejs firmy Lacta i nazywa się odciągacz pokarmu. Oczywiscie ręczny. Chyba zainwestuje jednak w nowy... X Moja mama kupila dziś w Pepco piekny kocyk dla małej, w małą krateczkę brązowo-beżową i z misiem na rogu. Sliczny, raczej cienszy, na wiosnę, polarowy. Polecam bo za 19.90 ;) I spodenki takie śpioszkowate za 9.90 i śpioszki za 15 zł. Także jak czegos nie mozna znaleźć na ciuchach konkretnego to w Pepco mozna kupić nowe i niedrogo :) X A ja na ciuchach tez dzis się obłowiłam, ale juz zdjec mi się nie chce robic i wrzucac. Kupilam z 8 rzeczy i zapłacilam 25 zł. Bo nowy towar był, wiec drogo :D:D hehe po 3,4,5 zł :P drożyzna prawda?:D:D X Aneczko moze nie róbmy nowej tabelki, bo całkiem świeża jest ok 90 którejś strony. I chyba bez sensu pisać ktory tydzien ciązy, bo co tydzien bysmy musialy każda poprawiać tabelke:) Przy okazji ja koncze tydzien 21, dokladnie jest 20t i 5d. Od poniedzialku zaczne 22 tydzien.

Ja tak sie zastanawiam nad laktatorem elektrycznym ale sa drozsze ;) Nie wiem co zrobic na obiad na jutro tak zeby maz sobie odgrzal jak wstanie ;) jakieś propozycje? ;)

Monbia proponuje makaronowa patelnie :)dosyc szybko się robi duza porcja bynajmniej mój uwielbia :) Szczesliwa_ona jak wejdę na kompa to spojrzę co kupilas bo narobilas mi checi na spacer pozniej do smyka :) Mam nadzieje ze u mnie tez są promocje:) A propos kolderek i lozeczkowych rzeczy:) Jest u was taki sklep jak JYSK ? Dzis tam bylam i spodobaly mi sie dwie rzeczy. Cieplutka kolderka. Za 99 zl i pościel z bawelny flanelowej mieciutka super biala w różowe lub niebieskie fajne wzory za cale 40 zl. Mysle, ze to bardzo tanio za poszewki prawda ? Jeszcze porównam ceny z innymi sklepami ale tu mi bardzo sie spodobalo. :)

Ania Pepco jest fajne :) kupilam tam miedzy innymi lapki niedrapki :) i maja dosyc fajny i niedrogi wybor. Ale sie najadlam w ciąży strasznie mi smakują takie zwykle pyzy :) wlasnie jadlam zamiast ziemniaczków :)