Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

monbiaa

Styczeń 2014 :)) NOWE FORUM zapraszam świeże ciężarne :)

Polecane posty

Widzę, ze mój synek jest tak samo wrażliwy jak Twój Rodzyn. Podczas pierwszego usg 2 tyg temu położna musiała ze mną przez 15 min, siedzieć, bo tak się przekręcał, że sprzęt co chwilę gubił tętno. W poniedziałek był już spokojniejszy skakał, ale zapis był. Pojutrze znów idę może się przyzwyczai do ucisku tych pasków. Już nie mogę się doczekać kiedy zobaczę swoją kruszynę, ciekawa jestem jak wygląda. Czuję się jakbym tęskniła ... Siara mi się wreszcie pojawiła, już myślałam , że nie będę miała pokarmu. W poprzednich ciążach o wiele wcześniej była.

Taaja GRATULUJĘ! Fajnie, że poród udał się :) ja mam pyt do Inflanckiej, czy znieczulenie dostaje się bez problemu? Są miejsca i tak z ulicy można się tam dostać? I jak położne? Dziewczyny Taaja miała termin na 6 stycznia,

Ja spałam średnio, ząb mnie rozbolał wczoraj i całą noc się z nim męczyłam. Apap nie pomagał. Coś czuję że po porodzie nie dojdę do siebie finansowo u dentysty.

A mi żadnego pstryczka nie dają, tylko na brzuchu podłączają i tak godzinę siedzę. W czwartek mam znowu ktg, a później lecę do zusu wyjaśnić moją zeszłotygodniową nieobecność podczas kontroli, a później do lekarza. Ciekawe czy szyjka już gotowa, ostatnio była długa ale robiła się miękka, a i dowiem się czy mam paciorkowca.

hanja to jakies dziwne to ktg ja leze 20 min Zmierzyłam dzis swój brzuch-113 cm

Gość kaem
Dzien dzis ciut lepszy niz wczoraj. Ale moja przyjaciolka ma straszne problemy i martwie sie o nia :( ehh . Czytalam was w ciagu dnia i ztego wszystkiego juz nie wiem co chcialam napisac.. . 113 cm to duuuzy!! Wysoka jestes? Ja mam od jakiegos czasu 106. I juz moglby taki zostac. Bo w kurtke sie jeszcze dopinam ;) . U nas jeszcze swiat nie czuc.. ale powoli trzeba zaczac o nich myslec ;) ozdoby przywiezc. I takie tam. I piernika upiec ;) I szynke robie w tym roku.

Witam z rana Kaem 172 tez sie ledwo dopinam i tylko w jedna kurtke wejde. Ja dzis na 9-30do dr xobaczymy co tam slychac

ja nie miałam ani razu ktg i u nas robią tylko jak coś w badaniu usg było nie tak albo na skierowanie lekarza, a jak nie to dopiero po terminie. ewentualnie jak się ma samemu jakieś wątpliwości co do ruchów dziecka to można podjechać do szpitala to zrobią. za to do lekarza mojego mam jutro wizytę i póxniej pewnie co tydzień na słuchanie serduszka (ale wtedy mnie nie kasuje) a samo ktg u nas trwa około 40minut i dają ten pstryczek do naciskania jak się wyczuwa ruchy dziecka eh ja chce dziś pierniczki zrobić i chyba ubierzemy choinkę bo córa sie już doczekać nie może. wczoraj kupiliśmy jodłę kaukaską to chyba wytrzyma jak ją już dziś ubierzemy co??

Juz przyjechalam i tak-mala jest ulozona glowkowo wazy 3100 (36 tydz) Szyjka miekka rozwarcia brak -czyli wszystko ok moge rodzic :) tylko nie sprawdzil mi lozyska i przeplywow bo stwierdzil ze skoro przybiera na wadze to jest ok .Wizyte mam teraz dopiero na 8 stycznia -ciezko bedzie tyle czekac.

hanja moja mała też ostatnio przysnęła na KTG i też ją położna wybudzała, uśmiałam się :P ... Ja jestem lekko zła, bo moja ginekolożka idzie na urlop od 20 grudnia, a przepowiedziała mi, że mogę urodzić Ewę (Wigilia), inny specjalista też mi przepowiada pierwszy dzień świąt, bo szyjka dojrzała jest już. Ale tak się zastanawiam, bo jeszcze nie odczuwam żadnych skurczy. Na KTG wykryto w piątek tylko lekkie napięcia... Termin na 3 stycznia. Ciekawa jestem. ... Gratuluję już mamusiom ;)

madzias07 nie martw się mój ginekolog powiedział w poniedziałek, że poród u mnie te kwestia godzin. Mam 4 cm rozwarcia, na ktg wyszły mocne skurcze sięgające do górnej krawędzi skali a ja chodzę nadal. Nabazgrolił mi na całą kartę ciąży "skierowanie do porodu", nawet nie ma miejsca na wpis kolejnej wizyty. Pamiętam , że trzy lata temu trzy tygodnie go tak zwodziłam dlatego zapytałam go co mam robić jeśli jednak nie urodzę. Stąd ta jutrzejsza wizyta a później poniedziałkowa. Ciekawa jestem jak będzie tym razem.

Czesc Dziewuszki :) na szbkiego nadaje z telefonu. Bylam dzisiaj na ktg. w ciagu 40 min zarejestrowalo urzadzenie 3 skurcze o mocy 60% . Na serio boje sie ze urodze za chwile. Obiecalam caly miesiac lezec****achniec,ale sie nie da. W domu zawsze jest cos do roboty. Mam tyle sprzatania,ze szok :( kolezanka twierdzi ze nie wytrzymam do 1 stycznia,z kolei inna mowi,ze chodzila 3 tyg z rozwarciem. Jesli chodzi o rozwarcie,to jutro sie przekonam czy jest,bo mam termin do lekarza. Zaraz doczytam Wasze wpisy i moze wreszcie wrzuce ten wniosek na maila. Buziaki

Madzias ja tez cos wyczuwam ze urodze w Swieta. Hanju jak Twoje zapisy ktg? cos pokazuja? u mnie konczy sie dzisiaj 38 tc. Oj boli juz mnie ten brzuch przy skurczach i kregoslup w dolnej czesci. Madzias Ty tez tak masz? a klucie w srodku takie ze nie dasz rade chodzic?

Gość kaem
Czesc ;) Ja tez po wizycie. Szyjka miekka. Dzis w nocy nawet jakies skurcze byly. A moj gin optymista powiedzial ze jak nie urodze to zebym przyszla po nowym roku ;) heh. Obym nie urodzila ;) . Zrobilam na wszelki duuuze zakupy. . Dziecko starsze spi a ja kanapuje z kawa. Obiad zrobilam wczoraj wiec zasluzony relaks ;) Ksiazke poczytam. O!

Gość kaem
Rena to mamy tyle samo wzrostu ;)

Gość kaem
Mamapysia Ja chodxilam z 3 cm rozwarciem ponad 2 tyg.. wiec nie panikuj. Co ma byc to bedzie ;)

Cześć dziewczyny. Ja przy pierwszej ciąży nie miałam ani razu ktg, robi się je w szpitalu po terminie a ja urodziłam 3 tyg przed. A jak mogę was zapytać czemu się boicie porodu w tym grudniu?? Mi zostało równe 3 tyg do porodu i bym mogła już urodzić:) Bynajmniej w święta była bym już w domu:)

Gość mmmm25
ja mam termin na 18stycznia, ale już bardzo źle się czuję, co dzień boli mnie brzuch i plecy, często mam właśnie jakieś ostre kłucie na środku brzucha potrafi tak mnie ze dwie godziny trzymać...martwię się czy nie urodzę niedługo....bo dopiero mi 36 tc leci

Izka chodzi o to,ze bedziemy miec problemy ze zlobkiem jesli malutka urodzi sie w grudniu. Dodatkowo przeraza mnie fakt,ze dzieci beda szli do szkoly w wieku 6 lat. moj syn tak wlasnie poszedl do szkoly ale mial 6,5roku,bo jest z kwietnia,a corka mialaby niecale 6 lat. no ale jak sie urodzi wczesniej to trudno. I tak nic nie zrobie juz :)

Gość kaem
Ja ktg tez nie mialam robionego. Tylko w szpitalu przy przyjeciu przed porodem. . A z porodem w styczniu to wlasnie tez chodzi mi o to ze bedzie najstarszy w grupie rowiesnikow a nie najmlodszy. Ale kiedy urodze to bedzie ;) Na t wplywu nie mam ;)

Gość gość
Jutro mam wizyte i ktg wiec zobaczymy co bedzie, jak narazie ktg pokazywalo lekkie skurcze, wiec wszystko dobrze. Dzisiaj w nocy i nad ranem pierwszy raz poczulam bole takie jak na okres i przy przewracaniu z boku na bok okropny bol pachwin, moze cos sie powoli zaczyna dziac, moze mala schodzi do kanalu rodnego, juz nie moge sie doczekac jutrzejszej wizyty ..... Fajnie ze u was wszystko ok. Po wizytach. U mnie na kazdej wizycie gin sprawdzapoziom wod i wydolnosc lozyska, ale moze dla tego ze mam cukrzyce i niedoczynnosc tarczycy i woli dmuchac na zimne. Hanja

Dziewczyny nie bójcie się mieć najmłodsze dziecko w klasie, mój najstarszy syn urodził się 30 grudnia i naprawdę świetnie daje sobie radę w szkole (chodzi do zerówki przy podstawówce). Nie ma problemu z rówieśnikami, ma mnóstwo kolegów, których ja niestety nie znam ze względu na przymus leżenia w ciąży, ale niedługo mam zamiar nadrobić zaległości. Nie opuścił ani jednego dnia od września. Były sytuacje,że mąż zaspał do pracy i nie miał czasu go zawieźć to był płacz, że on musi do szkoły. Trzeba było dzwonić i prosić, żeby go ktoś zawiózł.

Ja nie dostaje pstryczka do ręki na KTG. Aparat sam wyczuwa ruchy. I u mnie KTG trwa 30 minut. x Abyssa uwielbiam jodłę kaukaską i myślę, że spokojnie ci wytrzyma. x Hanja ja też mam cukrzycę i lekką niedoczynność tarczycy. Czy ci dodatkowi specjaliści dawali jakieś wytyczne dotyczące porodu i okresu poporodowego? Jakieś dodatkowe badania albo coś szczególnego. U mnie endokrynolog coś namazała w karcie ciąży, ale nie wiem co i to na moje zapytanie, czy nie ma jakichś wskazań do dodatkowych badań maluszka. Natomiast u diabetologa będę jutro po raz ostatni i mam dostać jakieś wytyczne dotyczące porodu, ale nie mam pojęcia, jak to będzie wyglądało. x Ubrałam dziś choinkę i jest taka śliczna, że cieszy moje oko;)

Hanja, daj znać co Ci lekarz powie o tych bólach jak na okres. Ja mam je już dzień w dzień od jakiś 2 tygodni a rozwarcia ponoć nie ma, szyjka twarda i aż się boję co się dzieje :/

Dziewczyny czy zapisywałyście już dzieci do przychodni lekarskiej? x Przyszła mama Oliwki ja na ostatnim KTG poczułam taki jeden ból jak na @ i na wykresie pokazał się skurcz na 80. Ja też miewam takie bóle od jakiegoś czasu, ale są nieregularne i nasilają się wieczorem. Od kilku dni boli mnie trochę spojenie łonowe właśnie przy przekręcaniu się na łóżku w nocy.

Dziewczyny to już chyba oznaki zbliżających się porodów bo ja mam identycznie. Od jakiegoś czasu bóle miesiączkowe i spojenia własnie nasilające się wieczorami i przy przekręcaniu na boki. ... Brak mi juz sił, pomyłam wszystkie okna, szafki w kuchni, zrobiłam pranie i obiad i padam... A w planie miałam jeszcze gołąbki. Może pod wieczór znajdę jeszcze troch siły.

leze odkad przyszlam ze szpitala a tak okropnie zaczelo bolec podbrzusze. jak na miesiaczke ale mocniej :/ ide zaraz pod ciepla wode. moze cos pomoze. nie sa to takie skurcze jak odczuwalam w szpialu pod ktg.

Mały Misiu ja mam zalecenie, żeby do porodu brać 100 Euthyrox, po porodzie wracam na 50 po 6 tygodniach badam poziom tsh i konsultuję to z endokrynologiem. Wydaje mi się, że wszystkie dziec**** urodzeniu mają badany poziom hormonów tarczycy. W moim szpitalu po porodzie położne pytają o wybór lekarza i przesyłają dokumenty do wybranej przychodni, z tej też przychodni przychodzi położna z wizytą patronażową.

Maja 2014 wczoraj miałam tak samo pomyłam część okien, umyłam schody przed domem, upiekłam kapuśniaczki, odkurzyłam półroczny kurz ze ścian i sufitów z dwóch pięter domu, odkurzyłam i umyłam podłogi w domu, poszłam po zakupy do pobliskiego sklepu i stwierdziłam, że rodzić nie będę bo po prostu nie mam na to siły. Uwielbiam sprzątać :)