Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy ktoś był w szpitalu w Rabce na badaniach z dzieckiem?

Polecane posty

Gość gość

Dzień dobry, Mam nadzieję, że znajdę tu kogoś.. Szukam osób które były z małym dzieckiem na badaniach w szpitalu w Rabce, na oddziale alergologii i pulmonologii. Chciałabym wiedzieć jak jest ze skierowaniem, czy było ciężko, czy od razu lekarz bez problemu je wystawił i czy badania były kompleksowe i faktycznie pomogło w postawieniu diagnozy. Z góry dziękeuę jeśli ktoś się odezwie..

Gość gość
up

Gość gość
:-(

Gość gość
ja byłam, wprawdzie z dużym dzieckiem - 13 lat, ale może pomogę. pierwsze skierowanie dostałam od alergologa, który od lat bezskutecznie leczy mi syna. była poprawa i przez kilka lat było ok, ale znowu nawrócił mega katar. na oddziale leżał ok. tygodnia. badania były naprawdę kompleksowe, wykluczono inne choroby. przeleczono go i znowu było lepiej. drugie skierowanie - na kontrolę w rabce wypisał mi lekarz pierwszego kontaktu.

Gość gość
Dziękuję Ci ogromnie. Właśnie się zastanawiam, czy nie jest zbyt wcześnie, bo nie marzę oczywiście o pobycie szpitalnym, rzecz jasna i nie chcę naciskać lekarzy, ale z drugiej strony trwa to długo...terminy są odlegle, zanim zrobią wszystko co trzeba i coś postanowią, to żal mi dziecka żeby się tylko męczyło :-( Nie wiem co powie alergolog, w takim razie do niego uderzę od razu i zobaczymy ;-/

Gość gość
jakoś tak chaotycznie mi to wyszło ;-). lekarka (ta sama) leczy mojego syna od jego 6 roku życia. przez jakiś czas - kilka lat było ok, ale w zeszłym roku katar powrócił. tym razem nic nie skutkowało, więc lekarka skierowała nas do rabki. w szpitalu byliśmy w styczniu tego roku.

Gość gość
tam tempo badan jest oszałamiające. wszystkie badania zrobili mu w pierwszym dniu ! na niektóre wyniki trzeba było czekać, ale jednak i tak zszokowało mnie to ;-). wykluczali poważne choroby, typu mononukleoza. u mojego syna stwierdzili niestety astmę. sam szpital wygląda jak hotel. pokoje są naprawdę ok, czteroosobowe, każdy z łazienką. podobno szpital (ten budynek) oddali do użytku tydzień przed naszym przyjazdem, więc wszystko pachniało nowością ;-)

Gość gość
brzmi "zachęcająco", mam obawy że alergolog powie że za wcześnie i żeby spokojnie czekać a jak nie wyjdzie nic to wtedy i takie tam. Ale to jest tak, że na NFZ trwa to fłuoogo a prywatnie no to ciągle trzeba płacić za wizyty i wszystko ;-/