Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość JAKI TERMOMETR

Jaki termometr bezdotykowy jest dokładny i powtarzalny?

Polecane posty

Gość herionn777
Dobrym zakupem był termometr NonContact Geratherm. Już nim trochę mierzymy i ciągle działa tak samo szybko i tak samo dokładnie jak na początku, także trwałość wygląda na plus. Obsługa prosta, sterowanie pomiędzy programami pomiaru też nie jest jakieś skomplikowane. Można tym zmierzyć gorączkę, ale też temp otoczenia czy przedmiotu, a to się bardzo przydaje jak ma się dzieci i trzeba czasami sprawdzić ile stopni jest w pokoju albo ile stopni ma mleko czy zupka.

Gość marianna77
Mam i chwalę sobie termometr bezdotykowy Geratherm NonContact. Nie czeka się długo na wynik na blacie, do tego sam wyświetlacz jest całkiem sporych rozmiarów, więc łatwo jest przeczytać wynik. Mierzy dokładnie, zapamiętuje stare wyniki, sterowanie jest uproszczone, dla mnie super. Wszystko na odległość przez podczerwień, wystarczy z kilku cm wycelować i gotowe.

Gość roksanaaa
Różne termometry bezdotykowe teraz krążą po rynku. Ja wybrałam NonContact Geratherm. Chyba długa gwarancja mnie najbardziej przekonała. Poza tym to niemiecka produkcja i z tego co wiem od znajomej to lekarze właśnie tym termometrem mierzą, więc raczej jest dokładny. Szybko, wygodnie, higienicznie bo nie ma kontaktu ze skórą chorującej osoby, wszystko mierzy się na odległość.

Gość bertajuki
NonContact od Geratherm dobrze mierzy, także jeśli ktoś szuka bezdotykowego termometru to mogę polecić. Nie blokuje się nic, łatwo wyłapuje obiekt do pomiaru. Można tutaj sprawdzić gorączkę ale też sobie zmierzyć temperaturę powietrza w sypialni czy pokoju dziecięcym z czego ja akurat często korzystam.

Gość marlanka
Dobrze że kupiliśmy z mężem termometr NonContact. Przy dwójce małych dzieci taki termometr do jak wybawienie.

Gość arleta55
Mamy termometr BabyTemp w domu i mierzy świetnie, bardzo szybki i przy tym nie fałszuje pomiarów.

Gość ada1990x
Polecam Baby Temp polskiej marki Sanity – wyświetlacz ma bardzo czytelny, wynik jest w ciągu chwili.

Gość elka88z
Super mierzy Classic – jest w szklanej obudowie, wygląda identico jak tradycyjne rtęciowe z tą różnicą że rtęci tam nie ma ani grama. Bezpieczne dla dziecka, tradycyjne rozwiązanie.

Gość davra
W domu mamy aparat na IR i tak samo zwykły szklany Classic Geratherm, ten tradycyjny jest o tyle dobry że nigdy się nie zepsuje, ma dożywotnią gwarancję.

Gość milenadabrowska
Dobre parametry ma Baby Temp a kosztuje jak na modele z IR całkiem niedużo, zwłaszcza że gwarancji dają tutaj 3 lata.

Gość gość
Rewelacyjnie badanie się robi bezdotykowym modelem, ja mam sprawdzony Baby Temp tutaj IR zbiera sygnał aż miło bez zwłoki.

Gość gość
Zamawiałam przez internet termometr Classic z miesiąc temu i jestem z niego zadowolona, przede wszystkim jest analogowy więc żadnych baterii, elektroniki, wyświetlaczy...gdzie wszystko może się tak naprawdę w każdej chwili zepsuć.

Gość gość
Polecić mogę nonContact niemieckiego Geraherm, odkąd go kupiliśmy to jeszcze baterii nie trzeba było wymieniac a mierzymy dość często

Gość gość
Nieźle mierzy Baby Temp nie czceka się długo az skonczy badanie i też z obiektów tempkę zbiera w ciagu chwili

Gość gość
proponuje sonde jak myslicie ile z tych postów to reklama

Gość gość
Podpowiem termometr nonContact , sama go używam od jesieni, błyskawiczny pomiar, wyniki zostają w pamięci co mi się wyjątkowo często przydaje

Gość gość
Warto było wymienić dotykową cyfrówkę na bezdotykowy Baby Temp, łatwiej zrobić badanie u maluszka, nie wierci się, nie płacze, nie marudzi a wcześniej to była norma

Gość gość
Działa nam bez problemu Noncontact odkąd go kupiliśmy, szybki wynik, zmierzę nim gorączkę ale jak potrzebuję sprawdzić synkowi wodę w wannie to też tym urządzeniem mierzę ;)

Gość gość
Myślę ze Noncontact i baby cos tam to tzw. chłyt marketingowy. Wsyszdcie się ludzie nabierac ludzi.

Gość gość
Kupiłam termometr bezdotykowy, bo stłukł mi się termometr rtęciowy i mam teraz problem z pomiarem temperatury. Cena ponad 100 zł, marki nie podaję, kupiony w sklepie ze sprzetem medycznym. Jestem aktualnie chora i tak: pomiar na czole 36,9 , w ustach 38,2, pod pachą 37,7, na brzuchu 38,3. Wiem, ze normalnie w ustach temp. Jest ok. 0,5 stopnia wyzsza iiale trzeba wziac poprawke ale tu rozstrzał jest duzy i teraz zupelnie nie wiem. Jaką mam temperarture. Czuję się bardzo zle i na pewno mam więcej niz 37, ale ile? Gdzie mierzycie u siebie i u dzieci?

Gość gość
Po tych opisanych wyzej niejasnosciach we ustaleniu prawdziwej temperatury, mąż kupił mi zwykły elektroniczny, którym mierzyłam temperaturę w ustach. Przez nastepne dni utrzymywała się, tak jak przypuszczałam ok. 38 st. Dla porownania ten bezdotykowy w miejscu zalecanym przez producenta czyli na czole pokazywał 36,8 -36,9. Czyli za ponad 100 zł mam bezuzyteczny gadzet, ktorym co najwyzej mogę dziecku wode w wanience sprawdzic (nawiasem mowiac termometry do wanienki to koszt ok 5 do 10 zł). Nigdy w zyciu nie zaryzykuję mierzyc tym temperatury dziecku.

Gość gość
Kupiliśmy sobie niedanwo nonContact i super sobie radzi, zmierzy gorączkę ale zmierzy też ile stopni mam w powietrzu w mieszkaniu

Gość gość
A gdzie mierzysz temperaturę u dziecka? Skąd wiesz, ze wartosc pomiaru jest wiarygodna?

Gość gość
Nie przekręca mi temperatury Baby Temp, a mierzę dużo bo i gorączkę i często sprawdzam wodę w wanience dla dziecka żeby się nie poparzyło za ciepłą kąpielą.

Gość gość
Wszystko dobrze działa w moim nonContact, mierzy tak samo dokładnie gorączkę jak temp obiektów przedmiotów itp.

Gość gość
Fajnym wygodnym termometrem jest nasz classic xl, klasyczny szklany ale bez rtęci w środku, innym plusem w samej budowie jest taka jakby lupa na wskaźnik, przez co łatwiej jest sobie odczytać sam wynik.

Gość gość
Polecę BabyTemp+kompres żelowy mini w zestawie gorączkowym Sanity, jest taniej, a obie rzeczy bardzo fajnie się sprawdzają przy gorączkującym dziecku, można szybciej maluszkowi pomóc

Gość gość
Bardzo dobrym pomysłem było kupienie Multi Temp, super wygodny termometr do mierzenia i gorączki i też przedmiotów, co mi się sprawdza jak mleko robię dziecku przykładowo.