Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zosia112

Po zabiegu operacyjnym rozeszła mi się blizna, co robić....?

Polecane posty

Gość zosia112

Jestem około 4-ech tygodni po zabiegu redukcji piersi. Po około 2-ch tygodni zaczęłam stosować maść contractubex i rozeszła mi się blizna w okół sutków,jestem przerażona,bo nie wiem co mam stosować żeby to zniwelować. Bardzo proszę o pomoc.

Gość gość
A lekarz co na to?

Gość zosia112
Nie pytałam lekarza,gdyż zabieg miałam wykonywany 600km od miejsca zamieszkania.

Gość gość
Zosia112 a lekarz mieszka w buszu i nie ma telefonu? Co to? operował ciię w swoim prywatnym domu? Klinika też nie ma telefonu? Nikt tam nie pracuje? Poraża taka głupota Zosi!

Gość juz po i...
Teraz to glupota Zosi, a moze trzeba bylo nie zachecac! Beznadzieja, kobieta szuka pomocy to trzeba ja zniszczyc.

Gość gość
już po i ... CWANIAKU to jej poradź! No daj jej dobrą radę co ma zrobić aby blizny jej się zrosły. Kim jesteś? piekarzem? malarzem? to dawaj te dobre rady! Żałosnym gówniarzem jesteś.

Gość kashmeer
Zly ton widzę, Jednak zgadzam się z sensem wypowiedzi. Skontaktuj się ze swoim lakarzem, choćby mailowo. Prześlij mu fotki co się dzieje. Ja jestem po operacji brzucha, też zabieg robiła daleko od miejsca zamieszkania. Swoje obawy od razu konsultuje z lekarzem, który wykonywał operację. Koniecznie pogadaj, bądź po prostu zgłoś się do lekarza w przychodni rejonowej. Tutaj ne otrzymasz dobrej fachowej pomocy, a myślę, że im szybciej - tym lepiej.

Gość juz po i ...
jesteś tylko od wychwalania i zachęcania? Posłuchaj kimkolwiek jesteś i ty możesz stać się ofiarą nieudanego zabiegu i mam nadzieję, że spotka cię takie samo pocieszenie . Zobaszysz jak twój specjalista będzie chciał - mógł ci pomóc na odległość. A moja rada - omijać szerokim łukiem wszystko co jest związane z "upiększaniem"!

Gość gość
już po i ... CWANIAKU toś sobie złe miejsce na swoje rady znalazł bo temat wątku brzmi: "Po zabiegu operacyjnym rozeszła mi się blizna, co robić?" Jesteś hieną żerującą na nieszczęściu innych dlatego pojawiłeś się (lub pojawiłaś się - bo być może jesteś grubą, brzydką kobietą bez pieniędzy) tutaj ze swoimi "dobrymi radami". ZNIKAJ!

Gość juz po i ...
W przeciwieństwie do ciebie jestem osobą empatyczną i serdecznie współczuję tej kobiecie. Ale taka twoja rola, pewnie sama zachęcałaś/łeś do zabiegu? Pojawił się problem i próbujesz wygryźć ją z tego forum?! pozdrawiam i życzę rozsądnych wyborów

Gość zosia112
I już po ... dziękuje za wsparcie oraz wszystkim co dobrze mi radzą. Napiszę w kwestii wyjaśnienia,że zabieg redukcji musiałam przeprowadzić ponieważ cały czas miałam duże odparzenia dochodzące do ran trudno sie gojących, więc nie miałam wyboru. Dzisiaj napisałam e-maila do doktora i czekam na odpowiedź. PS. Masz rację na forum jest mało rzetelnych wypowiedzi, ale jak uczy życie takie przypadki mogły mieć miejsce i liczyłam na dobrą oraz szczerą radę. Pozdrawiam.

Gość gość
Myślę że za wcześnie zaczęłaśstosować maść contratubex . Stosuje się ją najwcześniej po miesiącu jak rany całkowicie się wygoją w przeciwnym razie maść rozmiękcza te blizny i skutek jest odwrotny tak mnie uświadomił mój chirurg . Ja miałam plastykę brzucha zastosowalam się do jego rad i bliznę mam piękną pozdrawiam . M.