Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Młodzież

Trudno mi..

Polecane posty

Gość Młodzież

Teraz na pewno pomyślcie że jestem jakąś gówniarą i będziecie sie obawiać o swoją emeryturę. Mam 17 lat i może życia nie znam ale jest mi bardzo ciężko. Odkąd poszłam do nowej szkoły czuje sie jak nikt...i nie oto chodzi ze nie czuje akceptacji wsród rówieśników ale to, że chyba wybrałam złą szkole. Jest mi tam ciężko, musze doeżdzac a moi rodzice płacą na to tyle pieniędzy a ja zawaliłam jeden przedmiot...jak powiem im o poprawkach w sierpniu i że chce do innej szkoły to chyba mnie skrzywdzą. To będzie takie upokarzające..boje sie chodzić do tej szkoły, dlatego często wagaruje. Myślicie ze bedzie źle jak powiem rodzicom o poprawkach i że nie chce chodzić do szkoły tylko chce do innej?

Gość gość
Paulina, to Ty ?:classic_cool:

Gość Młodzież
Paulina? Nie. Monika

własciwie to masz ostatnią szanse na zmianę szkoły:) za rok mozesz juz zapomniec:P Pogadaj z rodzicami, wyjasnij dlaczego szkoła cie nie interesuje i jaką byś dla siebie chciała no i zagwarantuj że po zmianie juz nie bedzie zadnych poprawek ;)

Gość Młodzież
Musze dochodzić ten rok na pewno do szkoły. Ale w drugiej klasie nie chce juz tam byc..nie dam rady. Pogadam z rodzicami. Dla nich moze to i lepiej bo będę miała szkole na miejscu i naprawde bedzie mi lepiej.

Gość Młodzież
Wiecie czego boje sie najbardziej? Ze bedą sie wszyscy ze mnie śmiać. Bo ja chciałam isc do szkoły na wysoki poziom i poległa. Nie byłam wybitna w gimnazjum ale miałam same 5 z tych przedmiotów ktore mam rozszerzone a na egzaminie po 90 % jednak to za mało. Byłam głupia ze wybrałam najlepszą szkole w mieście, mogłam isc do siebie na wieś do szkoły. Ale chciałam sie rozwijać. Nie jest tak, ze nie mam ambicji. Chce zostać psychologiem ale teraz chyba sama go potrzebuje..

olej to co myslą inni:) wazne by w zyciu robic to co sie lubi a nie to co prestiżowe:) Nawet jakbys była super uczennicą a poszła do szkoły której profil cie nie interesuje to i tak bedą mierne wyniki:) Lepiej zejsc profil nizej a zdobyc dobry zqawód w którym bedziesz sie realizowac niz miec wysokie wykształcenie i zasilać szeregi bezrobotnych

Gość Młodzież
Dziękuje. Twoje słowa naprawdę podnoszą mnie na duchu!

Mój syn tez po roku nauki zmienił profil szkoły i jest teraz baaardzo zadowolony z wyboru:) Trzymam kciuki:)

Gość gość
ja też zawalilam w zeszlym roku liceum trudniejsze od moich umiejetnosci,z czego masz tą jedynke? ktora klase konczysz? wiesz o tym ze z jedna jedynką bez potrzeby poprawki w sierpniu mozesz przejsc do najstepnej klasy?? to tzw. przejscie warunkowe,od kilku lat obowiazuje. wtedy przeniesiesz sie od 2 klasy gdzie indziej

Gość gość
ja też zawalilam w zeszlym roku liceum trudniejsze od moich umiejetnosci,z czego masz tą jedynke? ktora klase konczysz? wiesz o tym ze z jedna jedynką bez potrzeby poprawki w sierpniu mozesz przejsc do najstepnej klasy?? to tzw. przejscie warunkowe,od kilku lat obowiazuje. wtedy przeniesiesz sie od 2 klasy gdzie indziej TYLKO NIE MOZESZ WAGAROWAC BO CIE NIE PRZEPUSZCZA!! PO ZA TYM.SA JESZCZE 3 TYGPDNIOE,.POPRAWIAJ COS

Gość wiśnióweczka
Przemyśl wszystko spokojnie, jeżeli jesteś pewna, że nie dasz rady, nie chcesz tam być, to koniecznie szybko porozmawiaj z rodzicami. Myślę, że powinni Cię zrozumieć, jeżeli powiesz im prawdę i przedstawisz konkretne argumenty. Studia to kolejny już etap, wszystko się okaże, teraz musisz skończyć szkołę średnią i lepiej skończyć ją na wsi niż zawalić. Może jeszcze porozmawiaj w szkole, poproś o możliwość poprawy teraz, może jak będą wiedzieli, że zmieniasz szkołę to umożliwią Ci wcześniejszą poprawę.

Gość Młodzież
Jedynkę mam oczywiscie z mojej ukochanej matematyki. Jestem totalnym humanistą..ale chyba i tak musze poprawiać w sierpniu, nawet jak chce zdac warunkowo. Z pierwszej do drugiej klasy. Co do wagarów, często mnie nie ma w szkole ale mam wszystko usprawiedliwione. Za duzo godzin nieobecnych tez mogą mnie nie przepuścić? W pierwszym semestrze to moze z miesiąc opuscilam w tym tydzień na chorobę. A w tym to naprawde sporo, z 2 miesiące ale wszystko usprawiedliwione bo to choroba, to wyjazd i z 2 tygodnie na pojedyncze dni.

Gość goscfwrf
nie prawda.ja mialam 4 zagrozenia w zeszlym roku.z chemii i fizyki musialam zadawac poprawki ,biologie poprawic jeszcze w ciagu ostatnich tygodni a niemiecki moglab\m sobie odpuscic i przejsc z jedynka .tylko ze wagarowalam,nie chcialaomi sie tej biologi poprawic,poprawki z fizy i chemi mnie przerazaly wiec to rzuciłąm.Puszcza cie tylko nie mozesz teraz wagarowac , to jest przedmiot ktory w przyszlym roku trez bedziesz miala wiec jest taka mozliwosc

Gość gość
Lepiej wybierz sobie inny zawod niz psycholog, bo teraz mamy duzo psychologow i pedagogow, nie potrzeba nam wiecej ;p

Gość Młodzież
A to nie zależy od liceum z tym warunkowym?

tylko czy takie przeslizgiwanie się z klasy do klasy coś da?:O potem stwierdzą ze nie dopuszcza cie do matury :P lepiej zrobic jakis zawód niz zostac po liceum bez matury lub isć na gówniane studia:O

Gość Młodzież
To znaczy dlatego ja chce zmienic w ogole szkole. Chce isc z tego liceum, jest za cieżko mi.

Gość gość
tylko czy takie przeslizgiwanie się z klasy do klasy coś da? potem stwierdzą ze nie dopuszcza cie do matury Czemu mieliby nie dopuscic jej do matury?

wcale droga Ci się nie zamyka. Jako dorosły człowiek tez mozesz robic średnie o ile bedziesz chciała. Wieleu mółodych ludzi idzie do liceum bo nie wiedzą co robic i czego pragną lub łatają chore ambicje rodziców:O Konczy sie to potem robienie jakiejs administracji i ląduje się w mało płathnej i nieciekawej pracy. Nie czujesz że chcesz sie uczyc to nic na siłe...zycie przed tobą i wiele innych wyborów:)

mogą nie dopuscic jak poslizgnie sie na próbnej:P a z 1 z matmy czy 2 to duze prawdopodobienstwo że zawali:P chyba ze to z***biscie renomowane liceum:P

Gość gość
tu przeciez pisze Paulina w temacie jako gosc :)

Gość Młodzież
Problem w tym że ja CHCE SIE UCZYĆ. Naprawdę. Mimo że jestem młoda mam swoje cele, tylko chyba nie jestem takim "geniuszem" za jakiego sie uważałam i matma mi nie leży. Chcę iść do szkoły z niższym poziomem aby zdawać z matmy, co do matury mam dwa lata na korki, będę chodziła i se starała. Na te 30 %. Bo to nie jest tak, że ja tą matme zawaliłam bo się opierdzielałam i nic nie robiłam. Uczyłam sie naprawdę wiele, opuścić matme dla mnie to była świętość(teraz juz sobie odpuszczam), potrafiłam spędzić z matematyką całe weekendy. A i tak mi sie nie udawało... Np. Z języka polskiego, nic sie nie uczę i spokojnie mam 4..ehh.

Gość wiśnióweczka
Matematyka to ważny przedmiot, również dla humanistów. Może załatw sobie jakieś korepetycje... tym bardziej, że matematyka jest na maturze. Nad studiami pomyśl w międzyczasie, jeżeli nauka idzie Ci średnio, to może lepiej wybrać jakiś konkretny zawód. Moim zdaniem powinnaś pójść porozmawiać z wychowawcą, albo pedagogiem szkolnym /kogo lubisz, kto wydaje się pomocny/ i poprosić o pomoc. Nauczyciele między sobą rozmawiają i na pewno jak się za Tobą ktoś wstawi, to uda Ci się teraz jeszcze poprawić ocenę. Lepiej, żebyś przeszła do innej szkoły bez obciążeń, a i wakacje będą spokojne, bez bata nad głową. Jeżeli sama sobie nie radzisz z rozmową, to może ktoś z rodziców mógłby zajść do szkoły. Młodzież patrzy inaczej, ale na prawdę rozmowa z rodzicem może wiele pomóc.

Gość gość
Idz do innej szkoly po co masz sie meczyc.

Gość Młodzież
Tak zrobię, tylko nie chce powtarzać klasy. I nie wiem jak z tymi poprawkami..

Gość gość
No to popraw ta matme w sierpniu, masz duzo czasu zeby sie uczyc. Ale najlepiej jakbys pogadala z wychowawca, ze chcesz sie przepisac i zapytaj sie jej co z ta matma.

jak sie pokrywają przedmioty to w innym liceum tez cie warunkowo przyjmą :) zaliczysz matme w sierpniu lub wrzesniu ale juz musiałabys iśc sie dowiedziec:)

Gość wiśnióweczka
Ja Ci radzę szybką rozmowę z rodzicami, z wychowawcą, niczego nie odkładaj nawet o dzień, działaj już dziś. Masz jeszcze dwa tygodnie do wystawienia ocen, poradzisz sobie, tylko musisz chcieć i się przełamać.

Gość gość
halo, Paulina?:classic_cool: