Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zna się ktoś na decoupage'u???

Polecane posty

Gość gość

Mam dwie puszki po mleku modyfikowanym i chciałabym je przeznaczyć na działke na przechowywanie np cukru, czy herbaty. Nigdy nie miałam do czynienia z decoupagem, choć nie raz podziwiałam czyjeś dzieła w internecie. One nawet nie muszą być ozdobne te puszki, chodzi mi o to, żeby dało się je myć (żeby farba nie schodziła), oraz żeby nie było widać oryginalnej etykiety. Mam puszkę farby- emalii akrylowej do kaloryferów :D Czy mogę ją wykorzystać? Nie będzie toksyczna dla przechowywanych w niej rzeczy? A jeśli nie- to jak najtańszym kosztem zrobić te puszki? Będę wdzięczna za rady doświadczonych w temacie, przypominam- ja jestem kompletnie zielona!

Gość gość
A myślicie, że mogłabym najprościej zrobić tak: nakleić na obecną etykietkę np papier ozdobny do pakowania prezentów (na etykietkę, bo musiałabym się namęczyć zeby ją zerwać, oryginalna etykieta jest przyklejona na amen) i potem polakierować? Mam lakier do drewna- musiałabym kupić jakiś inny?

Gość gość
Napierw dobrze oczyść tę puszkę z wszytkich etykiet, potem możesz pomalować tą emalią. Jak wyschnie to naklej (np. klejem wikol- koszt 2 zł :D ) jakis motyw, najlepiej z serwetki. A potem wszystko polakieruj, ale jeżeli chcesz myć puszki to musi być to lakier poliuretanowy, w żadnym wypadku akrylowy, bo się rozpuści w wodzie.

Gość gość
Dziękuję za odpowiedź :)

Gość gość
I jeszcze jedno pytanie- jeśli pomaluję puszkę samą farbą bez naklejania czegokolwiek to też muszę ją lakierować?

Gość gość
up

Gość gość
Jeśli chodzi o decoupage to wiele info można znaleźć chociażby na youtube. Wbrew pozorom proste wzory nie są strasznie trudne do wykonania. Choć oczywiście wprawy nabiera się z czasem :) Zapraszam na mój blog z decoupage:www.studioannam.blogspot.com

Gość gość
ja coraz bardziej się wciągam w decoupage, już trochę ładnych przedmiotów udało mi się zrobić, fajne akcesoria można kupić u http://www.swiatmargo.pl/

Gość gość
zerknij na oferte craft artu www.craftart.com.pl/ Znajdziesz tam duzo fajnych materialow i przyborow i moze cos cie zainspiruje. Ja u nich kupuje regualrnie bo decoupage totalnie mnie wciagnal, a oni maja swietnej jakosci produkty

Gość dekoratoreczkaa
ja od czasu to czasu zajmuję się, ale robie to czysto amatorsko, choć akcesoria zamawiam w profesjonalnym sklepie, ostatnio przez Internet w http://www.wime-art.pl/talens/farby,akrylowe - świetne hobby, choć bardzo pracochłonne! ale też i wciągające ;)

Gość gość
mam nadzieje, ze niedlugo bede mogla udzielac juz rad jesli chodzi o decoupage. Zapisalam sie na kurs decoupage (poznan www.malowanakuznia.pl/aktualnosci/ ) i nie moge sie doczekac kiedy bede 'specjalistka' ;) uwielbiam takie DIY

Gość natka443
Bardzo fajne warsztaty typowo Bożonarodzeniowe dla dorosłych podczas których ozdabiamy bombki, talerze, lampiony i tworzymy dużo innych świątecznych dekoracji można znaleźć na stronie www.warsztaty-decoupage.com.pl . Ja się tutaj zapisałam i nie żałuję. Już sobie większość ozdób zrobiłam, także nie będę musiała kupować dekoracji w sklepie. Z takich plusów tej oferty to na pewno fakt, że to firma zajęła się dostarczeniem materiałów, no i cena, bardzo niska. Za 6 godzinny kurs zapłaciłam raptem 160 zł. Taniej w Warszawie się chyba nie da znaleźć.