Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kucharka :D

Pomóżcie mi przygotować grilla :)

Polecane posty

Proszę :) Będzie 9 osób. W ogóle się nie orientuję ile liczyć kiełbaski, mięska, wódki, soków... A zostaję sama na tydzień i mama nie pomoże :D Może macie jakieś fajne pomysły na proste dania z grilla? Jakieś szaszłyki? Za każdy mądry wpis serdecznie dziękuję :)

Gość gość
Będzie padać przez najbliższe 2 tygodnie, nici z grilla 🖐️

Gość gość
karkówa w ziołach kiełbaski pieczone warzywa grilowane z tacki (pieczarki,cukinia, baklazany, papryka itp) szaszłyki z szynki(szynka, boczek, cebula,pieczarka papryka)

Wiem, ale mam fajną dużą altanę :) To nie będzie jakiś problem :)

Gość gość
co do ilosci to tak aby kazdy mógł zjesc conajmniej jedna karkówke jedna kielbasa kilka warzywek i saszłyka, do tego zrób surówke jakas i bedzie git, wódki nie pijcie bo to szkodliwe, lepiej juz soki owocowe

Postaram się tak to wyliczyć. Ale wódka musi być obowiązkowo, bo mamy dużo do opicia :D Tam raz na jakiś czas to nic nam nie będzie :D

Gość gość
do grilla swietnie pasuje surówka z kapusty pekinskiej ,z papryką fasolka z puszki czerwona, kukurydzą na sosie winegret, prosta tana i smaczna

Gość gość
nie mozesz wczesniej zapytac mame?

Świetnie! Już mam ochotę to wszystko robić :)

Dzisiaj rano wyjechała, wraca za tydzień :D Ale poproszę przyjaciółkę, żeby przyszła do mnie wcześniej i pomogła w przygotowaniach :) Tylko chcę mieć wstępny plan i zakupy :)

Z***biste :D Zrobię to, dzięki Ci wielkie :D

Gość gość
ogórek zielony zetrzyj na tarce z grubymi oczkami, pomyliłem sie

Gość gość
a mieso na saszłyki i karkówke zamrynuj najlepiej dzin wczesniej, sa gotowe marynaty mieszasz tylko z olejem

Facet i tak się zna :) Może mi pomożesz? :D

Gość gość
Sos czosnkowy z ogorkiem i koperkiem jest c*****y jak nieszczescie ja daje poprostu jogurt naturalny troche majonezu i czosnek a robie czesto i na wiele sposobow

Gość gość
Kucharka, pewnie że pomoge, jestem kucharz amator, moge wpaśc jak dasz dasz cos zjeść:) no i piwko abym sie nie zatkał:P bo wódki nie pijam

Gość gość
dla urozmaicenia mozna jeszcze cos zrobić rewelacyjnego i prostego na grillu mianowicie Bruschetta z pomidorami to taka tradycyjna włoska przystawka - chrupiące, przypieczone pieczywo z soczystymi pomidorami z czosnkiem i ziołami.Mozna uzyc bagietki pokrojonej po skosie albo ciabatty grilujesz ja na zloto uprzednio posmarowana oliwą , a w miedzyczasie grilujesz glówke czosnku, potem obierasz ten czosnek i rozsmarowujesz na tej grzance , kladziesz mozarelle lub nie i posypujesz pomidorami krojonymi oraz świzymi ziołami (bazylia, pietruszka,oregano, wg uznania ) sól pieprz.;)

Dostaniesz piwo, karkówkę, kiełbaskę, szaszłyka i warzywka :D I dipy z***biaszcze :D Straszną mam ochotę iść i to wszystko robić już :D

Wspanialy pomysł! :) Kochani jesteście :)

Gość gość
Kucharka, super to gdzie mam sie stawić;) ?

Gość gość
to ja wszystko pisze;), jedna osoba:)

Gość gość
Omg ale podnieta z głupiego grilla...

Gość gość
Jak ktos lubi gotowac to podnieta bo to pasja jak kazda inna;)

Gość wiśnióweczka
ja też jestem kucharką z zamiłowania ;-) możesz upiec jeszcze serek pleśniowy i podać z żurawiną ;-) albo mniej wykwintnie, ale przepysznie - kaszankę w sałatce ;-) a najlepszy sos czosnkowy do mięsa zrób tak - 1/2 majonezu, 1/2 jogurtu np. typu greckiego albo naturalnego, wyciśnięte ząbki czosnku i trochę przyprawy "zioła do sałatek" kamis. Możesz też zrobić schab w marynacie musztardowej, karkówkę, boczek wędzony jest pyszny z grilla i nie wymaga marynowania. A jeżeli chcesz możesz też upiec ziemniaczki młode w folii ;-)

Gość gość
kaszanke to bym sie wstydził podac raczej:P, nawet dobrze zrobiona w folii z cebulką

Gość gość
najliczniejszy grill jaki odbył się tam gdzie pracuje to ok .5000 ludzi. Najbardziej schodziła właśnie kaszanka z cebulką no i oczywiście karkówka

Gość gość
karmić pracowników a przyjaciół to jednak róznica:P

Ble, ale żadnych kaszanek :D

Gość wiśnióweczka
Ja pierwszy raz wypróbowałam kaszankę, którą zrobiła moja teściowa. Wogóle pierwszy raz w życiu jadłam u niej kaszankę i to swojej roboty ;-) Posmakowała mi bardzo i później eksperymentowaliśmy różne dania z kaszanką, łącznie z grillem. Wymyśliłam taką a'la sałatkę i robię ją i piekę razem kaszankę w folii. Zawsze wszystkim smakuje i nie wstydzę się podać. Ostatnio miałam grilla i był łosoś w folii pieczony, ser pleśniowy i kaszanka ;-) rozrzut duży, ale każdy lubi co innego, a ja wszystkie wymienione ;-)

Gość gość
myśle że tu i tam trzeba dać z siebie wszystko ,więc nie widze różnicy schowaj ten jęzor bo ci odgryze