Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Szczawiowa

Na czym gotujecie zupę?

Polecane posty

Gość Szczawiowa

Bo ja rzadko kiedy, a jak już to tylko na kostkach... Teraz znalazłam fajny przepis na szczawiową, ale trzeba na żeberkach wieprzowych. Czy można też na kostce? Ile w ogóle jak już trzeba tych żeberek na zupę i ile mniej więcej to by kosztowało?

Gość gość
na rzeberku na kosciach od schabu na tzw rosolowym od kurki na ogonach wieprzowych na kościach cielecych czasem kupuję a kostke rosołową dodaje tylko jako przyprawe nie jako wywar :)

Gość Szczawiowa
Aha :) A co wychodzi najtaniej? I ile kosztują te żeberka wieprzowe i gdzie najlepiej je kupić? Bo ja się w ogóle nie orientuję ;)

Gość gość
sa rzeberka wlasciwe po 16-18zł kg ale te wole w cebulce jako danie głowne mniam a do zupy kupuje tzw trójkąty kosztują 9 zł/kg sa bardzo mięsne tzn tresciwe a na zupke wystrczy jedno rzebreko warzy ok 30-50dag rzeberka trójkaty

Gość gość
kosci od schabu koszt 4-5 zł/kg tez dobre czasem kupuje kosci cielęce wtedy smak zupy jest taki subtelny kosci cielece 10-12 zł/kg wiadomo wystarczy jedna kosc

Gość Szczawiowa
Aha. Dziękuję za odpowiedź :) 🌻

Gość Szczawiowa
Aha i to w mięsnym kupić te kości bez schabu?

Gość Prof. Smrodek
Żeberka do c***a jasnego! Żeberka! Ż!

Gość wiśnióweczka
a ja najczęściej gotuję tylko na wywarze z warzyw, a jak już na mięsie to na indyku albo gęsi ;-) sporadycznie na żeberkach, np. grochową zupę. A szczawiową możesz ugotować na żeberku wędzonym, albo jakiejkolwiek wędzonce. A jak już będziesz gotowała na kostce to dodaj do zupy kawałek wędzonego, będzie pachniała i smakowała lepiej.

Gość gość
najtaniej wychodzi z twgo rosolowego z kuraka czyli ten korpus ale nie za czesto na tym robie zupy wole inną baze najczesciej kosci od schabu

Gość gość
grochówke wiadomo czesto sie nie robi ale jak juz to na wedzonce samej

Gość Szczawiowa
Dzięki dziewczyny za odp. 🌻

Gość gość
rzeberka mnie r*******y na łopatki:D

Gość gość
bardzo czesto gotuje na swojej kuchence gazowej. nie no zawsze na niej gotuje ale wy macie dziwne zwyczaje wow

Gość gość
kuzwa jakim tępakiem trzeba byc żeby napisac żeberka przez 'rz'. to już chyba największe zero orotgraficzne wie jak sie pisze zeberka.

Gość KurtSchell
Dobra już się tak nie przypieprzajcie tak o to rz bo zapewne była to literowka stanowiąca wynik pośpiechu. Przy okazji post ten zawiera dość cenne informacje na temat tego z czego można uzyskać wywar. Czytajcie i uczcie się kwoki bo ortografią i kostkami rosołowymi wam się mąż nie naje także tego.

Gość gość
trzy razy literówka???...no proszę cię...

Gość Prof. Smrodek
Cenne informacje z czego i jak uzyskać dobry wywar można znaleźć na stronie http://www.kuron.com.pl/ i co najważniejsze, przepisy są napisane poprawną polszczyzną. :D

Gość gość
nie martw sie o mojego męża, bo mąż je obiady bardzo dobre i na pewno nie z żadnych RZEBEREK :d a powiem Ci jeszcze ze wez za slownik chwyc zeby Twoj sie za ciebie wstydzic przed ludzmi nie musiał.

Gość jdssss
Różnie: na żeberkach (krupnik, ogórkowa, fasolowa, grochówka) na skrzydełkach (większość zup) na kościach ze schabu (krupnik, kwaśnica, ogórkowa) na skrzydłach z indyka (rosół, pomidorowa)

Gość gość
poniewaz dbam o moja rodzine nie ma u nas w kuchni zadnej chemii.zupy -warzywa, woda i ziola. jak w sobote jemy w restauracji to prawie nie moge przelknac zarcia. z automatu wiem co jest dodane-maggi, kostki itd...jedzcie tak dalej tylko sie nie zdziwcie jak was zaatakuja zawaly udary, nowotwory , osteoporozy i inne gowna. Pozdrawiam:)

Gość gość
Różnie, zależy też jakie wymieniono już dużo też szyjki i udka indycze wołowina udka gęsie

moja żonka zupę gotuje na gazie. Do szczawiowej można dodać jakiekolwiek mięso. Natomiast grochową koniecznie z wędzonką.