Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość knurowa kurka

Znajoma powiedziała,że córka jest GRUBA!!! Ile ważą wasze 2 latki?

Polecane posty

Gość knurowa kurka

Witam! Ile ważą wasze córki - ok. 2 letnie? Ostatnio spotkałam znajomą , i walnęła do mnie tekstem " ale ta twoja córa GRUBA". Byłam w szoku, ze tak bezpardonowo i bez wyczucia zwróciła mi uwagę.Nie pokazałam po sobie złości, tylko wytłumaczyłam, że ludzie są rożni i z dziećmi jest tak samo.Tym bardziej,że ja jestem dużą kobietą ( wysoka i mocnej budowy) mąż jest mojego wzrostu, więc córka nie należy do maluszków;) Ogólnie wygląda na starszą, jest duża 12,5 kg ciuszki nosi 92. Ale nie sądziłam, że jest gruba :/ Szczerze pisząc dalej tak nie uważam. Stąd moje pytanie odnośnie waszych dzieci. Nie muszę dodawać ,że ów znajoma jest bardzo szczupłą osobą. Ma synka o miesiąc młodszego od mojej córki i nie wydał mi się chuderlakiem.Dlatego zaskoczyła mnie tym stwierdzeniem. Ja potrafiłam się zachować i nie powiedziałam jej co sądzę na temat wożenia dziecka w tym wieku, przodem do mamusi w wózku, ani o smoczku którego miał w buźce i kocu pomimo 25 st.C :P

Gość gość
2 lata i 12,5 kg? i ubranka na 92cm? to wcale nie jest dużo.

Gość mama dwóch dziewczynek
moja ma dwa lata i 5 m-cy prawie i waży więcej i mierzy więcej ;-) nosi ubranka 98, bucik 25 i waży około 14kg.

Gość knurowa kurka
córka ma dokładnie 21 miesięcy

Gość gość
moja córcia na bilansie 2-latka ważyła 16.300 i miała 98cm wzrostu, dzisiaj ma 5,5 roku i waży niecałe 21kg.

Gość knurowa kurka
o jej, stopę to biedulka ma wielką :( odziedziczyła po mamusi - ja mam 43. a ona w tym wieku coś między 23-25- zależy od producenta.Długość stopy dzisiaj zmierzyłam i ma 15cm! buu

Gość gość
Głupia ta baba. Takie małe dzieci nawet jak ważą w normia sprawiają wrażenie okrąglutkich, z Twoją córcią na pewno też tak jest. Waży normalnie, zajrzyj do siatki centylowej i się nie nakręcaj głupimi babami, co zawsze każdemu muszą dosrać.

Gość gość
moje dziewczynki - 22 miesiące obie rozmiar 92, waga - jedna 12,9, druga - 13,5 są w sam raz

Gość fiolek123
Nie przejmuj sie pewnie znajoma jest zazdrosna. Twoja corka jest w normie. Moja córka miala 2 latka wazyła 12 kg, 90 cm.

Gość knurowa kurka
Uff, dziękuję Wam za wypowiedzi. Trochę się uspokoiłam, niby pytałam bliską koleżankę co sądzi o córce, ale wiadomo mogła skłamać- nie chcąc nas zranić.

Gość gość
Twoja córka jest jak najzupłeniej "normalna". Mój syn ważył i mierzył tyle samo co Twoja mała, gdy miał dwa lata oczywiście(a przynajmniej porówywalnie, był troche za szczupły). Dzieci znajomych takze, choc zazwyczja więcej (głownie jeśli chodzi o kg). Dziwna ta twoja koleżanka,ja jak widze batdzije pulche dziecko to ewenrualnie (jesli jest mowa o wygladzie oczywiscie)- powiem, ze dziecko jest DUŻE ale grube?????? wiadomo, jak rodzic to odbiera.Ostatnio sprzedawałąm ubrania po synu- kobieta kupowała dla 10 miesięcznego syna, który osł rozm.92 (ale sama miała ponad 180). to samo syn znajomych (sportowcy)- maluch w wieku 4 miesięcy wygladał na rok!! (on ma ponad 2 m ona z 190)- to sa wielkie dzieci hahah

Gość gość
ja mam 4 letnią córkę waży 32kg ubranka nosi 120 mam jeszcze 12 letnią corke waży 113 kg ja mam 34 lata i waże ok 45 kg moj mąż waży 62 kg moją 12 letnią przezywają utuczona,tłusta

Gość gość
co ty zrobiłaś temu dziecku ze waży 112 kg, pasłaś ją hormonami?

Gość knurowa kurka
Moja córcia nie jest gruba, ale po tym co powiedziała moja koleżanka będę musiała ograniczyć słodycze i serdle dla małej.

Gość gość
21:45 ja p**********.4 latka 32 kg. Nie wierzę, mój 4 letni syn waży 18 kg i jest wysoki, normalnej budowy. Nie wierzę ani w to że 12 latka waży ponad setkę. Ja p*****le toż to hipopotamy sa