Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość spostrzegawcza czy jakos tak

mąż nie je tylko żre!!!!!

Polecane posty

Muszę sie wyżalić. Mój mąz żre.....dosłownie. Jak robi sobie kanapkę to kładzie po 4 plasterki sera lub wędliny. Cała paczka paluszków ,cała chałwa ( ta duża), cała czekolada. parę snikersów cała paczka ciatekj.....no nic nie może poleżec bo on wszystko zżera. Zaczynam żałować mu jedzenia. Wstyd z nim iść do zanjomych bo jak u cos zasmakuje to potrafi np. całe ciasto zjeśc sam. Na moje uwagi reaguje histerycznie. No i będzie rozwd przez jedzenie.

Gość SKP
No i trudno, życie... Przestań nam zawracać d**ę.

Próbowałaś z nim pogadać? Nie robić uwagi, tylko postawić sprawę jasno?

próbowałam.....nie rozumie.

Gość brzózzzka
pewnie zajada stres :)

Gość gość
Moj mąż tez nie je, on wpierdala. Ale to wielki chłop prace fizyczna ma, to nie ma co żałować.

ale skąd brać kasę na tyle jedzenia a do tego zdrowie.....potem co na rente pójdzie?

No to faktycznie wciąga jak odkurzacz,a może to jakąś choroba? Lub przestał palić papierosy.

Gość gość
zarabia to je. najgorsza taka c**a żona co mu żałuje

Gość brzózzzka
Wpierdala ze stresu pewnie !!!!!!!!!!!!!

no pewnie dojdzie do tego że będę musiała porozmawiać ostro , nie moge zrozumieć, że ktos nie widzi tego że jedo jedzenie nie jest normalne.

Nie c**a żona tylko ma rację. Miałam podobny problem, facet po prostu przestał się kontrolować, jadł na potęgę - tył. Sugestie i rozmowy nie pomagały, w końcu zrobiłam awanturę i zaskoczyło.

Gość gość
a jak się zachowywał przed ślubem? Też tak wp....lał

czy stres wszystko tłumaczy?????? Trzeba podjąć walke ze swoim nałogiem i tyle.

to tak jak można nie widzieć, że się za dużo pije. Na to nie ma usprawiedliwienia, każde uzależnienie ma swoje źródło i trzeba z tym walczyć.

Gość gość
a dużo waży?

własnie ...jak go poznałam to był szczupły i prawie nic nie jadł...tzn mało. Moorland co powiedziłas swojemu męzowi ?????

a jakie to ma znaczenie ile jej mąż teraz waży? Ważne jest ile będzie ważył jak będzie tak jadł...

jak go poznałam ważył 75 kg....teraz dochodzi do 90 kg.

Gość Ale to już było
Koniecznie musi zmnieszyć u siebie operacyjnie żołądek bo pójdziesz z torbami.Pewnie ma cukrzycę,że tyle je?

Jeszcze nie mężowi, ale powiedziałam wprost (i to dość ostro), że się zapuścił i mnie jest niedobrze jak widzę to "żarcie" które pochłania. Dużo podkolorowałam, ale zaskoczyło. Przykro mu było strasznie, ale przeszedł na dietę i zaczął ćwiczyć. Nigdy nie był i nie będzie malutki, jak go poznałam to już był "misiek", ale potem odpuścił dbanie o siebie - to co pochłaniał koło jedzenia nawet stać nie powinno i to w takich ilościach. Najbardziej martwiło mnie to, ze skóra mu się pogorszyła, szybko się męczył - zwyczajne objawy niezdrowego trybu życia. Oczywiście nie zmiana od razu, powoli eliminował kolejne niezdrowe rzeczy i jadł mniej, ale dalej są sytuacje kiedy po prostu mu mówię "starczy" jak próbuje sięgnąć po dostawkę. Powoli, powoli, ale wrócimy do normy :)

Gość spostrzegawcza czy jakoś tak
cukier ma w normie....na razie...... Problem w tym , że on jest bardzo honorowy i nie znosi jak mu się na cos zwraca uwagę. Trochę mi lepiej jak sobie napisałam.

ha ha ja złapałam sie na tym ze pomimo tego, że nie przepadam za słodyczami to jak n otwiera czekoladę to ja szybko łapie pare kostek żeby na cos sie w ogle załapać.

nie honorowy tylko obrażalski...ale jeżeli to prawda to wejdź mu na dumę (skoro zakładasz rozwód to nie masz nic do stracenia). Nie wiem...powiedz mu, że przytył i Cię już nie pociąga - czasem trzeba być okrutnym. Czułam się tragicznie robiąc partnerowi taką przykrość, ale to wielkie facet, naprawdę chodząca góra - jego serce i tak ma ciężko i jak widziałam ilość jedzenia którą pochłaniał robiło mi się słabo na myśl o tym co będzie w jego organizmie za 10-15 lat. Prawda jest taka, że pozwalając na obżarstwo godzimy się z faktem, ze ta osoba długo żyć nie będzie.

Moorland dzięki..... za radę może też ostro porozmawiam.....albo wóz albo przewóz.

Gość brzózzzka
Mówie Ci że żre ze stresu

czasem nie ma wyjścia. Nie ma sensu ignorować problemu objadania się. Każde inne uzależnienie wywołałoby ostrą reakcję, tylko jedzenie z jakiegoś powodu ma taryfę ulgową "jak mnie kochasz, to mnie zaakceptujesz".