Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

teściowe...

Polecane posty

Gość gość

Narzekacie, że teściowe się wtrącają itp a wiecie jaką ja mam teściową? Powiem Wam i przemyślcie co lepsze: przez całą ciążę się nie interesowała (nie chodzi mi o mnie, tylko nawet nie zapytała jak dziecko, jest z moim teściem po rozwodzie, on jest alkoholikiem ale był na bierząco, nawet wiedział kiedy idziemy na usg lub do gin) urodziłam na koniec stycznia, w szpitalu nie było odwiedzin więc po jakiś 2 tygodniach od wyjścia ze szpitala przyjechała. potem w kwietniu chrzciny, zobaczyła go wtedy drugi raz i w maju mąż chciał jechać do niej, bo to mama a był dzień mamy no to ok pojechaliśmy... Więc wnuka widziała 3 razy, średnio raz na 5 telefonów pyta o niego czasem o mnie, ale jak mówiłam, chodzi mi o to, że nie interesuje się wnukiem. Pewnie pomyślałyście-nie przyjeżdża bo ma daleko... Ma daleko aż 20 km... i pociąg i autobus, aby mój mąż wyjechał na dworzec nie ma problemu... Pomyślcie, że macie na co narzekać, skoro Wasze dziecko nie pyta "co to za pani" tylko "babciaaa". A wiem, że moje dziecko tak zapyta, bo do tej pory widzieliśmy ją kilka razy w roku... Powiecie "to czemu wy nie jeździcie do niej" bo do teścia mamy tyle samo km, jeździmy jak jest ciepło, ale to przez warunki w domu, ja jak byłam w ciąży a pojechaliśmy na święta to byłam chora, bo u niego w domu zimno, ale cieplej niż na dworze, ale niestety w kurtce trzeba było siedzieć, ale wróćmy do teściowej... Ja powiedziałam, że moja noga w jej domu nie postanie jak będzie jej fagas... Wiecie co od niego usłyszałam?? Wiadomo w ciąży się tyje, ja jestem otyła, aczkolwiek ciągle z tym próbuje walczyć, a on do mnie "ty chyba ze 100 kg ważysz" i tym podobne teksty, oczywiście nie dałam sobie w kasze pluć i coś mu odpowiedziałam (dokładnie nie pamiętam) a on coś powiedział, ale nazwał mnie k***ą-kobietę w ciąży... Zwyzywałam go i wyszliśmy... Dlatego my do teściowej jeździmy sporadycznie.... I dalej będziecie narzekać na swoje teściowe?

Gość gość
Zajmij sie soba i Twoja rodzina, a tesciowej daj spokoj! Wam nigdy nie mozna dogodzic - jak tesciowa za czesto odwiedza, to zle, bo sie wtraca, jak nie odwiedza to jeszcze gorzej. Przeciez to Twoje dziecko i caly swiat nie musi sie nim zachwycac. Tesciowa ma swoje zycie i nie zyje wnukami ani zyciem swoich dzieci. Skoro wazysz te 100kg, to nie wiem o co sie tak obrazasz i pyskujesz jak ktos stwierdza fakt. Najwyrazniej Ci sie nudzi skoro nie masz innych problemow!

Gość gość
Faktycznie sytuacja nieciekawa. Z drugiej strony jeśli teściwa jest zbyt nadgorliwa, to też niedobrze... A ciężko o złoty środek;)

Gość gość
nie waże 100 kg tylko w tamtej chwili ważyłam 80... po prostu chce otworzyć oczy tym co narzekają ;)

Gość tesciowka
ale bzdety wypisujesz....az mi ciebie zal! czytam i odrazu wiem ze z burakiem mam do czynienia ha ha..

Gość gość
i nie mówię, że ma się zachwycać, to moje dziecko i ja się nim zachwycam, chodzi o minimum zainteresowania a nie ciągłe telefony do mojego męża i jedyny jej temat "nie mam pieniędzy"

Gość gość
Z tego, co piszesz to minimalnie sie interesuje, wiec odpusc sobie i zajmij sie swoimi sprawami. Babcie nie sa od wychowywania dzieci i ona najwyrazniej nie ma potrzeby widzenia wnuka czesciej niz raz czy dwa w roku, nie widze w tym nic nienormalnego...

Gość tesciowka
moze tesciowa miala inna kandydatke na zone swojego syna...skoro ty wazysz 100kg...fiu fiu fiu....w tych czasacz! mloda kobieta z taka nadwaga!!

Gość gość
spójrz na sprawę oczami teściowej. Faworyzujecie jej eksmęża- alkoholika, bo z nim utrzymujecie kontakty. W domu teściowej obrażasz jej faceta, który stwierdził fakt, że dużo ważysz, a ty od razu pyskowałaś. Ja się teściowej nie dziwię, że woli się trzymać z dala od takiej złośliwej osoby jak ty.

Gość gość
a czy ja napisałam, że ważę 100 kg? trochę czytania ze zrozumieniem, ale sądząc po nicku, który z językiem polskim nie ma nic wspólnego (tesciowka) to nie ma co się dziwić... Minimalne zainteresowanie czyli jakie? przyjechała 1 raz bo wypadało, 2 raz również, 3 raz była u nas... To nie jest typ babci, która nie interesuje się wnukami, bo owszem u swojej córuni ciągle jest, a mi chodzi o to co czuje mój mąż. Owszem miała inną kandydatkę na żonę mojego męża, a dokładnie-żeby z nią siedział, dawał jej pół wypłaty i nie miał nawet obiadu..

Gość gość
3 raz byliśmy u niej* i nie faceta a fagasa, który obraża i grozi jej dzieciom, oraz napierdzielał jej córkę, obraża jej matkę, którą bardzo szanuje.

Gość gość
Takie kontakty, raz na jakis czas sa najzdrowsze, wiec nie truj tu nam d**y.