Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość obrackiii

Ile zaplaciliscie za obraczki ?

Polecane posty

Gość obrackiii

Moj przyszly maz chce obraczke jednolita gruba a ja taka sama tylko za z trzema kamyczkami w srodku takie mi sie najbardziej podobaja czy zmiescimy sie w kwocie 1500zl za dwie obraczki ? Ile placiyscie za swoje ?

Gość gość
Zależy czy chcesz żeby Twoimi kamykami były cyrkonie czy diamenty. My za 2 obrączki z czego moja ma 3 diamenty po rabacie 7% zapłaciliśmy 2300zł.

Gość obrackiii
a jak myslisz z diamentami znajde za 2000 ? tyle mamy przeznaczone ale myslalam ze znajde tansze a faktycznie chce diamenciki.

Gość obrackiii
up

Gość gość
możesz znaleźć i tanie, ale wtedy będą lekkie i cienkie. lepiej dopłacić i mieć trochę cięższe. nasze będą kosztować ok. 2400, moja ma brylant. diamenty wcale nie sią takie drogie, bo zazwyczaj są malutkie

Gość gość
1400 zł bez brylantow,bo nie chce, słabsza prób 333 nie 585, bo nie ma to dla nas znaczenia, dzis juz są do odbioru ale do Pl mamy 1200 km więc dopiero tydzień przed ślubem je przymierzymy.

Gość indianeczka87
Ja dokładnie kupiłam białe i żółte złoto + u mnie były 3 kamienie i zapłacilismy 1500zł i są naprawdę piękne. Napewno znajdziesz w tej cenie wiele ładnych obrączek:)

my za dwie obrączki ze złota próba 585 zapłaciliśmy 1300zł. kupowaliśmy u starego, znanego złotnika. oglądaliśmy też obrączki w aparcie, kruku czy innych ale tam już płaci się za ich markę więc nie ma sensu przepłacać bo obrączki tej niższej próby złota wychodza drożej niż u zwykłego złotnika z lepszej próby złota

Gość gość
No nie wiem czy się zmieścisz. Gdybyś chciała cyrkonie to może... Jeden mały diamencik to koszt 150zł więc za 3 to już 450. A nie lepiej dołożyć trochę więcej i mieć to co się chce? My tez mieliśmy przeznaczone 2000zł ale dołożyliśmy 300zł i mamy wymarzone.

Gość gość
zwykle klasyczne obraczki (proba wyzsza bo nie che miec po tyg juz porysowanych obraczek ktore sa na cale zycie) w zwyklym jubilerskim sklepie(nie zadne kruk, apart i inne badziewie gdzie placi sie za marke a nie jakosc) 1800zl

Gość gość
my robiliśmy u złotnika z własnego złota,klasyczne, płaskie, bez wzorów, brylancików itp, koszt 250 zł, koleżanka za niemal takie same dała ponad 2000 zł,

Gość gość
A skąd jesteś? Warto poszukać u mniejszych jubilerów. My za 5 mm fazowane próba 585 płaciliśmy 1600

Gość gość one
"zwykle klasyczne obraczki (proba wyzsza bo nie che miec po tyg juz porysowanych obraczek ktore sa na cale zycie) w zwyklym jubilerskim sklepie(nie zadne kruk, apart i inne badziewie gdzie placi sie za marke a nie jakosc) 1800zl" Koleżanko- im wyższa próba złota tym złoto bardziej sie rysuje, złoto jet miękkie z natury dopiero jego stop z innymi metalami je utwardza :)

Gość gość
szczerze takie obrączki wygladają jak plaster ;/ a poźniej kamienie wypadna ze złota po czasie

ok 1000 zł robiliśmy u złotnika. z tym że moja obrączka jest bardzo malutka. a męża jest prawie 2 razy większa.(chodzi o średnicę) mamy zwykłe klasyczne obrączki, tyle że grawerowane, złoto próba 585. wszystko zależy od rozmiarów i wagi obrączki.

Gość gość
to ja nie wiem co wy za obrączki macie, chyba bardzo cieniutkie skoro kosztują 1600zł. Teraz złoto jest w cenie. Poza tym 8 gram na dwie obrączki to wg mnie bardzo mało. Mój mężczyzna ma małe palce ja też mam malutki rozmiar a nasze obrączki ważą 14 gram także wyobraźcie sobie jakie są masywne. I to wg mnie wytrzyma próbę czasu. Moja mama nosi obrączke 25 lat, obie, i mamy i taty miały taką samą grubość, tata swojej nie nosił. Teraz można porównać jak wytarła się ta noszona( została bardzo cieniutka). Jak sobie kupicie takie mega cieniutkie to sobie wyobraźcie ze po latach użytkowania po prostu znikną, lub się przetrą. Ja tam kupowałam obrączki na lata. Porządne i masywne. Koszt 300 zł za wykonanie, bo całe złoto było nasze.

my robiliśmy u złotnika zapłaciliśmy 2100zł moja jest z diamentem waga ok.14g. próba 585.moja ma szer.5mm męża 6mm

Gość gość
Mieliśmy swoje złoto i z nic złotnik zrobił takie jak chcieliśmy za 300 zł. Złoto było z obrączek rodzinnych, różnych pamiątek uszkodzonych np. bransoletka.

Gość gość
Gościu, który piszesz o tym, że chcesz obrączki z wyższej próbie żeby się nie porysowały błaznujesz jak nigdy. Im wyższa próba złota tym bardziej podatne na zarysowania, bo jest więcej "złota w złocie" a złoto samo w sobie jest metalem miękkim. Dlatego próba niższa jest bardziej wytrzymała bo zawiera w składzie nie samo złoto a jest to mieszanka z np. miedzią która jest twarda. Zainteresuj się trochę a nie piszesz bzdury jak mało który...