Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pomóżcie z wyborem wózka...

Polecane posty

Gość gość

Zastanawiam się między następującymi: 1) Tako City Move 2) Tako JumperX 3) Baby Design Lupo 4) Bebetto Luca 5) Bebetto Solaris Może któraś z Mam ma któryś z w/w wózków i może o nim coś bliżej powiedzieć?

Witam. Coś wiem o wózkach, a może tylko mi sie wydaje. Mimo tego podzielę się swoimi doświadczeniami :) Przy pierwszym dziecku kupiłam wózek na bazarze za 460 zł (11 lat temu) - wszyscy kupowali takie wózki. Nie stać mnie było na droższy, zwłaszcza, ze wtedy nie pracowałam a wózek kupiłam za pieniądze z PZU ;) Wózek TYLKO mi się podobał, nic poza tym. Był to wózek 3 w 1, rozkładał się na głęboki ( w środek wkładało się taką miękką gondolę) po wyjęciu był sportowy dla większego dziecka, rączka przekładana, pasy , szelki i takie tam... ważył 18 kg :( masakra. Mieszkałam wtedy w bloku, gdzie klatka schodowa była tylko 10 cm szersza od szerokości wózka, więc ja spotkałam kogoś na schodach to... tragedia. W tymże wózku wywoziłam również drugie dziecko po 5 latach jako, że wózek był nie zniszczony bo dbałam o niego jak z resztą o wszystko co posiadam. Po kolejnych 6 latach urodziło nam się 3 dziecko, wózek nadal wyglądał jak nowy, miał tylko lekko wyblakłą budę od sońca rzecz jasna. Mieszkam juz od 10 lat w domu więc nie muszę go tachać na piętro. Ale postanowiłam iść z duchem czasu i kupić nowy, a tego się pozbyć. Stary wózek zaniosłam do MOPS-u i kupiłam sobie nowy sprzęt ;) Otóż nowy też miałam dylemat- jaki, czy dobrze się nim jeżdzi itp. Ponad pół roku szukałam wózka na allegro i tablica.pl sugerując się tym co teraz się kupuje. Pierwsza myśl to był X-lander XA- zachorowałam na niego ale był/jest strasznie drogi. Szukałam na używanych i też nie jest tani. Naczytałam się wiele opinii na temat różnych wózków. Ostatecznie zrezygnowałam z X=landera bo: nie ma możliwości (w sportowej wersji) posadzenia dziecka twarzą do mnie gondola jakaś mała 72 cm (podobno) szeroki rozstaw tylnych kół ( nie smieści się przy kasie w małych sklepikach cena za wysoka ostatecznie spodobał mi się maxi cosi mura ale też bardzo drogi, ale ma wiele plusów składa się do małego samochodu ( ja mam mały, mąż ma kombi więc ok) jest lekki- co najważniejsze ale nie kupiłam bo za drogi był nawet używany- ok 1900zł drugi wózek, który brałam pod uwagę to teutonia cosmo i to był strzał w 10 !!! nie jest to tani wózek bo nowy ok 3000 kosztuje, ale jest wąski a za razem duży jak wszystkie inne składa się do małego samochodu jest odpinany każdy element do prania pozostaje sam stelaż i dopinamy głęboki, spacerowy lub fotelik na adaptery waży tylko 13 kg!!!! lekko się go prowadzi możliwość zapięcia siedziska jak i gondoli przodem lub tyłem Jeśli mogę to polecam. Ja kupiłam używany z 2009 roku w bardzo dobrym stanie za 1000 zł za wszystko. Wygląda jak nowy, byłam pod wrażeniem jak odpakowałam pudło. zobaczcie filmik na youtuba.pl jak sie to wsztstko składa oraz http://www.teutonia.sklep.pl za 3 lata