Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lknkjnkj

kolejny dzien wysylania cv bez odzewu

Polecane posty

Gość lknkjnkj

:(

Gość gość
Narzeczony wysyłał CV przez 3 miesiące, codziennie kilka, zanim znalazł pracę po zwolnieniu grupowym. A jest po studiach i ma kilkuletnie doświadczenie. Co prawda to był przełom 2012/2013, a teraz jest lepszy okres na szukanie pracy. Pracodawcy by chcieli płacić grosze a mieć doświadczonego, wykształconego pracownika. Głowa do góry:)

Gość lknkjnkj
moim jedynym doswiadczeniem sa praktyki i staz 3 miesieczny:o

Gość gość
przybijam piątkę. Ja szukam pół roku ;((((((((((

Gość lknkjnkj
jak mam to doswiadczenie miec?? skad? z czego? czy moge isc do jakiegos pracodawcy i powiedziec ze gotowa jestem pracowac rok bez pensji w zamian za doswiadczenie?? to legalne ?

Gość gość
Pewnie to nielegalne, bo musiałby Cię zatrudnić żebyś to miała w papierach, odprowadzać od Cb składki, i w umowie wpisać Ci jakąś płacę:) Ale zawsze może to robić a pozatym nie dawać Ci pensji:D Myślę że 99 proc. zgodzi się na taki układ;p

Gość lknkjnkj
sama nie wiem:o a bede moga to potem wpisac w cv?

Gość gość
Boże... jaki Ty masz tytuł naukowy i jakim sposobem go obroniłaś??? Jeśli tak się umówisz z pracodawcą, jak napisałam powyżej, to będziesz mieć umowę itd, więc oczywiste że będziesz mogła wpisać w CV, BO JAKI MA SENS ZDOBYWANIE NIEUDOKUMENTOWANEGO DOŚWIADCZENIA??? Już teraz możesz iść do potencjalnego pracodawcy i powiedzieć "daję Panu słowo harcerki, że mam doświadczenie"...

Gość gość
ja siedzę już rok w UP :O ostatnio przysłali mi "ofertę" stażu w mc donalds :O:O w nabytych umiejetnosciach po skonczeniu stazu napisane bylo: "umiejetnosc przygotowywania dan typu fast - food" dodam, że kończe studia, a jedynym wymaganiem pracodawcy było wykształcenie gimnazjalne...

Gość lknkjnkj
przepraszam nie doczytalam do konca:)

Gość gość
Jezu... z jakiego jesteś miasta, jakie skończyłaś studia...

Gość lknkjnkj
nie jezuj :o z poznania skonczylam prace socjalna

Gość gość
Dlatego jesteś bezrobotna:) To kiepski kierunek, jak resocjalizacja, itp... Możesz być mega zdolna, ale znam wiele przypadków podobnych i większość znajduje pracę po znajomości. Może spróbuj z tą bezpłatną pracą, ale nie masz gwarancji, że znajdziesz pracę później. Na takie zawody jest małe zapotrzebowanie a jak jakaś kobieta dostanie pracę, to zajmuje miejsce aż do emerytury ;p Znam psychologa z mgr, który musiał schować dumę w kieszeń bo urodziło mu się dziecko, więc znalazł pracę na stoisku sportowym w Auchan i skręcał rowery:)

Gość lknkjnkj
a myslisz ze ja szukam w zawodzie? chodze po sklepach, restauracjach i nic mysle nad studium asystentka stomatologiczna bo widze, ze sporo ogloszen jest w tym kierunku

Gość lknkjnkj
zastanawiam sie tez nad szkola policealna nad jakims porządnym zawodem

Gość lknkjnkj
na sprzataczke tez wysylam i nic cisza wykasowalam nawet w cv te cale studia i zostawilam technikum i tez nic;/

Gość gość
Właśnie, ja skończyłam studia i nieźle zarabiam, ale mam koleżankę fryzjerkę, zawsze jej było pod górkę do szkoły i zarabia 2x tyle co ja:) Polecam Ci technikum farmaceutyczne.

Gość lknkjnkj
w czasie bezrobocia ucze sie niemieckiego i angielskiego cale dnie:o chociaz nie jest idealnie cche cos robic dla siebie ale juz nie wiem co:( moze jakis kurs? ale jaki?

Gość przeem
może spróbuj pochodzić po mieście,,,dzisiaj w mojej małej miejscowości koło Gdańska widziałem ogłoszenia na szybie np. sklepu, że poszukują sprzedawcy od zaraz itp.

Gość lknkjnkj
farmaceutow jest mrowie jakbys nie zauwazyla:o

Gość lknkjnkj
chodze po sklepach:( wczoraj bylam w kilku a dzisiaj juz jestem taka zniechecona zygam tym wszystkim

Gość przeem
współczuje i głowa do góry, może już niedługo coś znajdziesz :) Życzę powodzenia

Gość gość
jak pasuje ci praca w sklepie w wawie to daj znać

Gość gość
Owszem jest, ale jest też mrowie aptek i sama widziałam u mnie na osiedlu, że szukają mgr lub technika farmacji:) Nie zastanawiałaś się, że jest mrowie bezrobotnych w Twoim kierunku jak szłaś na studia?:)

Gość lknkjnkj
jak szlam na studia to mloda i glupia bylam:o 19 lat czlowiek nie powinien decydowac o swoim zyciu:o rodzicow mam z rodzin robotniczych wiec dumni byli, ze poszlam na studia:o nie zastanawialismy sie wtedy czy warto w tym czasie wmawiano mi ze po tych studiach -PRACA SOCJANA-jest pelno pracy bo spoleczenstwo biednieje, potrzebuje pomocy, starzejemy sie itp pracy nie ma jak widac

Gość gość
Mam wrażenie, że jak czytasz słowa krytyki, to się denerwujesz. Pewnie liczyłaś na pocieszenie, ale nikt Ci nie jest winny, że nie masz pracy. Chciałam iść na psychologię, ale wpadłam na to, żeby zorientować jakie jest zapotrzebowanie na rynku pracy i poszłam na kierunek inż, do czego w sumie miałam predyspozycje. Teraz jestem mgr inż, robię dodatkowo kursy np AutoCad i mam chociaż jakąś drabinkę, żeby piąć się w górę. Teraz nie wiem już nawet co doradzić, może pójdź na drugie studia. Np mój narzeczony skończył filologię ang, ale szybko domyślił się, że to kiepski wybór, więc dodatkowo skończył studia biznesowe, i się teraz zaczęło kręcić

Gość lknkjnkj
moze podpowiedzcie mi prosze jakie kursy warto zrobic? z pewnoscia wybiore sie na asystentke stomatologa ale co wiecej? farmacja--poczytam dokladnie o tym, dzieki za podpowiedz

Gość przeem
bo system edukacji wyższej w PL jest bez sensu, ja co prawda miałem gwarantowane praktyki płatne przez cały semestr a po skończeniu gwarantowaną prace. Ale to jest szkoła jedyna na całą PL.

Gość gość
Up