Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ania005

Motywacja do diety - skąd?

Polecane posty

Gość ania005

Za każdym razem gdy zaczynam się odchudzać to trwa to krótki czas, później po prostu mi się wszystkiego odechciewa i się poddaje. Nie jestem w stanie utrzymać tego dietetycznego rygoru. Chyba brak mi motywacji, mąż mi ciągle powtarza że jestem śliczna i nie muszę chudnąć. Jednak mam nadwagę i źle się z tym czuję, chciałabym zrzucić te kilogramy i poczuć się atrakcyjna. Skąd wziąć na to motywację?

Oj jakbym czytała o sobie :P ciężko się motywować.. choć niby jest wiele sposobów to każdy okazuje się być nieodpowiednim.. Ale chyba najlepsze byłoby powiesić zdjęcia zgrabnych lasek na lodówce!

Jak mąż mówi że ślicznie to trzeba mu uwierzyć :) od niedawna zapoznałam się z programem fitness -ćwiczy się 3 razy w tygodniu po 7 minut. ćwicze od miesiąca i widze jak męsnie buduja mi się. na swoim przykładzie nie poswiadcze czy zrzuca kilogramy, bo tłuszczu za dużo nie mam. Ale na osobach które to stosują efekty widzę. Budujemy tkankę mięsniowa - a ona spala nam dodatkowo kalorie nawet jak odpoczywamy. Dzięki temu unikniecie EFEKTU JOJO! te ćwiczenia są bardzo proste, a zakwasy na drugi dzień murowane. wejdźcie na świadectwa: http://www.7minpolska.com/testimonials.php?id=M4RTIN co do diety nie ma rygorystycznych wskazań - bardziej zalecenia, aby zmniejszyć, zwiększyć lub dodać niektóre składniki :) PS najlepsza motywacją to jest wiara że się to osiągnie :)

Gość granula
Jestem pewna że nie masz odpowiedniej motywacji do tego aby ćwiczyć i żyć zdrowo ! Może zaproponuj aby ktoś z toba pobiega we dwie osoby zawsze jest raźniej ! :) Jest teraz fana konferencja online już na podobną raz się zapisałam wiec i z tej skorzystam bo warto było. Może i ty się zapisz :) polecam http://www.mistrzmotywacji.pl/ :)

Gość netish
musisz zrozumieć że wszystko zależy od ciebie. Jeżeli w sobie nie odnajdziesz siły to nic ci może nie pomóc. Spróbuj konferencje, powinna Ci pomóc i przy okazji nauczy czegoś dobrego odnośnie podejścia do życia

Gość Olcia Dubicka
Jeśli tracisz motywację to najprawdopodobniej źle się do tego zabrałaś. Bo jeśli chodzisz głodna i zła to żadna TAKA dieta nie będzie skuteczna. Dieta musi być przyjemna dla Ciebie a nie rygorystyczne wyzwanie, głodzenie się itp... Najbardziej motywują kilogramy które się traci i tak było w moim przypadku :) Mi kobieta której opiekuję się dziećmi poleciła tabletki odchudzające Forever Slim, dostałam od niej pierwsze opakowanie w prezencie a też można je kupić na allegro. Do tego zaraziła mnie zdrową żywności nisko przetworzoną. I już po 3 tygodniach schudłam 7 kilogramów ;) A z aktywności fizycznej to tyle co spacery z dziećmi którymi się opiekuję i plac zabaw ;) Wcześniej byłam na samej zdrowej diecie ale nigdy nie było takich efektów ;)

Druga osoba z pewnością może pomóc:) ale sama w sobie też możesz znaleźć motywację :) z tego co wiem poradniki oraz konferencje na temat motywacji wiele dają:)

Gość gość
motywacja to zawsze była najgorsza dla mnie strona w moim odchudzaniu. Sytuacja zmieniła się na diecie limvena. Widzę bardzo dobre efekty. Więc motywacja przyszła. Nie podjadam po koktajlach.