Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość monika monika 22

Problem z oświetleniem w pracy!

Polecane posty

Gość monika monika 22

Witam, mam spory problem, otóz pracuje w pomieszcezniu gdzie nie ma okna :( mam nad sobą lampę - jarzeniowke, co daje silne swiatło - na dodatek białe pracuje od m-ca i od 2 tyg. bola mnie oczy i głowa przyniosłam swoja lampkę, ale daje słabe światło :( nie zmienią mi miejsca, ani nie dadza jakiejs innej lampy. Pytanie moje jest takie- moze kupic swietlówki/ żarówki, ale jakie? Żolte? Czy wtedy nie beda mnie bolały oczy? Prosze o wypowiedzi, poniewaz dla mnie to wazna sprawa. Pozdrawiam

Gość monika monika 22
ja jestem na stażu, a o dodatek mi nie chodzi tylko jak sobie ulepszyc prace? Jakie swiatło? Przynioslam lampke biurkowa, ale nic nie daje :( a oczy i głowa bolą :(

Gość gość
No to współczuję Prawdopodobnie ta oprawa jest starego typu czyli ze statecznikiem magnetycznym. Daje ona migoczace swiatło, bardzo niezdrowe dla oczu. Na Zachodzie od dawna stosuje sie tylko oprawy za statecznikiem elektronicznym które nie migocza i pozwalaja oszczedzać energie elektryczna. Ale w Polsce pracodawcy patrza tylko aby było najtaniej. Kup sobie lampke biurkową taką jak ta http://www.hexagon.waw.pl/lampka-biurowa-sandra-model-d20-bialy-p-4144.html Halogenowe światlo jest najzdrowsze dla oczu ze sztucznych. lampa ta ma 35W - świeci znacznie lepiej od tańszych tego typu, które mają tylko 20W

Gość hermionaona
jesteś na stażu, ale jakieś normy jednak obowiązują. Idź do firmowego bhpowca, przecież nie można 8h siedzieć przy sztucznym świetle

Gość monika monika 22
jutro chce powiedziec o tym, ale juz wczesniej wspominalam, ze nie ma okna i t swiatlo mnie razi to kierowniczka powiedziala, ze mam przyniesc jakas swoja lampkę, przynioslam, ale nic nie dało.... bo to lepiej jakby swiecilo z góry, a nie z boku na chwilke to tak ale nie na 8 h przy biurku i kompie :(

Gość gość
Wygooglaj sobie specjalne żarówki które imitują dzienne światło są bardzo drogie ale powinnaś takie mieć z tym że to pracodawca powinien je kupić

Gość monika monika 22
no przydałoby się, ale nie mam co liczyc, ze dla stazystki pracodawca wyrzuci kaske na takie swietlówki tym bardziej, ze to instytucja państwowa :)

Gość gość
Jak go pozwiesz za uszczerbek na zdrowiu to kupi

Gość monika monika 22
jutro porozmawiam chociaz o zmianie tych zarówek bo wczesniej chyba tam były zarówki dajace zólte swiatło a teraz mam biale to chyba roznica prawda? pytam, bo ja sie na tym nie znam !

Gość gość
kurde to nie są żarówki tylko świetlówki!