Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

sick pay z job center

Polecane posty

Gość gość

Jestem zarejestrowana jako job seekers,jeszcze dostaje pieniądze.estem w ciąży i znając życie nigdzie nie znajdę pracy,bo już przed ciążą miałam z tym problem.siedzę z dzieckiem w domu.niedługo job center przestanie mi płacić.szukam pracy ale nic nie mogę znaleść. Czy ktoś słyszał że jeżeli otrzyma sie chorobowe od lekarza u zaniesie do job center to będą wypłacać sick? Czy ktoś słyszał o czymś takim?

Gość gość
Job centre nie przestanie ci płacić. Po prostu kończy ci się contribution based jsa i przejdziesz na income based. Income based jest bezterminowo a contribution jest na pol roku.

Gość gość
Dostałam ostatnio list że nie mogą mi już płacić.zy żeby otrzymywać income basen trzeba coś wypełniać czy to idzie z automatu?

Gość gość
Idzie z automatu chyba ze masz partnera który zarabia to nie dostaniesz.

Gość gość
No właśnie mam partnera który pracuje,więc nie mam na co liczyć.

Gość gość
No właśnie mam partnera który pracuje,więc nie mam na co liczyć.

Gość gość
No to jak partner cie zaplodnil to niech teraz utrzymuje

Gość gość
ale chorobowe dostajesz kiedy pracujesz a nie kiedy jestes bezrobotna. Owszem, slyszalam o zwracaniu sie do jobcentre w sprawie chrobowego,ale w przypadku kiedy pracodawca odmowil wyplacenia bo np. za krotko pracujesz, itp. Ale osoba niepracujaca nie ma podstaw do zwolnienia lekarskiego :)

Gość gość
No wlasnie jest coś takiego. Znam przypadek że ktoś korzysta z tego i chciałam sie dowiedzieć czy ktos jeszcze slyszal o czymś takim

Gość gość
przede wszystkim nie dostanoesz zwolnienia tylko dlatego, ze jestes w ciazy. To nie Polska

Gość gość
witam jak Pani zarejestrowała się w job center każdy może ? jakie wymagania terzeba spełnić?

Gość gość
Jobseekers alowence jest dla osob aktywnie poszukujacych pracy, proste i logiczne ze jak jestes chora nie masz jak szukac pracy wiec job center przestaje placic zasilek a wyplaca chorobowe

Gość to mnie rozwalilo!!!!!!!!!
gość witam jak Pani zarejestrowała się w job center każdy może ? jakie wymagania terzeba spełnić?