Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wielebny7

rola

Polecane posty

Gość wielebny7

jestem facetem, prasuję, zmywam naczynia i odkurzam. Czy to jest normalne? /

Nie traktowałabym tego w kategoriach normalności lub nie. No chyba, że masz służbę, którą musisz wyręczać. Wówczas faktycznie jest to wręcz oburzające. ;)

Gość wielebny7
w domu rodzinnym był to tak zwany "babski obowiązek".

Rozumiem, ale nie mieszkasz już zdaje się w domu rodzinnym jeśli podnosisz ten temat ;) Powiem Ci na pocieszenie, że dzisiaj to jest norma a nie powód do zdziwienia. Chyba raczej zanikł sztywny podział na to kto co robi. Raczej zależy to od tego kto ma więcej czasu żeby się zająć tym czy tamtym. ;)

Gość gość
wielebny a w kiecce chodzisz?

Gość wielebny7
oooooooooooo!!!!!!!!! no to się porobiło Mamusia zawsze prasowała Tacie koszule , prała,sprzątała i gotowała.

gościu ? a nic w sumie ;) Autorze trzeba było sobie poszukać kobiety podobnej do mamusi ;)

Gość wielebny7
jakoś nie wyobrażam sobie np. Ronalda Regana prasującego kszulę albo Piłsudskiego wycierającego kurze i robiącego na drutach. To tak ku rozwadze !!!

Dlaczego nie ? Odpowiem Ci, bo oni mieli służbę ;) Jeśli masz czas i Twoja partnerka pracuje zawodowo to obowiązkami też powinniście się dzielić. Wiem to przykre :(

Gość wielebny7
jestem ze wsi i mój dziadek zawsze powtarzał, że są prace typowo kobiece. A popierał to powiedzeniem "bieda w tej zagrodzie gdzie krowa byka bodzie". Kobieta powinna być posłuszna swojemu panu. to tyle w tym prościutkim temacie !!!!

Gość gość
wies jest ciemna i sredniowieczna -vide potworna wielodzietnośc i dzieciobójstwo czeste-potwornośc- i co dziadek to dla ciebie autorytet?

Moja babcia mawiała: Dobra żona tym się chlubi, że gotuje co mąż lubi. Nawet kiedyś haftowałam taką makatkę. I co z tego ? Kiedy dziadek ciężko pracował fizycznie babcia zajmowała się domem. Czy dziadek siedział całe popołudnie przed telewizorem z butelką piwa ? Pewnie nie ;) To tak dla przemyślenia :D

Gość wielebny7
Do "gościa"| Napisał to bardzo mądry człowiek. Przeczytaj, pomyśl, może pomoże. Z szacunkiem. Wsi spokojna, wsi wesoła, Który głos twej chwale zdoła? Kto twe wczasy, kto pożytki Może wspomnieć za raz wszytki?

Gość wielebny7
Do mijamy: Ale ja nie mam w domu telewizora a piwa nie piję bo mam alergię na składniki w nim zawarte. i to nie jest żart. Pozdrawaim

Tak na zakończenie, jeśli faktycznie jesteś a nie tylko czujesz się wykorzystywany, bo takiej ewentualności nie wykluczam, postaraj się konstruktywnie porozmawiać. Innej możliwości nie ma. Pozdrawiam wielebny :)

Gość gość
czy babcia -ciemna wielordka z cyckami do kolan i dziadek -spasiony wieprz -to moga byc autorytety?

Gość gość
wieloródka

Gość wielebny7
Przykro że obrażasz ludzi którzy są już tam gdzie my będziemy za jakiś czas. Pozdrawiam ozięble.

Gość wielebny7
już jest za późno. zostałem sam . Coś w życiu mi nie wyszło zostałem sam !!!

Gość gość
byl w jakiejś gazecie -wywiad z dentysta praktykującym od lat 80 tych - i on rzekł z e wtedy stan uzebienia mieszkanców, zwlaszcza na wsi był jeszcze gorszy niz obecnie-z e ludzie na wsi woleli dac sobie wyrwać trojke niz ją leczyc- a komedia swietna kogel mogel? przyjechaly tam miastowe baby -i eleganckie, tip top -a tybylcz e mieszkanki wsi - zniszczone , chustki na głowie--jesli ktos taka babcie uwaza z a autorytet to dziwne

Gość gość
górna trójkę

Gość wielebny7
jest też świetna książka i film zatytułowany "Konopielka" Tylko co z tego ?????????? Przecież wszyscy "miastowi" też kiedyś mieszkali na wsi. Najpierw były wsie a dopiero potem miasta/ To tak dla uspokojenia !!

Gość gość
jakos wielu ludzi urodzilo sie w miescie i cale zycie tam zyje

Gościu ? zdaje się masz szkołę jutro ? Rodzice pozwalają Ci siedzieć do północy ? Czytaj ze zrozumieniem i przypomnij sobie definicję słowa szacunek :O To forum faktycznie zeszło na psy :(

Gość gość
gruba siwa pomarszczona pokrzywiona babcia -z wypadnieta wiekszoscia zebów w młodym wieku, z zylakami, nietrzymając a moczu to moze byc autorytet/a spasiony dziadek ze zrujnowanym zdrowiem?

Gość gość
zwlaszcza na wsi popularne -jest powiedzenie,, jak sie baby nie bije to jej wątroba gnije,,-uważam ze nikt nie nadaje sie na wzór do nasladowania

Gość wielebny7
Dziękuję mijama. Dziękuję bardzo. A do "gościa" a jakie to ma znaczenie czy ktoś jest pomarszczony i bez zębów czy też jest bez zmarszczek i z zębami ??? nie kumam ?

Gość gość
jesli ktos wygląda duzo starzej niz ma lat, jest gruby, z brakami zebowymi-to jak mozna go lub ja uważac za autorytet?

Gość gość
gruba,siwa , pomarszczona , matka lub babcia to ma byc autorytet?