Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nie wiem jak pomóc dziecku w rozwiazaniu zadania - pomocy !

Polecane posty

Gość gość

Witam. Mam 17 lat. Sąsiadka ma chorego męża w szpitalu a ja w tym czasie zajmuje się jej 7 letnim synkiem. Obiecałam w razie potrzeby pomóc dziecku przy lekcjach. Ale mam mały problem. Napiszę całe zadanie ,a zdania pisane caps lockiem to będą te co nie rozumiem.Proszę o wytłumaczenie. Z nalepek wybierz puzzle z wyrazami .Dopasuj je do siebie i ułóż .Odczytaj wyrazy,które się rymują.Napisz je poniżej parami.Przed każdym z wyrazów napisz dowolną cyfrę ,np.3 .JAKIE LITERY TRZEBA TERAZ DOPISAĆ NA KOŃCU WYRAZóW .napisz je. Te wyrazy to - słoń,koń,,leń,ślad,pień i bat. Chodzi mi tylko o wytłumaczenie o co chodzi gdzie napisałam dużymi literami.

Gość gość
no proste to to nie jest. wydaje mi sie że chodzi o 3 słoNIE 2 batY 5 koNI ale mogę się mylić

Gość gość
no proste to to nie jest. wydaje mi sie że chodzi o 3 słoNIE 2 batY 5 koNI ale mogę się mylić

może chodzi o liczbe mnogą - jesli napiszesz 4 leń - to powinno wyjść 4 lenie, z tym, że wtedy też trzeba wymazać kreseczkę, więc byłoby to z d*** zadanie

kafe się psuje na maksa -w każdym razie '4 lenie też' moga być nieporawnie, bo nie wiem w jakim przypadku powinny być;)

Gość gość
Dzięki dziewczyny. Na innym forum też dziewczyny powiedziały że pewnie tu chodzi o liczbę mnogą.

Gość HHHHHHHHHHFFD
i to sa zadania dla 7latka,moim zdaniem to chore.przeciez dzieci powinny same moc je rozwiazac.