Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dojnamammaa

karmienie piersia 3 miesieczne dziecko 4 razy dziennie ??

Polecane posty

Gość dojnamammaa

Witam mam synka co ma 3 miesiace , karmie go piersia. Pediatra stwierdzil ze dzieci w jego wieku na cycku powinny jesc 4 razy dziennie. Probuje go tak nastawic ale czesto placze tak jakby sie nie najadal, moze moje mleko juz jest malo wartosciowe. Inni mowia ze dziecko na cycu to je kiedy ono chce czasem kilkadziesiat razy na dobe a tu mi lekarz mowi ze 4 razy dziennie dawac cyca. Juz nie wiem co robic. POMOCY !!

Gość gość
Spokojnie co 2 godz max 3.

Gość gość
Spokojnie co 2 godz max 3.

Gość w ogóle go nie karm
w naturze przetrwają najsilniejsi. albo sobie poradzi albo nie 🖐️

Gość gość
Ja 3miesięczne dziecko karmiłam średnio co 3godz w dzień i w nocy a dodam że karmiłam na żądanie a 4razy na dobę to wychodzi co 6godz więc nic dziwnego że dziecko płacze bo głodne

Gość dojnamammaa
tak tylko za on po godzinie poltorej juz chce. Czy to moze byc zwiazane z tym ze moj pokarm juz jest malowartosciowy ??

Gość kiomi
zmień pediatrę !!!!!!!!!!!! ten Ci dziecko zagłodzi :O masakra :O

Gość gość
nie jest małowartościowy tylko tak żes go nauczyła. Dziecko może chcieć nawet co pół h co nie znaczy, że umiera z głodu. Dziecko jest człowiekiem i nie potrzebuje jedzenia częsciej niż ok 3 godziny

Gość gość
Moja jadla co 2-3 h. Piersia karmi sie na zadanie! To mleko sie szybko trawi, nie to co mm....

Gość nie rorumiem ??????
Jak w nocy można sobie darować karmienie ? jak dziecko płacze bo głodne to co ma zakneblować ?

Gość dojnamammaa
ale nawet jak mu daje co godzine wyglada jakby sie nienajadal czy moge miec malowartosciowy pokarm ??

Gość ta a w 3 miesiacu czesto jest
Kryzys laktacyjny i jak maluchowi wytlumaczysz ze ma mniej jesc?a jak nie bedzie ssal to nie bedzie mleka i koniec z karmieniem. Moj ma 2,5 miesiaca i np dzis goraco i naprawde co godzine musze go przystawiac,max co 1,5. Jakbym miala mu powoedziec,teraz sobie wyj niedostaniesz bo madry pediatra kazal karmic 4 razy?a ten pediatra zapomnial ze karmienie piersia to tez pojenie? Sam jak mu sie chce pic to czeka 3h i pije.zamiast zjesc? Walic takie rady autorko. Sluchaj swojego dziecka i swojego instynktu. Ja bym dzis chyba przez okno wyskoczyla jakbym nie przystawialana zadanie.

Gość o qrdeeeee
" nie jest małowartościowy tylko tak żes go nauczyła. Dziecko może chcieć nawet co pół h co nie znaczy, że umiera z głodu. Dziecko jest człowiekiem i nie potrzebuje jedzenia częsciej niż ok 3 godziny" Co to za p********ie ????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Gość ta a w 3 miesiacu czesto jest
Kryzys laktacyjny i jak maluchowi wytlumaczysz ze ma mniej jesc?a jak nie bedzie ssal to nie bedzie mleka i koniec z karmieniem. Moj ma 2,5 miesiaca i np dzis goraco i naprawde co godzine musze go przystawiac,max co 1,5. Jakbym miala mu powoedziec,teraz sobie wyj niedostaniesz bo madry pediatra kazal karmic 4 razy?a ten pediatra zapomnial ze karmienie piersia to tez pojenie? Sam jak mu sie chce pic to czeka 3h i pije.zamiast zjesc? Walic takie rady autorko. Sluchaj swojego dziecka i swojego instynktu. Ja bym dzis chyba przez okno wyskoczyla jakbym nie przystawialana zadanie.

Słuchaj pediatrę a nie własnego rozumu a daleko zajdziesz....Moja córka ma 4 miesiace i karmię ją na żądanie,czyli wtedy kiedy jest głodna,a nie kiedy ktoś mi mówi.Znasz jakieś dzieci które tak samo się rozwijają i sa książkowe???ja nie a to moje drugie dziecko

Gość gość
a karmcie sobie na żądanie :D to wam wisi dziecko na cycku non stop a nie mi :D A w nocy 3miesięczniak już może normalnie spać i nie musi mieć potrzeby jedzenia tylko go trzeba nauczyć a nie pozwolić w domu na dzieciokracje.

Gość gość
Moja jadla co 2-3 h. Piersia karmi sie na zadanie! To mleko sie szybko trawi, nie to co mm....

Gość gość
Moj ma 6 msc i je co 2 godziny plus 2-3 razy w nocy.

Gość gość
co za głupi pediatra. Przecież mleko matki to nie tylko jedzenie ale i picie. Tez pijesz tylko 4 razy dziennie zwłaszcza jak jest upał? Ja 7 miesieczne karmię rano, ok 12, ok 17 i przed snem bo je juz i kaszki i owoce i obiadki

Gość gość
Głupi pediatra a ta co pisze ze 3 miesięczne dziecko musi już przesypiać noce to jeszcze głupsza . Twoje dziecię jest jeszcze malutkie i ma prawo często jeść.

a może mu chodziło o dzień, w sensie dzień jak jest jasno ;) *** słuchaj, po pierwsze Twoje mleko jest dla dziecka najlepszym pokarmem. Nie ma czegos takiego jak mleko chude i tłuste. To mit babć ze wsi. Wiem, bo specjalnie pytałam kilku lekarzy i wszyscy obśmiali temat. Odrzywiaj się dobrze, karm na żądanie, przystawiaj do piersi a pobudzisz produkcje mleka. Pod koniec 4 miesiąca możesz (ale nie musisz) np. ściągnąć na wieczór mleko, zagęścic kleikiem ryżowym troszkę i to podac mełemu, naje się tym i da ci spokój w nocy. Poczytaj sobie o kryzysach laktacyjnych, dużo kobiet to przechodzi, myśli, że pokarm zanika, a to nie jest to, doinstruować się trzeba... I walcz dziewczyno, nie poddawaj się, dasz radę, ale to wymaga zaparcia się. No jest jeszcze kwestia tego, że niektóre maluchy mają mocno rozwinięty odruch ssania, i wiszenie na cycku nie jest spowodowane glodem ale chęcia bliskości po prostu. Kwestia jeszcze przybierania na wadze ; jest ok?

Gość gość
Twój lekarz jest niepoważny, zdecydowanie. Karmienie co 2,5- 3 godz. to norma, przy kryzysie laktacyjnym nawet częściej, a on zaleca karmienie co 6 godzin??? Zmień pediatrę i lepiej wyjdziesz na kupnie poradnika dla matki karmiącej... Dziecko ma malutki żołądek, no i mleko matki szybko się trawi. Jak przybiera na wadze? Bo aż wierzyć mi się nie chce że prawidłowo...

Gość gość
mój syn wg mnie bardzo mało jadł, jest na butli ma 4 mce, potrafi jeść co godzine-nawet po 20-40 ml.. wzięłam spisałam-mam taką możliwość na butli na mm, pokazałam naszej pediatrze-napisałam wszystko co zjadł i wypił. Powiedziała, że je mniej niż powinien ale on nie je 5 czy 6 razy już nie pamiętam normy po 150 czy 180, tylko mniej a częściej, widocznie tak potrzebuje, więc zmień pediatrę

Gość gość
Dziewczyny co to znaczy karmienie na żądanie? Zawsze sie zastanawiałąm. Skad wiadomo że dziecko akurat chce jeść a nie cos innego? Może chce np tylko smoczka? Bo mam w rodzinie takie osoby, które uważaj że jak tylko dziecko zapłacze to trzeba mu dać pierś, nawet same matkom tak zwracają uwagę, daj mu i daj mu. Ja sie z tym nie zgadzam ale może nie znam sie bo nie mam dzieci. Czy one maja racje? Przeciez to niemozliwe żeby na każde zakwilenie dawac dziecku pierś. Czy tak wyglada karmienie?

Gość dojnamammaa
po porodzie wazyl 3260 a teraz jak ma trzy miesiace troszke ponad 4 kg...

Gość gość
i pediatra nic na to???????????????????????? mój syn urodził na 3 mce ważył równo 5800 a urodził się 2800......

Gość gość
Przecież przybiera na wadze minimalnie... ledwie tyle żeby nie uznać tego za niedowagę. Zdecydowanie zmień lekarza... nie przychodziła położna do Ciebie?

Gość gość
Pierś 4 razy dziennie? Pierwsze słyszę . A skąd ty wytrzasnęłaś takiego mądrego lekarza i skąd on ma takie wiadomości? Od tego jak często karmić i od wszelkich informacji są kompetentne osoby czyli położne i siostry w szpitalach a nie pediatra facet który łyknął gdzieś teorii (w tym wypadku nie wiem z jakich książek czy na czyich wykładach) i bzdury totalne gada. Piersią karmi się na żądanie! Matka natura nie stworzyła granicy mówiącej że karmić dziecko należy do magicznej cyfry 4 :D. Dziecko jest głodne , trzeba przystawić choćby już 8 razy było przystawiane.

Aż mi się krew w żyłach zagotowała... Zastanawiam się, czy pytająca napisała prawdę. Jeśli karmisz tylko piersią : MINIMUM TO 8 KARMIEŃ NA DOBĘ, a lekarza powinnaś zgłosić. Przekazywanie takich informacji pacjentkom jest już karalne.