Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość LolaOlaPOLa

ANGINA-wujscie na dwór?!

Polecane posty

Gość LolaOlaPOLa

córka ma 2,5 roku, od poniedziałku bierze antybiotyk(angina-bakteryjna). Na drugi dzień czyli wtorek dziecko już nie gorączkowało, dziś czwartek-młoda czuje się bardzo dobrze, pije, ma nawet apetyt... lek muszę jednak podawać do 7 dni czyli do niedzieli. Pogoda piękna, mimo wietrzenia domu, dziecko patrzy przez okno i aż mi serce ściska bo chciałaby wyjść na dwór ale nie wiem czy można już z nią wyjść. Jak miała zapalenie ucha, to lekarka pozwolila wychodzic(gdy nie goraczkowala) a teraz zapomnialam spytac lekarki..... i nie wiem jak to jest przy anginie

Gość LolaOlaPOLa
może, jakaś mama, której dziecko chorowało na anginę doradzi...

Gość gość
Z dzieckiem mozna wychodzic jak ma ponizej 38 st C, takze spokojnie mozecie isc, skoro nie goraczkuje. Szczegolnie w tak piekna pogode jak dzis

Gość gość
witaj, ja mam takiego madrego pediatre, ktory zawsze mowi, ze lepsze jest swierze powietrze niz kiszenie w domu, pod warunkiem, ze dziecko nie ma goraczki, dobrze sie czuje i ma ochote wyjsc. Moje wychodzily i uwazam, ze na zdrowie im to wyszlo. Zdrowka dla coreczki!

Gość gość
swieze powietrze - mialo byc, sorry za blad!

Gość mama 2 sztuki
Zgadzam sie z kolezanka od "madrego pediatry":) Goraczka czyli jak ktos wyzej napisal to powyzej 38 st, takze wychodz smialo i milego spaceru.

Gość gość
Przy antybiotyku trzeba uważac ze slońcem - tzn. nie może byc dziecko na slońcu jak bierze antybiotyk.

Gość LolaOlaPOLa
tak jak pisałam temperatury już nie miała we wtorek , jest wesoła, je , pije, zachowuje się jak zdrowe dziecko...hmm no wlasnie trzeba chronic od slonca przy antybiotyku, moze spacer w parku sie sprawdzi, kapleusz na glowe, krem z filtrem