Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nana90

niedoczynnosc tarczycy a wynik w normie

Polecane posty

Gość gość
no i ty też idz i dostaniesz leki i będzie wszystko dobrze

Nana90: wychodzi na to, że masz prawie dwukrotnie wyższy poziom ft3 niż ft4, FT4 32.47% [ wynik 1.18, norma (0.93 - 1.7)] FT3 58.06% [ wynik 3.65, norma (2.57 - 4.43)] co może wskazywać na niedoczynność tarczycy. Po wizycie daj znać jakie dawki przepisał ci lekarz i jak się po nich czujesz.

Gość Nana90
jeszcze nie byłam u lekarza ale ten wynik juz daje nadzieje na otrzymanie lekow. pewnie jeszcze bede musiala miec zrobione usg i przeciwciała

Gość Swiruje!
gość,też byłam i nie dostałam leków.ale przecież lekarze wiedzą lepiej ode mnie jak się czuję i twierdzą że to tylko subkliniczna niedoczynność tarczycy. :o Nana90,na twoim miejscu nie cieszyłabym się tak bardzo,bo możesz tak samo jak ja trafić do konowała co ci wciśnie SNT (to tak w skrócie ;) ).Idziesz na wizytę prywatną?

Gość Swiruje!
gość,też byłam i nie dostałam leków.ale przecież lekarze wiedzą lepiej ode mnie jak się czuję i twierdzą że to tylko subkliniczna niedoczynność tarczycy. :o Nana90,na twoim miejscu nie cieszyłabym się tak bardzo,bo możesz tak samo jak ja trafić do konowała co ci wciśnie SNT (to tak w skrócie ;) ).Idziesz na wizytę prywatną?

Gość Nana90
ide na wizyte prywatna zreszta ze leczy sie objawy a nie wyniki badan ostatnio moje cykle sa zbyt krotkie jak na pco i miesiaczki zbyt obfite i dlugo trwajace... az sie zastanawiam czy dostalam dobra diagnoze i czy po prostu tych problemow ginekologicznych nie mam od tarczycy do tego mam siare w piersi ale to juz od 3 lat. ciekawe z jakiego powodu tak naprawde. prolaktyne mialam w normie a wyciek i tak byl i ginekolog powiedzial ze to sprawa duzego biustu... sama nie wiem w co juz wierzyc...

Gość Swiruje!
To witaj w klubie,też mam krótki cykl,tylko że okres trwa u mnie krótko i jest mało obfity.W ogóle nie czuję tego okresu,nie boli mnie nawet brzuch.To że występuje u mnie krótki cykl jakoś nie bardzo mnie martwi,ale dlaczego jest on tak nieregularny?Jeszcze jakieś pół roku temu też miałam strasznie nieregularny okres,z tym że spóźniał mi się bardzo.Teraz na odwrót.Czasem pojawia się co 19 dni,czasem 21,następnie co 28,a potem to już w ogóle dopiero po po 40 dniach.

Gość Nana90
nie napisalam ze mam krotki cykl. napisalam ze za krotki jak na pco (policystyczne jajniki) trwa teraz 31-35 dni a okres trwa 7 dni plus 3 dniowe plamienia przed :( a boli mnie dwa dni tak jakbym miala wrecz rodzic....