Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niszi

helicobacter pyroli pytanie

Polecane posty

Gość W czasie eradykacji
Antybiotykami bierz około 500 mg vit c dziennie i pij piwo. To nie żart, badania wykazały ze zwiększa to skuteczność leczenia. Sama wit c zwiększa eradykacji z 70 do 90 procent wyleczen

Gość gość
nie pij alkoholu biorąc antybiotyki dobra rada.

Gość niszi
Juz połknąłem pierwszą serię po śniadanku :) mam osłonowo przepisany polprazol , mam łykać go raz dziennie przed kolacją NIee piwa napewno nie będę pił , antybiotyki plus % nieee , nie chce sobie bebechów rozwalić

Gość lilien5
ma to samo tyle że ciut inne objawy leczyłam już raz niestety są nawroty przy biegunce trzeba uważać na alkohol piwsko i ostre przyprawy ale ogółem jeść możesz normalnie

Gość nisszi
A jak u ciebie ta bakteria się objawia ??

Gość nisszi
Czy wy też podczas brania tabletek na pylori macie uczucie ssania w brzuchu i biegunki ??

Gość nisszi
Witam, zakończyłem właśnie branie tabletek , cz mogę wrócić juz do normalnego odżywiania się ??

Gość nisszi
Mogę wrócić do normalnego jedzenia?? czy mam nadal uważać ??

Gość gość
mam stwierdzona bakterie przez gastroskopie. bralam fromid co 12 godz. rano i wieczorem po 1 tabl. metronidazol co 8 godz. czyli 3 x po 2 tabletki to wszystko przez 7 dni controlec 20, 2 x1 na czczo rano i na czczo 1/2 godz.przed kolacja. ten ostatni przez 2 m-ce i na 3 m-c 1 tabl. jako oslonowy jakiś probiotyk do wyboru w aptece. po ok. 2 latach może się odnowić. to wszystko. dieta wskazana już zawsze.

Gość niszi
Mi lekarka powiedziała że będę mógł jeść juz normalnie po zakończeniu antybiotyku

Gość nisszi
Więc pozwoliłem sobie na normalne jedzenie po 10 dniowej diecie .

Gość gość
też miałam silny trądzik i żadne leki nie pomagały w tamtym roku dostałam silnego bólu brzucha i żołądka, wylądowałam w szpitalu, po gastro wyszedł stan zapalny, liczne nadżerki, oraz bakteria HP dostałam leki na 10 dni, ale lekarze mówili, że pełne zagojenie żołądka może potrwać 3 miesiące... niestety dopiero po ponad roku poczułam jakąkolwiek ulgę... piłam różne ziółka, piłam propolis, jadłam brokuły i żurawinę, które niby bakterie nie lubią i NIC!!! wydaje mi się że teraz przez pogodę (ciepło, sucho) czuje się lepiej, ale inhibitory pompy protonowej i dieta non stop. Jedynie trądzik wyleczyłam :) mam 20 lat, nie pale, nie pije, jem raczej zdrowo :):)

Gość nisszi
Nie wiem co mam myśleć , skończyłem 2 dni temu brać i od tamtego czasu zacząłem jeść normalnie , powtórzę że jedynym moim problemem to były krostki na powiekach trochę białawy język i tyle , zadnych bóli brzucha , a ni nic , tak więc dlatego poszedłem do dermatologa bo nawet nie pomyslalbym ze coś na skórze może być przez przewód pokarmowy ... to coś z powiek zginęło , nie boli mnie brzuch , jem to co jadełem czli obiadki , owoce , itp.

Gość nisszi
Nie biore już od tygodnia antybiotyku, lecz ciągle nurtuję mnie jeden problem , dużo czytałem że ludzie mają nawroty pylori , ale mają bóle brzucha itp , ja jak pisałem wcześniej nie miałem nic , jedynie coś na powiekach , więc , jesli u mnie nie daj boże wystąpiłbym nawrót to też by miał charakter zmian skórnych?? boję się że moz.ę mi to wrócić i nawet nie będę o tym wiedział:/ niech ktoś mi podpowie coś