Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mia mamma

Na co zwrócić uwagę kupując KRZESEŁKO DO KARMIENIA ?

Polecane posty

Gość mia mamma

Różnice w cenach są spore, na co warto zwrócić uwagę wybierając krzesełko?

Gość gość-autorka
Nie jestem matką ale tak na zdrowy rozsądek to chyba musi być stabilne i łatwe do utrzymania w czystości :O 🖐️

Gość Smutna córka
Jak patrze po rodzinie (sama dopiero co jestem w ciąży): Wybieraj takie aby blat przy krzesełku miał taki wymiar aby postawić plastikowy dziecięcy talerzyk. Moja szwagierka ma takie krzesełko z jakby 3 przegrodami i miejscem n kubek a talerza tam nie postawisz bo krzywo stoi:O. Pasy najlepiej 5 punktowe i szerokie nóżki bo dziecko później czasem się rusza jakby się chciało wygramolić i wtedy stabilność jest istotna. Material-najlepiej cerata, łatwo scierac, najgorzej jak jest gdzies zwykłya tkanina co ciężko uprać..No i wygoda to taki kosz podwieszany pod spód krzesełka. Bratowa matakie i tam sobie trzyma sliniaki i tertrowe pieluchy:)

Gość gość
Żeby było rosnące i na lata, a takie są drewniane krzesełka z obniżanym stopniowo siedziskiem i podnóżkiem. Starczają do szkoły podstawowej nie tylko do stołu ale i do biurka. Barierka zabezpieczająca i pasy są z czasem demontowane i wygląda jak normalne krzesło juniora. Jest ich duży wybór na rynku - od cholernie drogich po w miarę przystępne cenowo.

Gość gość
A i mają jeszcze tają przewagę nad plastikami, że można je dosunąć całkowicie do stołu i dziecko je razem z rodziną, a nie samotnie w kącie.

http://allegro.pl/coneco-gobi-krzeselko-kolory-wysylka-24h-wyprzedaz-i3307972341.html My mamy dokładnie takie. Pasy jak brzdąc mały i się buja (później można wyjąć), regulacja oparcia, regulacja wysokości siedziska, regulowany i wyjmowany blat, kosz z tyłu. No i z ceraty. Absolutnie nie kupuj materiałowych, bo nie będziesz nadążać z praniem. Tego typu krzesełka naprawdę polecam.

Młody siedzi z nami przy stole. Dosuwamy krzesełko do blatu i już ;]

Gość gość
Ale nie dosuniesz do końca, tylko między dzieckiem a stołem jest duża szpara.

Gość jaaaa86
ja kupiłam jakieś wymyślne chicco za ok 300 zł , szczezrze - gdybym miała cośnąc czAs kupiłabym zwykłe, najprostsze np z Ikei za chyba 60 zł .... teraz moja 2 latka je już na zwykłym małym krzesełku ....

Najprostrze i najmniejsze, a najlepiej takie co mozna dostawic do stołu albo w ogóle takie krzeselko co montuje się do normalnego krzesła.

Nie napisałam dokładnie ;] Dosuwam krzesełko do naszego stołu jak najbliżej blatu, ale nie zdejmuję Młodemu jego blatu z krzesełka. Także siedzi z nami przy stole, jednak w swoim krzesełku.Talerz stawiam na jego blacie, bo strasznie rozpierdziela jedzenie. Jak już nauczy się jeść jak człowiek to będzie siedział z nami na normalnym krzesełku, bez arcydzieł ze śmietany i ziemniaków na blacie ;] Ja bardzo sobie chwalę krzesełko do karmienia jakie by nie było. Młody zaczął w nim jeść jak skończył jakoś pół roku i je do dziś (a ma 2,5). Jak dla mnie to bardzo, bardzo dobry wynalazek.

Gość gość
PS.oglądałam rózne krzesełka i tańsze i te droższe ale jednak postawiłam na krzesełko z ikei.moje dziecko siedzi tylko w nim głownie jak coć je,wiec bez sensu wydawac kupe kasy.jest co najważniejsze łatwy do czyszczenia:)

Gość gość
tripp trapp- jedno na całe życie, szkoda kasy na te plastikowe badziewia

Gość mia mamma
Fajne, ale ponad 700 zł za samo krzesło, a z akcesoriami to ponad 1000 wychodzi, to chyba lekka przesada :(

Gość gość
Po doświadczeniach z 2 dzieci i zakupie dla nich "modnego" krzesełka, zdecydowanie polecam ten z Ikei, jak z linku powyżej. Żadnych bajerów, dokładanych stoliczków, koszyków. Jak przyjdzie czas, że dziecko samo będzie jadło kaszę mannę będziesz przeklinać te cuda bo kasza włazi wszędzie a czyszczenia na pół dnia. Chyba że Twoje dziecko nie będzie miało prawa tknąć swoją ręką sztućców do skończenia 3 lat bo i o takich mamach tu czytałam. :P ;) Moje nie miały roku jak dostawały swoją łyżkę i próbowały jeść. ;)