Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość in-flagranti

śliczna dziewczynka o imieniu...

Polecane posty

Gość gość
Zakompleksionym mamuska latwiej wyzwac mamusie Nikoil Roksany Alana od patologicznych niz zebrac sie na odwage I nadac imie takie jak naprawde im sie podoba. Zazwyczaj po wplywem babc, ciotus, mam nadaja imiona dzieciom. Potem wmawiaja wszystkim, ze inteligencja nadaje imiona takie jak zosia stefania czy piotr

Gość gość
Dokładnie,popieram poprzedniczkę,Dają imiona po babciach,wujkach Wole dac dziecku na imię Brajan,Samanta,jak piotr czy ania.A autorka tego wpisu to pewnie jakaś Zocha,,bo czytając wpis to pewnie z zazdrosci że sama na solarium isc nie może,bąndz z przykazania babci dała na imię dziecku Elżbieta,lub cos w podobie,..

Gość gość
jedynie w zasciankowej Polsce, ludzie tak bardzo przezywaja imiona obcych dzieci :D Mieszkam za granica i tu nikt sie nie interesuje, nie komentuje jak ma na imie dziecko sasiada czy tez zupelnie obcej osoby :D

Gość gość
u mnie w bloku siostry są: Savanna i Sabrina, a mamusia normalna całkiem, taki typ chłopczycy raczej. I dziewczynki też zdecydowanie nie są w estetyce różu i kucyków pony :)

Gość gość
Mam na imie Jessica, urodzona w latach 80' rodzice wykształcenie wyższe. Tak więc wasze teorie nt nizin intelektualnych i analogi nadawania potomstwu imion legły w gruzach. Analogicznie uważacie że nadając córce imie np. Zuzanna świadczyć to ma o waszej wyższej sferze?!! :classic_cool:

Gość ogryzekogryzek
zwisa mi jak ludzie dają na imię swojemu dziecku ale zaczynam czuć się nieswojo we własnym kraju kiedy idąc na zajęcia z dzieckiem jak wczoraj nie umiałam wypowiedzieć, spamiętać imion dzieci, na 12tkę dzieci typowe imiona miało może z trójka a reszta to imiona baaardzo rzadkie albo jakieś dziwolągi typu Inez :/ był Cyprian, Juliusz, owa Inez, Dobrosława, Irmina, Wirginia, Aleksy ( z podkreślenie że to nie aleks tylko aleksy) oraz Jasmina i Vievienne (nie wiem nawet czy tak się pisze), a także Janina, Agnieszka, zdaję sobie sprawę, ze dla jednych będzie kosmicznym imieniem Cyprian, dla innych Janina ale mimo wszystko to jest jakaś dziwaczna mieszanka imion jak dla mojego pokolenia :) nie wiem czy się śmiać czy płakać :D

Gość gość
nie mam nic przeciwko nadawaniu dzieciom takich imion niech kazdy sobie robi co chce ale porownywanie Polski do innych kraji np. Anglia jest dla mnie nie na miejsu. Tam przecież jest bardzo wieli imigrantow i wiele koltor i dletego nikogo nie dziwa takie czy inne imona. Potem takie mamuski co wrocily z emigracji oburzone ze Polska zacofana ze zasciankowa

Gość gość
Na tym forum,to jednak widac polskie ograniczenia w odniesieniu do imion . A Samanta -pisownia akurat bezproblemowa.

Gość gość
A może już czas żeby właśnie te wszystkie Samanty, Inez i Vivienne przestały nas dziwić? Z jednej strony pchamy się do cywilizacji i obrażamy gdy ktoś nas nazwie zacofanymi, a z drugiej wyśmiewamy obco brzmiące imiona. Nagle w tym jednym jedynym przypadku tak nam bardzo zależy na polskiej tradycji.

Gość Katrinaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
wszyscy chcemy byc europejczykami wiec przyzwyczajmy sie do takich imion, Samanta, Selene , Inez to ładne normalne imiona osobiscie wole te niż Franciszków czy Stanisławów. Nie dziwie sie kuzynce ze dała córce imie po Selenie Perez była piekna i miała sliczny głos, bardzo lubie jej piosenki ;)