Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

kiedy wasze dzieci zaczely chodzic

Polecane posty

Gość gość

raczkowac podnosic sie i siadac w jakim wieku

Gość gość
moja nie raczkowała, ma skończone 11 m-cy sama nie chodzi ale za rączkę już stabilnie drepcze

Gość gość
Pierwszy syn nie raczkował wcale ,poszedł sam przez pokój jak miał 12 mies ,następnie przestał i ponownie zaczął chodzić jak miał 14 mies ,nie pamiętam kiedy siadał i podnosił się ,drugi syn miał 8 mies jak samodzielnie zaczął chodzić ,reszty nie pamiętam .

Gość gość
Syn raczkował siedział jak miał ok 7 miesięcy, mając 9 miesięcy raczkował, chodził sam jak miał 13,5 miesiąca. U siostry syn w tym samym wieku robił to wszystko dużo wcześniej, natomiast córka koleżanki nie chodzi nadal a ma już 16 miesięcy, nawet za rączki kiepsko sobie radzi.

Gość ewaewelina
moj poszedł w dniu swoich 1-szych urodzin:) odrazu bez raczkowania

Gość gość
pierwsze chwiejne kroczki jak mial 10 mies. w wieku 11 juz takie na pewniaka

Wieku 8 miesięcy siedział sam , nie raczkował.A jeśli chodzi o chodzenie to przy meblach sam dreptał jak miał 9-10 miesięcy a swój samodzielny krok dał wieku 13 miesięcy.Dodam że nie używaliśmy chodzika.

Gość gość
autorko moja córa przy meblach chodizla juz jak miała 9-10 miesiecy. natomiast dla mnie chodzenie dziecka jest wtedy gdy ono samodzielnie stawia pierwsze kroczki tzn potrafi sie puscic mebelka i isc samo. moja skonczyła 13 miesiecy 4 czerwca i w tym tygodniu zaczęła tez sama śmigać przez mieszkanie. owszem jest jeszcze niestabilna i trzeba ja asekurowac ale chodzi sama troche jak robocik :) juz nie boi sie puscic mebla, potrafi stac na nózkach bez podparcia i nawet tańczyc hehe tzn kiwac pupcią, potrafi ze stojacego schylic sie po cos i ponownie satanć sama. wiec nasz czas to własnie skonczone 13 miesiecy. natomiast syn szwagierki zaczął to robic w 10 miesiacy zycia ale co z tego jak teraz koślawi nózki. ponoc jak dziecko zaczyna chodzic szybko to ma problem z kręgosłupem i stawami. wiec nie ma co pośpieszać dziecka.

Gość gość
dodam jeszcze ze córcia raczkowała majac 7 miesiecy i 5 dni - akurat ta date pamietam dokładnie.

Gość gość
mój zaczą ładnie siedzieć jak miał pół roku,raczkowal po 8miesiącu a teraz idzie mu 12miesiąc i zaczyna stawiać samodzielne kroki