Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość z uk

Ale w tej Polsce jest bieda :( Mieszkam w UK i aż wierzyć się nie chce.

Polecane posty

Gość gościuuuu
chodźmy się skrzyknijmy i zróbmy najlepiej rewolucje w tym kraju,bo mogłoby byc tu dobrze..nie tylko politykom ,armii urzędników i tym podobnym a tfe!

ja mam wrazenie, ze u nas juz zadnej rewolucji nie bedzie - ci bardziej pozbierani albo wyjechali, albo sie jako tako urzadzili, a reszta sie nie ruszy. tylko bedzie narzekac.

Gość gościuuuu
to ciekawe co bedzie za pare lat.skoro juz teraz wyjechało jakies 3 500 000 ludzi.Czyli jakies 10 % ludzi,mało tego ..wyjechali ludzie pracujący,produktywni.czyli wyjechałop jakies 33 % ludzi w wieku produktywnym,co bedzie z tego i co bedzie dalej mozna tylko sie domyślać.

Gość gość
Polska zostanie krajem rencistow i emerytow,tylko ciekawe kto na te emerytury i renty bedzie pracowal....

Gość gość
Właśnie to mnie zawsze zastanawiało,co będzie gdy dojdzie do tego,że wyjedzie taka suma ludzi,że nie będzie Polska normalnie funkcjowała(już ledwo zipie). Inne kraje już jak zapełnione przez Polaków,a Polska traci , z winy Tuska i całej ferajny. Ja wam napiszę,że sama nie wiem co tutaj jeszcze robię! :( Nie mam tak że dzisiaj chcę i sobie kupię bluzkę za 10 zł :( Muszę planować z wyprzedzeniem przy czym bardziej oszczędzać,płakać się chce na te przej****e życie! Wiele tematów jest o 50 zł do tego i do tego,a ja mam do jutra w portfelu 4 zł. Naszczęscie w lodówce mam co jeść. Ale co to za życie. Człowiek pracuje legalnie,stara się a i tak huj z tego ma.

Gość gość
Polskę niszczą urzędnicy dla których liczy się kasa. Zobaczcie jak Polska zadłużona,a jeszcze walneli euro stadion który straty przyniósł :D To trzeba być idiotą.

Gość gość
Chyba ja juz w depresje wpadlem, bo jest tak ciezko w polsce. Nie stac mnie na zalozenie rodziny !!Ratuj sie kto moze

Gość gość
ale sie usraliście, zapamietajcie sobie raz na zawsze POLSKA JEST DLA BOGATYCH!!!! a tylko biedota tu narzeka, jakos bogaci sobie chwala mieszaknie w Pl, a niemota zawsze bedzie niemota, czy to w Polsce czy zagranica, trzeba sie ztym pogodzic:P

Gość gość
Do tego kogos wyzej: zagranica jakos zylem duzo lepiej , za to w polsce niczego nie moge sie dorobic uczciwie . A niemotami nazwalbym raczej tych ktorzy siedza na stolkach urzedniczych i cala reszte budzetowki , politykow .

Gość gość
to dlaczego wrocileś? ja napewno bym wyjechala, jakby mi tu bylo źle:)

Gość ewka z bialegostoku
jaka bieda? mnie i mojej rodzinie bardzo dobrze sie zyje, mamy na wszystko, co trzeba i okladamy pieniadze na przyszłosc, zyc nie umierac:)

Gość gość
Czemu wrocilem ? Bo mialem nadzieje ze da sie normalnie tutaj zyc . Chcialem w POlsce mieszkac , ale po kilku latach wlasnie mi sie odwidzialo .

Gość gość
Bieda nie sięga bogatych,tylko gdy rzą i ich obsukubie zobaczymy co zrobią :D Także głosujcie tak dalej,a poitem obudzicie się z ręką w nocniku. Wy macxie dobrze? Ok,ale większa część ludzi ma hujowo. To co dla was jest tu luksusem w wielu krajach jest standardem dla wszystkich a wy o mało się nie posracie :) i tam nie musisz mieć studiów,zarabiać milionów,aby żyć godnie w normalnych warunkach. Potrafcie zrozumieć innych,szkoda że wasz tok myślenia już się wypalił i pi co wam studia :D jak nie znacie sytuacji w Polsce.

Gość gość
Polska niszczy ludzi :(

Gość w pl to same dziady
niedługo zostana :)

Gość taaak piekna przyroda
ale WY Polacy nie umiecie o nia dbac! Smieci w lasach,smieci na lakach,rzeki brudne,obsrane trawniki. Wy o nic nie umiecie zadbac i wszystkona rzad zrzucacie.aduzo winy jest w was samych. KTO TEN RZAD WYBRAL? dajecie soba manipilowac,nie macie wlasnej osobowosci.

Gość gość
wal sie!

Gość Legion_123
Ślepi wy wszyscy jesteście. Przestańcie się gryźć między sobą !! Czy nie widzicie że to jest wszystko zaplanowane !! Polska ziemia jest chroniona tylko do 2016 roku po tym okresie każdy w uni będzie mógł prawnie nabyć ją bez problemów a zawłaszcza gebelsy!! Ludzie w sile wieku czyli ci co mogą coś zmienić zostali zmuszeni do poszukiwania chleba w innym kraju a co za tym idzie siła która mogła by jakąkolwiek rewolucje zainicjować została rozproszona. Proponuje obejrzeć "Nocna zmiana" a wszystko się rozjaśni. Czy wy nie widzicie że to jest częścią większego planu wyludnienia Polski i zaniku naszego narodu. Gryziemy się między nami zamiast się jednoczyć przeciwko następnemu cichemu rozbiorowi. Pomyślcie tylko, położenie geograficzne Polski ma kluczowe znaczenie dla Rosji i Niemiec. Jeżeli Polska odzyskała by swoją niepodległość i świadomość narodową to w tym wypadku bylibyśmy graczem z którym należało by się liczyć ale lepiej trzymać nasze państwo skłócone i na granicy biedy co by klasa średnia się nie wytworzyła a garstkę ludzi bogatych zawsze można przekupić. "Jeszcze Polska nie zginęła kiedy My żyjemy" Wystarczy aby politycy poczuli strach i że zostaną ukarani jeżeli czynami pokażą że są zdrajcami narodu. Dużo jest najemników którzy zrobią wszystko za kasę. Wystarczy jeden przykład i reszta się uspokoi.

Gość gość
Wszyscy wyjadą,bogatych przekupią i po Polsce wp**du. Przejmie nas Rosja,albo Niemcy,weźmie pod niewolnictwo :O Tak skończymy. Bo zamiast razem wyjść na ulicę,to dajemy się robić w balona.

Gość Legion_123
Wiele niby było akcji wyjścia na ulice, obalenia rządu, obalenia tuska i co i nic. Takie akcje da się łatwo stłamsić poprzez SB a bliskich ludzi którzy w tych akcja uczestniczyli zaszczuć aby to się już więcej nie powtórzyło. Nie tędy droga, jakieś zgromadzenia i rewolucje poprzez wielkie masy ludzi nie zadziała. Tutaj musi zadziałać sama jednostka, coś co jest nie możliwe do infiltracji przez SB, coś czego SB nie będzie mogło powstrzymać, nie będzie wstanie wprowadzić swoich ludzi a co za tym idzie powstrzymać tego procesu. Ponieważ czyny jednostki są nie do przeiwdzenia. Jeżeli pojedyncze jednostki bez informowania innych zainicjują partyzanckie akcje wtedy jest szansa że inni ich będą naśladować i powstanie efekt kuli śniegowej. Tak jak za czasów okupacji niemieckiej kiedy to ruch oporu wykonywał wyroki w imieniu Rzeczypospolitej Polskiej za kolaboranctwo gdzie wyrok był tylko jeden !! Przez stulecia ruscy i niemcy próbowali nas zrusyfikować, zgermanizować, wymazać z mapy świata. Ale nasi pradziadowie, dziadowe potrafili się zjednoczyć i postawić opór , powiedzieć NIE. Zrobili to dla NAS !! Abyśmy My ich dzieci , wnukowie, prawnukowie mieszkali w swoim kraju,wolnym, niepodległym. Po mimo upływu lat te same państwa dalej prowadzą tą samą politykę lecz w innej formie. Grabią Nasze mienie, doprowadzają nas do ubóstwa, skłócają nas między sobą, fałszują historie. Niemieckie obozy zagłady nazywają Polskimi, niemcy stawiają się w roli ofiar a nie agresorów, powstają muzea wypędzonych niemców. Polacy, pomimo naszych odmienny zdań teraz jest czas aby zacząć działać we wspólnej sprawie. Teraz jest czas aby oddać hołd naszym pradziadkom, dziadkom którzy oddali własne życia dla Nas abyśmy nie podzielili ich losu. Do Polski trzeba wracać po mimo przeciwności losów trzeba walczyć bo od kogo jak nie od nas zależny los Nas wszystkich!!

Gość gość
Chociaż jeden mądry głos! ____________________ BRAWO Legion_123 !!! ________________________ Przeczytajcie uważnie co On/a pisze ! Mam nadzieję ,że jeszcze tu zajrzysz :)

Gość gość
legion co wedlug ciebie Polacy mieliby zrobic? Jak nie wyjeżdżać.

Gość gość
no własnie co robic,jak połowa wyjechała.

Gość gość
Nie mam w sobie na tyle duzo determinacji, zeby tutaj zostac i walczyc....Przykro mi,ale mam na utrzymaniu 5 osob wlacznie ze mna..Nie mam juz sily

Gość gfb
Też już mam dość,ale ang kiepsko znam i nie mam zbytnio kogoś kto by pomógł z wyjazdem,więc lipa,biedować mi zostaje.

Gość gość
Życie w pl jest bardzo ciężkie,zrozumieją ci ktorzy pracuja na niskich stanowiskach i ledwo maja kase.

Gość gość
jak wam źle to jazda zagranice, wcale nie trzeba znac jezyka, brat wohole nie zna niemieckiego a ma prace i zarabia na nasze kolo 6tys, pracuje 8h ale na 2 zmiany

Gość gość
bęz języka tak łatwo nie jest,ale tez możłiwe !

taki płacz, że tyle osób wyjechało, zwłaszcza w wieku rozrodczym, że się mało dzieci rodzi, a ludzie ciągle sa na bezrobociu, pracy nie mogą znaleźć, cieżko o przyzwoitą płacę - skoro tyle osób wyjechało to przeciez powinno być lepiej tym co zostali? wszak niejedna osoba twierdzi, że wyjechała hołota, patologia i pracownicy niewykwalifikowani... powinno być milej, bezpieczniej, pracodawcy powinni się zabijać o pracownika... a jakoś tego nie widać, więc zostawcie migrantów w spokoju - jakby nie patrzeć oprócz polepszenia bytu sobie też teoretycznie polepszyliśmy tym, którzy zostali, a że słabo to widać w rzeczywistości to sami pomyślcie dlaczego...