Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość z uk

Ale w tej Polsce jest bieda :( Mieszkam w UK i aż wierzyć się nie chce.

Polecane posty

Gość ja pobieram benefity
wiec po co ich oszukiwać. Ja tam lubię swoich :) O dom już złożyłam czekam aż dostanę :D Oby nie zadługo. A Polaków serdecznie zapraszam Anglia. A Ci co obrażają Polaków to kij wam w oko,!!!!!!!!!

Gość gość
bo kazdy normalny bierze ile sie da:P czy to w Pl czy zagranicą, tylko,ze zagranica h o jniejsza dla nas:D

Gość Oj Polaczki.
Jak dobrze ze jestem z daleka od Polski i Polaczków :) A tutaj wielu ich nie ma bo wizę potrzeba :D :D :D :D :D

Gość gość
nie uzywam mydla, odrazu perfumy leję:D od Diora:) a ty pomarz o takich albo se kup w Bierdonce bo przez łącza wali od ciebie

Gość zasiłki lepiej brac
za granica,więcej dają . W polsce nawet nie brałam,bo huj nie pieniądz :D W Anglii to coś można jeszcze zaszaleć za to. Książek nie kupuje,życ nie umierać!!!!!!!!!! :D

Gość niemota to ty
Musiałabym do Polski jechać :P A do tego zacofanego kraju to mi daleko......... Ja stawiam na czystość(kąpiel) potem dobre perfumy :D

Gość beneficiara
Mnie każdy tu nazwał beneficiarą na topicu o zagranicy a założę się że nie jeden Polak pobiera coś,albo stara się o dom :)

Gość gość
a komu stawiasz? aaaa, taka praca:D

Gość gość
taaa perfumy za d**ę hahahah co za plebs z********a to kible czyści ale perfumy

Gość niemota to ty
Nie myje kibli,sprzątam biuro :P I nie wstydzę się,żadna praca nie hańbi prostaku :D

Gość gość
gość taaa perfumy za d**ę hahahah co za plebs z********a to kible czyści ale perfumy Z wlasnego doswiadczenia stwierdzasz,no coz rozumiem ,ze nie znasz innego zycia

Gość porąbani jesteście
O co się kłócicie? Jak komuś dobrze pl to świetnie! Ale nie ma co oszukiwac,lepiej jest w innych krajach niż w polsce,gdzie ludzie na chleb nie mają,z czego te tematy na kafe? z palca wyssane?

Gość Bidujecie w polsce
szkoda mi wa troche taka bida tam,taka pogoda a wy nawet na grilla nie macie Polacy :O I z*********ć z buta musiecie bo ztm podrożało. K***a zróbcie coś z tym,a nie narzekacie. Jak dobrze że ja tylko czytam a nie żyję w takich warunkach.

Gość Bidujecie w polsce
nie macie na kino,grilla to po co wam stanowiska nawet biurowe,jak was na nic ne stac? a tak sie chwala co oni mają,że Polska jest świetna hehehe

Gość czerwona róża.
Ale autorka ma zupełna rację. W Polsce sytuacja jest bardzo ciężka dla wielu rodzin,i nie wiem dlaczego to jest dla was szok? A ta Pani od mitów to już wogóle mnie rozbawiła :) - zostawię bez komentarza. Ile rodzin może sobie pozwolić na własne mieszkanie? Ile może sobie pozwolić na wynajem? Ile może sobie pozwolić na samodzielne mieszkanie,bo jak narazie mieszka z innymi członkami rodziny!? Są ludzie co im się powodzi,ale ile jest tych ludzi? Więcej chyba jest ludzi co ledwo ciągnie. O utracie pracy lepiej nic nie pisać,bo to dopiero ciężki okres dla wielu Polaków. Piszecie o przyszłości dzieci w DE a w Polsce jaką mają? Obrażacie inne kraje,podczas gdy do naszego kraju nikt nie jest chętny wpaść na stałe,bo nie ma po co. Polska jest pięknym kraje,ale co ma to do tego,że ludzie nie mają na normalne zycie,na podstawy? Jak ktoś z niskich płac ma się utrzymać,a w dodatku rodzinę. Tym którym się powodzi dobrze w Polsce,gratuluję,ale nie muszą zaraz obrażać innych! Bo gdyby nie inne stanowiska,które dla was są niczym,to kto by was moi drodzy obsługiwał? Pani magister stanęłaby z mopem i z pełnym usmiechem na twarzy? Wątpię. Pozdr!

Gość czerwona róża.
A te obrażanie się wzajemne :O Może faktycznie to jest prawdą,że od Polaków za granicą lepiej trzymać się z daleka,bo zamiast sobie pomagać,jak to naród powinien,to tylko kłody sobie podstawiacie pod nogi. Kwestia przywyczajenia,wystarczy pomieszkać w Polsce i Polacy tacy życzliwi,pomocni,kulturalni że szkoda pisać.....

Gość gość
nie uważasz że to się ma w obydwie strony?? nie obrażać się wzajemnie ja widzę w tym temacie że najwięcej obraża się Polaków w dodatku przez Polaków ci co wyjechali niech im będzie ale drwić z rodaków i ich biedy?? to świadczy o tych ludziach a jak? Wystarczy poczytać.

Gość tusk sie cieszy
bo widać są wierni idioci co na niego zagłosują :O To są ci ludzie którzy tak chwalą jak to dobrze się zyje którzy kupe kasy mają,ale chwila chwila i was okradnie z kasy . Dla bardzo duzo Polaków kino,teatr to rozrywka raz na pół roku. Więc nie p********e że takie lekkie życie jest w pl

Gość tusk sie cieszy
Polacy na emigracji zaczęli obrażać bo sami zaczeli być obrażani!!!!!!!!! wróć k***a kilka stron wcześniej. W*********e jest to jak piszą że ktoś wyjechał na zmywak skoro w Polsce jest ok,a jak jest ok to skąd k***a te tematy o 10 zł do końca tygodnia??!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość gość
w Polsce jest przej****e życie :O

Gość gość
tylko biedota polska na przej****e, bogaci bardzo sobie chwala mieszkanie w pl, czasem ponarzekaja tak z polskiej natury,zeby inni nie zazdroscili:D

Gość gość
do gosc wyzej ale jacy bogaci??im sie wydaja,ze sa bogaci.To co na zachodzie tostandardto wPL bogactwo! Smiechu warte. Masz dwa autai jestes bogaty???sorry,to przeciez normalne,miec dwa auta,tego nie zalicza sie do zadnego bogactwa.

Gość gościuuuu
no ale jak żyć na przyzwoitym poziomie w Pl,mówicie o własnych firmach,biznesach.A co kiedy po 3 latach działania okazuje się,że już nie da się po prostu wyżyć,zapłacić podatki ,zusy ,faktury ,zalać samochód ,a gdzie pracownik jeszcze.Stojąc samemu się już nie da.Kryzys właśnie nadchodzi.Więc trzeba raczej uciekać z tego kraju póki jeszcze się jest młodym,bo nic dobrego tu się nie wydarzy. jak napisał ktoś wyżej: nie trzeba mieszkać tam gdzie się ktoś urodził,ale tam gdzie żyje się dobrze i godnie.Chyba jestem takim kosmopolitą.

Gość macie 100 % racji
goscie wyzej

Gość gość
no ciężko jest to fakt ale nie wyzywajcie już tej polski bo k***a się z niej wywodzicie dla mnie rząd jest do d**y ale sam kraj polska z***bista mimo wszystko jest tu inaczej jak za granicą wiem bo pracowałem tu i tam mieszkałem tu i tam nie raz rozmawiałem z żoną aby wyjechać na trochę ale ona ani słyszeć nie chce ciężko jest w PL dużo biednych ludzi ciężko pracują na to co mają ale żeby polak- polaka wyśmiewał....wstyd naprawdę wstyd!

Gość gość
To wszystko przez polski rząd :(

Gość gość
Dokladnie Polska jest pieknym krajem i ja zawsze za nia bede tesknic,POlska ma swoj urok ktorego nie znajdzie sie w zadnym zakatku swiata,polskie wsie,laki,pola niezastapione.Polska nie ma komu rzadzic gdyby na stolki weszli ludzie ktorym narawde zalezy na kraju,a nie na wlasnym portfelu bylo by dobrze,spoleczenstwo wreszcie zylo by tak jak sie nalezy.Ja na emeryture na pewno wroce do Polski,bo tu gdzie mieszkam nie czuje sie u siebie,ale co zrobic czlowiek w zyciu wybiera tzw.lepsze zlo.Nie wiem czy gdybym nie wyjechala to czy mialabym co dzieciom jesc dac i w co je ubrac :( Taka przykra prawda.

Gość gościuuuu
no pewnie że to wszystko ,to wina rządu.wydoic pracownikow,wydoić pracodawców ,wydoić emerytów a oni marnotrawią te pieniadze chociażby stawiajac stadion za 1 500 000 000 i kilka innych.Mieszkań za to pobudować,zakłady pracy ,pomóc ludziom ale nie!

Gość gościuuuu
i racja,Kraj ze względu na swoje położenie,klimat jest piękny.Tylko rządzący tak marnotrawią pieniądze,przecież tu nie będzie emerytur,urodzi sie komuś niepełnosprawne dziecko,rodzice muszą po fundacjach latać,bo leki astrononomicznie drogie,a państwo pomoże..zasiłek pielęgnacyjny=200cos zł.Szok..przykładami mozna sypać,na każdym kroku widać jak żle działa ten kraj.Ilu tych urzedasów ilu prezesówa skarb państwa im dokłada i dokłada.W tym kraju napewno można dobrze zyć,będąc np.posłem c zy wójtem a ilu ich jest?tysiace -szok!chciałoby się tu zyc,ale nie da się.Być Murzynem we własnym kraju i to bez większych profitów i przywilejów ze strony państwa.To ja wole być Murzynem tam,gdzie jest on zadowolony. dzięki Wam rządzący ,że widzę teraz co sie dzieje mając 25 lat-jest czas na jakies działanie,bo mając teraz 50 lat i czekać jeszcze 20 na emeryture która bedzie albo i nie..kolejny szok.