Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość z uk

Ale w tej Polsce jest bieda :( Mieszkam w UK i aż wierzyć się nie chce.

Polecane posty

Gość Biedaki w Polsce są i będa
a widziałam temat,,kogo nie stać na wakacje'' więc bidoki siedzą w dziurze,a inni wolni emogranci wyjeżdżają na wakacje :) Łyso wam? Nie lubię tak pisać,ale co tam pokażę wam jak naprawdę sie żyje! A dzisiaj mam wolne,i przeglądam co warto zwiedzić w Italii. Wcześniej byłam zrobić zakupy. Kupiłam sobie trochę kosmetyków dobrej firmy i kilka ubrań. Potem może na spacer się wybiorę z koleżanką aby podziwiać piękne widoki mojego pięknego kraju :) Czuję się jak u siebie.

Gość Biedaki w Polsce są i będa
W Paryżu byliśmy rok temu i było cudownie. Bardzo piękyn kraj,czego biedaki nie zobaczą ;)

chociaż co prawda to prawda - jakbym miała prowadzić własną firmę w Polsce to byłabym pewnie podobnie sfrustrowana i znerwicowana jaknie bardziej;)

Gość gość
Ludzie puknijcie sie w leb!Obrzucacie sie gownem a to swiadczy tylko o waszej glupocie,Emigranci psiocza na Polske a zyjacy w Polsce na emigrantow i jeden madrzejszy od drugiego i kazdy wie najlepiej jak tan rodak 1500km dalej zyje,zenada,nie da sie was czytac.Ja jestem od 6 lat w Anglii,nie w Londynie i nikt mnie nie ponizyl,moje dzieci sa zadowolone ,mam dom,zwierzaki a nawet studio muzyczne w jednym pokoju,pracuje(jak to wy okreslacie jako robol)zarabiam 10F na godz i nie narzekam,do Polski nie wroce bo nie mam zamiaru przewrocic do gory nogami zycia moich dzieci.Jesli chodzi o Polske to tesknie i jest to moja ojczyzna,dzieci chodza do polskiej szkoly,wpajam im tradycje polskie bo to bardzo wazne,nie wyzywam,nie ublizam i nie oceniam Polakow zyjacych w Polsce i szanuje kazdego czlowieka bez wzgledu na to gdzie zyje,jakie ma wyksztalcenie i stan portfela.Moze wypadaloby abyscie rowniez tak traktowali innych ludzi bo pomijajac fakt ze jest to anonimowe forum jednak za kazdym postem stoi jakas konkretna osoba i mnie byloby wstyd obrazac i ponizac ludzi piszac przy tym kompletne glupoty.Pozdrawiam i milego dnia.

Gość gość
ex-D.Bill Ja prowadze dzialanosc gospodarcza w Polsce.. i tak jak piszesz.. frustracja mnie ogarnia, bo nie mam zamiaru tak pracowac, tyrac, martwic sie czy klient przyjdzie... Szlag mnie trafia jak place ZUSy i podatki. Za co? Za kur.. moja prace? Po to, zeby dofinansowac partie polityczne?! Bo na pewno nigdy nie odzyskam pieniedzy, ktore sie oddaje jak jakis haracz :O ZUS upadnie, emerytury glodowe dla przedsiebiorcow (urzednicy maja sie okeeej..), a i tak predzej na zawal ze stresu zejde niz sie doczekam wieku emerytalnego.

Gość gość
No i po co Wam ta slowna przepychanka? Ja tez mieszkam w Anglii i wcale tu tak rozowo nie jest mieszkam prawie 10 lat,jest lepiej niz w Polsce,bo zycie jest inne,ale czy takie rozowe jak tu niektorzy pisza? Wcale nie,moj maz jest zawodowym kierowca calymi dniami nie ma go w domu,ja pracuje w costa cafe,sa dni gdy widzimy sie tylko przelotem,wiec zaiwaniac trzeba jak wszedzie.Moze pieniadz z tego wiekszy niz w Pl,ale za jaka cene?Szczerze mowiac to czasami mam juz dosyc,bo mam wrazenie,ze zycie nam miedzy palcami ucieka,ze zyjemy tylko po to by pracowac,co z tego ze wczasy zagraniczne....co z tego ze mozna na wiecej sobie pozwolic....W zyciu to chyba nie tylko o to chodzi? czy sie myle?Szczerze mowiac jestesmy tu teraz tylko ze wzgledu na dzieci,one tu porodzone maja swoich przyjaciol,szkole nie mialabym serca im tego wszystkiego zabrac,ale gdy tylko dzieciki osiagna pelnoletnosc i sie usamodzielnia wracamy z mezem do Polski,tam jest nasze miejsce.bedziemy byc moze zyc skromniej,ale razem a nie obok siebie....

Gość aaaaa aaaaa
Chwila moment gosciu a w Polsce to co ludzie nie pracuja???Moj tata pracowal od rana do poznego wieczoru mama tez pracowala i tez sie wszyscy zadko widywali i wygladalo to tak jakby w zyciu chodzilo tylko o prace.I co do tego jeszcze stres o prace i oplaty.Zastanow sie czasem nad tym co mowisz.Wszyscy pracuja kwestia jest tylko za jakie wynagrodzenie.

Gość gosc de
ja od kiedy mieszkam w niemczech mam wlasnie wiecej czasu dla siebie i meza.w piatki pracuje do 12-stej maz do 13-stej.wiec nasz weekend zaczyna sie juz w piatek.To ze ty nie maszczasu nie znaczy ze kazdy tak ma.Ja tu pracuje duzo mniej a zarabiam duzo wiecej.

Gość gosc de
A na emeryture napewno do polski nie wroce bo tu bede miala swietna opieke medyczna.a ty rob co chcesz ale nie pisz jak to w polsce bedziesz miala duzo czasu,no pewnie bedziesz miala jak z mezem pracy nie znajdziecie :)

Gość a w Polsce myslisz
ze co? Też z********anie do pracy tylko za grosze!] Więc ciesz sie ze tam pracujesz..

ale ja nie psioczę na Polaków w Polsce - chyba, że się bardzo o to proszą prowokacjami, albo swoją postawą - jesli tam żyja to przecież ich sprawa, ale to co się dzieje w Polsce jest chore i nadal mnie dotyka przez rodzinę, która tam została oraz przez paszport, który mam.

Gość bo w pl nie poracuje :D
Hehehe dawno sie tak nie usmialam. Oj pracuje sie ale jeszcze za jakie pieniadze! smieciowe...

Gość gość
ale biedziaki wiedza lepiej jak jest w uk czy gdzie indziej

Ludzie puknijcie sie w leb,to moj post,nie moglam sie zalogowac.Kazda dyskusja o Polakach w Polsce lub za granica konczy sie wyzwiskami,niestety,moje podejscie jest w poscie wyzej,zal mi ludzi ktorzy potrafia zgnoic drugiego z zawisci,zazdrosci czy z innych powodow.Kazdy ma rozum i sam sobie wybiera gdzie i jak bedzie zyl i niech to dotrze do niektorych z was i przepychanki kto ma lepiej sa smieszne.Kazdy jest panem swojego losu i kazdy wybiera to co dla niego najlepsze,moze to byc Polska ,Uk albo inny kraj.My Polacy zamiast sie wspierac,zwlaszcza na emigracji,podkladamy sobie swinie,zazdroscimy i donosimy.Sorry ale to nie moja bajka i staram sie takimi ludzmi nie otaczac.

Gość gość
to prawda,na emigracji lepiej siebie omijac,bo pomagac sobie nie potrafimy,takim narodem jestesmy

Gość gosc de
Dlaczego mam lubiec polako? bo jestem polka i co z tego.przyjaciol mam rosjan,niemcow,dunczykow,wlochow i armenczykow.w nosie mam polakow i nie bede sie z kims przyjaznic bo tak wypada.Mojej corki najlepszymi przyjaciolkami sa niemki,ja przyjaznie sie z ich matkami,razem jezdzimy na wczasy.polacy sa zawistni i zazdrosni o to ze drugi ma lepiej

Gość gość
przecież nie musisz sie z kims na sile przyjaźnić,ale polacy powinni sobie pomagac a nie sie wybijaja nawzajem

Gość gość
oczywiscie,ze trzeba bylo skonczyc dobre studia a nie byle jakie to prawda, wyszlo mnostwo marketingowcow, administratorow i itp, i dla takich nie ma pracy, bo ich jest za duzo, ale dobry informatyk(programista, grafik, geodeta, architekt, budowlaniec z uprawnieniami) ma pracę-to bardziej dotyczy mężczyzn, co do kobiety- minimum 2 jezyki obce, prezencja, architektuta, urbanistyka, prawo medycyna.... znam osoby po takich kierunkach i niedosc,ze kazda z tych osob ma prace to jeszcze i konkretne pieniądze, wiec sie tak nie oburzajcie jesli chodzi o wyksztalcenie, tylko trzeba spojrzec prawdzie w oczy kto z was ukonczyl takie kierunki i nie ma pracy???? nie wspominam o ludziach, ktorzy maja swoje firmy, bo to inna bajka... tu czasmi tylko matura starczy albo i to nawet nie:)

Gość gosc de
Jak przyjechalam do niemiec to nawiazalam kontakty z polkami i co na kazdym kroku slyszalam jacy to niemcy zli i beznadzejni bo kobiety mieszkajace wtedy przez ponad 10lat w niemczech nadal nie mowily w tym jezyku,a ja owszem.po roku czasu poszlam do pracy,dla nich bardzo dobrej,tych kolezanek polek.pracowalam w biurze jako ksiegowa i co kolezanki polki przestaly sie ze mna witac.nie potrafie ich zrozumiec maja mezow po studiach skonczonych w niemczech,a one...jedna nie robi nic a druga sprzata...

Gość gosc de
Tylko ze w pl nie kazdego stac zeby skonczyc takie studia jak tu wymienilas

Gość jestem z Mazur
gosc z 10:56 dobrze napisala zgadzam sie z tym, sama jestem po "byle jakich" studiach i zanim otworzylam swoj biznes mialam problem ze znalezieniem pracy, mieszkam w malym miescie,a tu tylko po znajomoci i to bardzo dobrej, kolezanki, kotre skonczyly to samo co ja albo nie maja pracy, albo pracuja w sklepach, zadna"kariery" po tym nie zrobila

Gość jestem z Mazur
gość z 11:56 miało byc

Gość gość
ale każdy powinien godnie zarabiać,nadal k***a nie rozumiesz?! nawet gdy nie ma wykształcenia,albo ma podstawowe jeszcze lepiej! to prace fizyczne powinny być uczciwe!

Gość gosc de
Tak racje,najpierw trzeba miec pieniadze w pl zeby skonczyc dobre studia,mnie i mojemu mezowi to sie udalo bo naszych rodzicow bylo stac na utrzymanie przez lata studiow.

Gość gosc de
Ale i tak juz na drugim roku wiedzielismy ze wyjedziemy z polski

Gość gość
rozumiem, ale jakby kazdy zawod byl dobrze oplacany, to ludzie nie chcieliby sie ksztalcic i by panstwem rzadzili jeszcze gorsze matoły:D albo by nie bylo komu, bo by dobrze mu sie zylo bulki sprzedajac

Gość gosc srosc
Matoly co polska rzadza to wiekszych w swiecie nie widzialam :D

Gość nie rządziły by matoły.
Osoby po studiach niech zarabiają dobrze,ale fizyczni tez powinni. Gdyby chociaż dali 1700-1800 zł to już coś. W innych krajach jakoś nie ma problemu z tym. I można utrzymać się ze sprzątania a w Polsce? Co z tego że nie można się utrzymać jak Polska przez to traci obywateli,bo nikogo nie stać na chleb. 1200 zł w sklepach płaca to gruba przesada! A wszystko drożeje.

Gość gosc srosc
Ja mam prace i s********j bura suko

Gość bez wykształcenia i kasy
Jeżdżę na gapę bo nie mam na bilet, Kiedyś kupowałam w Polsce bilet,a teraz jeżdżę na gapę bo nie mam kasy. Kiedyś ok stawki były w miarę co do jedzenia biletów czy ubrań,ale teraz jak poszło w górę wszystko to ciężko jest za takie płace wyzyć. Ile ludzie nies tać na wynajem,na własny dom,czy mieszkanie,nie mówiąc juz o mieszkaniu z urzędu gdzie praktycznie go nie dostaniesz!!