Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy obróbka termiczna wydłuża termin ważności produktu?

Polecane posty

Gość gość

taki przykłąd. Mam parówki które mają termin do dzisiaj. Czy jak je dziś ugotuję to mogę je jutro zjeść czy to nic nie da?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość princessaofpersia
nie, nie przedłuża zjedz dzis albo wywal, po co bedziesz ryzykowac zdrowie dla kilku złotych?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Może ktoś jeszcze się wypowie bo znalazłam dużo informacji w internecie ze właśnie przedłuża.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość magdul123
Moim zdaniem w przypadku takich rzeczy jak parowki na bank nie przedluza

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość go go gosc
:D no to ryzykuj pawia kosztem kilku parowek przeterminowanych:D swoja droga nie pojmuje, jak mozna dzis ugotowac parowki a jutro badz pojutrze je zjesc....no serio, to jakas komedia:D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Z parówkami był przyklad. A można je zjesc. Dziś ugotowac a następnego dnia je np zrobić w cieście i zjeść nie wiem co w tym dziwnego. Chodzi mi też o inne produkty np mięso. Czy jak ma konczący się termin wazności to czy jeśli go ugotuję, udusze czy przesmażę to ten termin się wydłuża? O inny przykłąd. Mięso ma termin wazności do dziś wiec robię gulasz ale wychodzi mi go dużo to czy moge go jutro też zjeść czy już się nie nadaje?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×