Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gabrysia_Wroc

Jak radzić sobie z bólem krzyża już od początku ciąży?

Polecane posty

Gość Gabrysia_Wroc

Witam , jestem w 8 tyg ciąży i mam do Was pytanie - otóż od trzech dni zaczął dokuczać mi ból krzyża , czy być może pleców umiejscowiony nad pośladkami po prawej stronie - promieniuje na prawy pośladek oraz nogę. Wczoraj byłam na badaniu usg - dzidziuś ma idealne wymiary na swój wiek i bije mu serduszko, więc o poronieniu nie ma mowy ... Przed ciążą także miałam problemy z kręgosłupem i podobny ból pojawiał się przed miesiączką, jednak był nieco inaczej umiejscowiony - bardziej na środku pleców - w krzyżu. Czy któraś z Was miała podobnie ? Jak radzić sobie z takimi bólami ? Pozdrawiam i dziękuję za wszystkie odpowiedzi :)

Gość gość
To sie nazywa rwa kulszowa. Kup pilke do piletes i cqicz albo wygooglaj cwiczenia na rwe albo kup aparat teens. Wspolczuje. Jak najmniej siedziec. Lezec z nogami w krzeselko.

Gość Gabrysia_Wroc
Dzięki :* słyszałam też o basenie, że pomaga ?

rwa kulszowa charakteryzuje sie bolem w posladku tak jakby. wiem bo ja mialam w ciazy przez co sama nie bylam w stanie chodzic tylko z mezem nawet do wc ;/ ja dostalam na to zastrzyki z witamina b12 i dopiero przeszlo a wszelkie pilki, cwiczenia moglam sobie w tylek wsadzic.

Gość ooooooooooooooooooooooooow
nie chcę cię martwić, ale prawdopodobnie ból nie opuści cię całą ciążę. Mi się z każdym miesiącem nasilał, pod koniec nie mogłam chodzić. A teraz boli mnie, np. po godzinnym spacerze z dzidzią, albo wieczorem, jak na chwilę się położę przy usypianiu dziecka a później wstanę. Może cię ominie, tego życzę.